Какво мислите...

• 2 628
  • 70
  •   1
Отговори
# 45
  • София
В този час на деня даже спирам да мисля. Wink

# 46
Какво мислите по въпроса, че евтините хора си купуват скъпи неща /дрехи, вещи и тн/? Скоро чух тази сентенция. ...
Доста глупаво изречение. Т.е. разбирам какво се опитва да каже, но начина е идиотски. Няма евтини хора.

.... И трябва ли да се парадира с марките?
И това и то е така написано. Какво значи трябва? Няма такъв закон, Или се има в предвид как ние приемаме парадирането с марките ?

# 47
  • у нас
Да, как приемате парадирането с марките?

# 48
Някакви много странни неща те вълнуват, нито обясняваш какво точно те вълнува и защо, нито ти какво мислиш по въпроса. Чула някъде някакво изречение и много си се развълнувала, ама сама нямаш представа какво и защо питаш. Защо трябва да ни вълнува парадирането с марките? Какво значи парадиране с марките? Аз нямам приятели и познати, които да дойдат и да ми кажат - виж виж, днес си купих Гучи и Армани и да ми го натикат под носа. Това ли е парадиране? Или просто носене на дрехи с лога на фирми?

# 49
  • София
Какво разбираш под парадиране с марките? Когато някой носи маркова дреха или когато идва и ти казва "Виж ми етикета." Между двете има 1 океан нюанси.

# 50
  • София
Да, как приемате парадирането с марките?

Идваш при мен. Питаш ме каква е чантата ми. Казвам ти - Furla (примерно). Това парадиране ли е?
Обличам обикновена наглед бяла блуза. Отблизо се вижда полото на Ralph Lauren, защото е избродирано на блузата. Това парадиране ли е?
Приятелка идва при теб. Хвали се, че е успяла да си купи мечтаните обувки, Louboutin да речем. Това парадиране ли е, след като толкова време е мечтала за тях?

# 51
Да не би да има в предвид, че се чувства зле сравнявайки се с другите, ако няма маркова дреха ?
Въпроса е според мен защо е нужно да се сравнява? това не е ли по-зле от пададирането с марки ?

# 52
Аз мисля, че авторката на темата има друго предвид, четох финансова информация и има ръст на покупката на луксозни стоки и профила на купувачите е, не богати хора, а такива които искат да имат "лъскав" имидж и да надскочат себе си, показност.

# 53
  • София
Как точно са доказали, че целта е лъскав имидж, а не е търсене на качество, дълготрайно ползване, добри материали, по-малък водороден отпечатък и т.н.

# 54
Това какво ни пречи на нас. Все едно да попита дали само грозни жени купуват козметика и гримове.

# 55
Аз пак да попитам - какво значи да се парадира? Simple Smile

Петканка, съпругът ѝ работи в чужбина и е намерил колекция от миналия век дънки на Армани, подарил ѝ ги е. Петканка си харесва дънките, да няма доходите всичките ѝ дънки да са такива, но тия си харесва, радва се и се хвали на приятелките си от подаръка на мъжа си. -> За мен това не е парадиране.

Драганка, работи за 15 К заплата, щото е успешна и всичките ѝ дрехи са от класа на дънките Армани. -> ЗА мен също не е парадиране.

Стоянка - няма пари да се усмихме, накупила си е ментета от пазара, пълни с всякакви надписи. Разбира се, качеството на въпросните е като на нисък клас стока от пазара. -> Не е парадиране, защото това може да си позволи. На никого не хрумва, че това са оригинали.

Иванка - пазарува маркови дрехи от втора употреба, това може да си позволи. - > Също не е парадиране.

Но ако Стаменка, кара на солети всеки обяд, щото пести да си купи чанта Фурла, занимава всички с бъдещата си чанта, а като я закупи я навира в носа на всички да я показва и после реве, че няма пари и муфти цигари - ей това бих го приела като парадиране.

Имената са случайно подбрани, моля ако има дами, които ги носят да не се засягат, със сигурност не искам да обидя никого.

Представяш ли си, ако на Стаменка и се разсипят солетите и айрана в чантата Фурла. Ей това ще е гледка. Simple Smile

# 56
А пък си представи колко хора ще ти повярват, че ако имаш маркова чанта , си си изкарал живота до тук без айрян и солетки .

# 57
  • София
Аз друго се замислих. Всеки си има мечти, някои от които, нека си признаем, са чисто материални.
Не намирам за чак толкова осъдително, че Стаменка от 15-годишна си мечтае за чанта Furla и че е решила тая чанта да я изгладува на солети и филии с лютеница. Иска я, гладува си я, купува си я. Не е убила човек, ебаси.

# 58
Може пък и авторката да си я е изгладувала и да се хвали с нея, пък никой не се възхищава на това, и тя затова да пита що тъй нали...

# 59
  • Пловдив
Цитат
Не намирам за чак толкова осъдително, че Стаменка от 15-годишна си мечтае за чанта Furla и че е решила тая чанта да я изгладува на солети и филии с лютеница. Иска я, гладува си я, купува си я. Не е убила човек, ебаси.
Така е, а освен това за парадиране (натрапчиво, демонстративно показване) не е нужно да си изгладувала чантата или да ревеш, че нямаш пари.

Общи условия

Активация на акаунт