КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания, тема 41

• 6 890
  • 174
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
Може би за  тези става въпрос, има и с  капачка. На мен с капкомера са ми по-удобни за комбинациите от бахови есенции.

# 91
  • София
Ясно, ами не са ми давали в толкова малко вода да разтварям. Иначе е много добра идея.

# 92
Не с капкомер, а с дозатор. И не го правя с вода, а с дестилирана водап и спирт.
Придържайте се към предписаното от хомеопата.

# 93
  • София
Не е споменавала нищо за спирт нито за дестилирана вода…

# 94
Добро утро! Моля за съвет какво да ползвам в борбата с един вчера избил на долната ми устна херпес! Снощи започнах Рус Токсикодендрон 9CH по 5 гр през няколко часа...Днес херпеса е доста подут,но боли доста по-малко. Иначе вчера сутринта още като видях лекото зачервяване, започнах да мажа с Ациклостад. Днес мажа с Фенивир.

# 95
Мазане и хомеопатия не става

# 96
Здравейте, при лечение с хомеопатия мога да си използвам парфюм без проблем нали?

# 97
Здравейте, при лечение с хомеопатия мога да си използвам парфюм без проблем нали?
Можете

По повод харпеса, ако вие сте си решили да взимате Рустокс, хубаво е да знаете, че може и да не е това вашето лекарство. Ако ви гохе предписал хомеопат, чуйте се с него.
Дълги години имах генитален херпес, след като почнах с ХЛ съм слагала единствено обикновен вазелин или крем с невен, колкото да успокои най-тежката част от симптомите.

# 98
Може ли да ми препоръчате нещо за запушен нос за дете на 4год..Няма сопол само запушен нос.Давам шс 3 и 4.

# 99
Здравейте! Добре ли е или не да се дава на дете на 2 г. Дентокинд при проблеми съпътстващи поникването на зъби?
Чела съм, че комбинирани лекарства не бива да се дават съгласно принципите на класическата хомеопатия. Дали не би навредило в такъв случай?
Проблемите се изразяват в изнервеност, тръшкане, избухливост, крясъци почти от всичко, неспокоен нощен сън. Когато е в такъв период, той продължава около 1.5/2 месеца. Има подобрение и ефект от лекарството, но се притеснявам да не е подтискане. Благодаря!

# 100
Може ли да ми препоръчате нещо за запушен нос за дете на 4год..Няма сопол само запушен нос.Давам шс 3 и 4.

Ами как в тази гема да ви се отговори на тоя въпрос, не знам. Просто въпросът е боаронски. Лекарство с един симптом запушен нос, просто много могат да бъдат, но трудно ще се избере точното  по този един симптом.

Относно дентокинд, ако детето не се лекува с класическа хомеопатия, не виждам причина да не му го давате, щом му помага. Ако се лекувате с традиционни методи, дентокинд си е част от тях, нищо че съдържа коктейл от хомеопатични лекарства, те се прилагат на традиционен принцип. Не бих казала, че потиска.

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 20:44 от unabella

# 101
Здравейте! Добре ли е или не да се дава на дете на 2 г. Дентокинд при проблеми съпътстващи поникването на зъби?
Чела съм, че комбинирани лекарства не бива да се дават съгласно принципите на класическата хомеопатия. Дали не би навредило в такъв случай?
Проблемите се изразяват в изнервеност, тръшкане, избухливост, крясъци почти от всичко, неспокоен нощен сън. Когато е в такъв период, той продължава около 1.5/2 месеца. Има подобрение и ефект от лекарството, но се притеснявам да не е подтискане. Благодаря!

Не може да се прецени за потискане. Но така описана картината е по-скоро Хамомила.

# 102
Здравейте.
Някой има ли опит с хомеопатия при аменорея, за предизвикване на цикъл

# 103
Здравейте! От вчера започнах лечение на цистит с класическа хомеопатия и съм леко притеснена относно ефективността на лекарството. Преди време се бях консултирала с класически хомеопат за друг проблем, който не можа да ми помогне. Случаят беше, че след като върнах обратна връзка, че първоначално даденото лекарство не е имало никакъв ефект се започна някакси едно налучкване...вземете това, след няколко дни отново без ефект, вземете друго...и аз се отказах. Стори ми се несериозно.
Та сега ми се струва, че ще стане същото, т.к вече втори ден от приема сутрин и вечер по схема и спазване на препоръките за прием, няма никаква промяна. Нищо по различно не се случва като симптоми.
Та питането ми е кога трябва да усетя ефект и доколко е нормално това налучкване на лекарствата? В момента имам по-сериозен проблем и не мога да чакам месеци😥

# 104
Здравейте! От вчера започнах лечение на цистит с класическа хомеопатия и съм леко притеснена относно ефективността на лекарството. Преди време се бях консултирала с класически хомеопат за друг проблем, който не можа да ми помогне. Случаят беше, че след като върнах обратна връзка, че първоначално даденото лекарство не е имало никакъв ефект се започна някакси едно налучкване...вземете това, след няколко дни отново без ефект, вземете друго...и аз се отказах. Стори ми се несериозно.
Та сега ми се струва, че ще стане същото, т.к вече втори ден от приема сутрин и вечер по схема и спазване на препоръките за прием, няма никаква промяна. Нищо по различно не се случва като симптоми.
Та питането ми е кога трябва да усетя ефект и доколко е нормално това налучкване на лекарствата? В момента имам по-сериозен проблем и не мога да чакам месеци😥

При остра криза  или силно обострена хронична криза - до броени часове. Ако е обостряне на хроничен цистит, за да изчезне завинаги, ще има нужда от по-дълбинно лечение (с друг медикамент, различен от острите лекарства) От това, което чета, не е остро, тъй като няма да издържите и едно денонощие от адските болки и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт