КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания, тема 41

• 6 773
  • 174
  •   1
Отговори
# 120
Само да допълня
Всяко емоционално проявление (тревожност, лош сън и т.н.) е провокирано от много различни фактори. Най-вече какво е нашето възприятие на живота ни. Установяването на първопричината би повлияло значително при избора на лекарство. Например вероятно биха били различни лекарствата при тревожност от: загуба на близък, страх от черно куче, страх от удавяне ..... до тук са три различни лекарства.
Гелсениум е ХЛ с много голяма картина. В общия случай, вероятно би закрепило положението. Но също така, ако не е вашето лекарство, действието би могло да бъде повърхностно, нетрайно или никакво. И после ще последва твърдението - тя Х не прави нищо.

# 121
  • Бургас
Непослушна готвачка, по-лесно ще се ориентираш при баховите есенции-по-малко са на брой. Най-елементарният избор е да взимаш рескю едно известно време, но то е като първа помощ, не се взима дълго. Междувременно трябва да си определиш според това, какво точно се случва вътре в теб и провокира тревожност , по-дълбоката и скрита причина.

# 122
  • София
Аз като знам на какви хомеопати съм попадала… По-добре гугъл да бях питала.
И търсенето на добър хомеопат не е лесна работа.

# 123
Аз като знам на какви хомеопати съм попадала… По-добре гугъл да бях питала.
И търсенето на добър хомеопат не е лесна работа.

Така е за съжаление
Ама без гугъл, че том всеки пише каквото си иска

# 124
Непослушна готвачка, по-лесно ще се ориентираш при баховите есенции-по-малко са на брой. Най-елементарният избор е да взимаш рескю едно известно време, но то е като първа помощ, не се взима дълго. Междувременно трябва да си определиш според това, какво точно се случва вътре в теб и провокира тревожност , по-дълбоката и скрита причина.
Подкрепям за баховите капки! Има и готови комбинации за тревожност, за добър сън.

# 125
  • София
Подкрепям за баховите капки! Има и готови комбинации за тревожност, за добър сън.

А дали имат ефект?

# 126
  • Стара Загора
Здравейте, досега не съм ползвала хомеопатични препарати, но наскоро ми попадна информация за Арника Монтана - препарат за лечение на рани, кръвонасядания и др., като в информацията пишеше, че освен тези си действия, също така сваля кръвното налягане. Въпросът ми е дали може да се използва при хипертония, за която редовно се пие традиционно лекарство, изписано от кардиолог, като помощно средство, когато понякога се вдигне кръвното?

# 127
Здравейте, досега не съм ползвала хомеопатични препарати, но наскоро ми попадна информация за Арника Монтана - препарат за лечение на рани, кръвонасядания и др., като в информацията пишеше, че освен тези си действия, също така сваля кръвното налягане. Въпросът ми е дали може да се използва при хипертония, за която редовно се пие традиционно лекарство, изписано от кардиолог, като помощно средство, когато понякога се вдигне кръвното?

Не

# 128
Не са малко хом.медикаменти при хипертонична криза. (Говорим за криза, тоест обостряне на хроничното състояние). Арника е само едно от многото хомеопатични лекарства. Рискът обаче да се докаже медикамента, тоест да се изяви картината му, тоест да се влошат симптомите и състоянието при самолечение, не е малък. Аз лично ви съветвам да не рискувате.

Ако трябва да съм по-точна, при остра хипертонична криза арника не е най-удачен избор. А иначе над 144 лекарства влияят на високото кръвно. Кое е лекарството, най-точно за конкретния човек, е по преценка на специалист.

# 129
  • София
Здравейте! През месец февруари прекрах ковид, при което ми изчезна обонянието. Тъкмо започна да се възстановява и април се промени. Започнах да усещам миризмите странно. Парфюмите, пасти за зъби сапуни всичко мирише на химия - сладко-горчиво-химично. Бях на лекар и единственото, което ми предписаха беше Милгама Н. Нямам подобрение засега.
Питането ми е дали има някой от вас, кото е решил проблема с хомеопатия?
Четох, че някои пият Pulsatilla.
Благодаря предварително.

# 130
Здравейте! Имам така наречения “цистит на младоженеца”. Тази година вече 3 пъти след полов контакт съм с цистит. Изолира се ешерихия коли в урината, но то е ясно.
Четох за Стафизагрия. Може ли някой да ми каже как се приема? За превенция. Това е кошмар просто Sad

# 131
Здравейте!
Моля за актуален тел. номер на Александър Папанчев!

# 132
Здравейте! Имам така наречения “цистит на младоженеца”. Тази година вече 3 пъти след полов контакт съм с цистит. Изолира се ешерихия коли в урината, но то е ясно.
Четох за Стафизагрия. Може ли някой да ми каже как се приема? За превенция. Това е кошмар просто Sad
30 мин до 1 час преди половия контакт изпивате 2 таблетки Цистостоп рапид (боровинка и още нещо). Стафисагрия съм я ползвала за травматичен цистит. Много е ефикасна.Но когато има Ешерихия,тогава се ползва Колибацилинум.Поне така четох в сайта на един известен хомеопат.

# 133
Само дето това не е класическа хомеопатия, а нещо друго.
Този известен хомеопат също не е тласически, а нещо друго.

Няма как да не се обадя и не е да се заяждам, а някак ми се ще да защитя класическата хомеопатия, нейните принципи и закони, в чистия й вид без вмешателства и производни, защото ми се струва, че в един момент "оригиналната" хомеопатия ще изчезне.

# 134
unabella, не споря! Само споделям на мен какво ми е помагало🙂Аз и детето имаме хомеопатка,която ни лекува когато се налага,но това не ми пречи да чета и да прилагам нещо различно от хомеопатия(да речем боровинка, андрографис или спирулина)...Впрочем моята хомеопатка е на мнение,че такива добавки не пречат на лечението с хомеопатия👍

Общи условия

Активация на акаунт