Чувствам се смазана на работното място

• 4 710
  • 104
  •   1
Отговори
# 15
Аз в момента се чувствам по същия начин на моята работа. Без желание идвам всеки ден. Нямам тонус и енергия да работя, демотивирана съм. Работя в офис, счетоводна работа. Спира ме това че живея в малък град и работата ми е близо. На 44 години съм и не ми се пътува в друго населено място. Движението е много интензивно и това ще ми доведе допълнително натоварване. Трудно е когато човек е поставен пред такава дилема. Напълно те разбирам. Млада си имаш възможност да избираш, но и моето мнение е да не започваш по-ниско квалифицирана работа. Може би почивка и друга работа по специалността ти. Успех!

# 16
Аз доколкото разбирам не и е предложена по-лоша работа.
Тя се чуди дали да работи такава докато не почне другата работа.
Може и да греша.

# 17
  • София
Ще ви кажа един трик, ама не ме съдете. Ако започнете нова работа /след старата/ на изпитателен срок и ви освободят по чл. 71, имате право на обезщетение в размер на 60 процента за 3-4 месеца.

# 18
  • София
Аз бих започнала новата работа веднага. Бездействието би задълбочило депресията ми.
Според мен не си толкова изморена, колкото ненавиждаш работата си. Ако новата е окей, нещата ще се обърнат много бързо.
Но това е лично мнение, единствено за себе си мога да кажа.

# 19
Не е нужно човек да бездейства като е без работа.

# 20
Ще ви кажа един трик, ама не ме съдете. Ако започнете нова работа /след старата/ на изпитателен срок и ви освободят по чл. 71, имате право на обезщетение в размер на 60 процента за 3-4 месеца.
Вече не са малко фирмите, които не желаят да правят такива нща, защото има проверки.

Не виждам каква е драмата човек на 24 д пробва да работи нещо с по-ниска квалификация за няколко месеца. Човек трябва да опитва нови неща, нарича се опит.

# 21
Проблем в работата или проблем във вас ли има? За работата сте намерили решение да смените с друга. Със здравословното състояние също сте намерили решение. Два, три дни ще имате отдих преди да се прехвърлите на новата служба. Достатъчно ще е това време за почивка. Имате страхове,защо? Имате спестени пари при евентуално недоразумение в новата работа. Подготвена сте,ако не новата работа ще има друга. Имате качества с, които да се изявите. Всеки се страхува от новото,не сте първата. Достатъчно е да имате знание,желание,можете да се справите с периода в, който сте в момента. Коригирайте дребните проблеми или грижи и смело продължавайте напред.

# 22
  • София
Нова работа, но не на всяка цена. Тя трябва да се избира внимателно. И като казвам "всяка цена" имам предвид не само основното заплащане, но и транспорта до там, колегите - работната атмосфера, фирмената политика. Работата заема 70% от живота ни и трябва да мислим за нея като сключване на брачен съюз.

# 23
  • София
Смоуки, тя фирмата нищо не трябва да прави. Просто в случай, че не се харесат в изпитателния срок, ще получи по-хубаво обезщетение, отколкото ако напусне старата фирма и отиде направо в БТ.

С ниска заплата се получава гадния капан "ходя на работа, за да ходя на работа" - т.е. заплатата стига колкото за транспорт и храна на работа.

# 24
Здравето е най-важно. Не напускай и си търси работа. Аз също съм искал да работя , пощаджия или такси. Че глава не ми остана.
Гледай ти да си добре. Другите ... Да се оправят.

# 25
Ниско квалифицираният труд хем не е по-малко стресов, хем е по-зле платен.

# 26
Здравето е най-важно.

Абсолютно.
Аз затова реших да бягам с 200 Grinning

# 27
  • София

А, да, разбира се! Просто тя казва, че няма сили да се занимава с нещо в тези месеци, в които не би работила.
Иначе, ако ми даваха заплата ей така, за нищо, хич и нямаше да се занимавам да работя Simple Smile

# 28
  • София
Човек и 1-2 седмици да си почине, се чувства съвсем по друг начин.

# 29

А, да, разбира се! Просто тя казва, че няма сили да се занимава с нещо в тези месеци, в които не би работила.
Иначе, ако ми даваха заплата ей така, за нищо, хич и нямаше да се занимавам да работя Simple Smile

Никой не дава такива заплати. И обезщетенията са ниски.
Но човек има нужда от почивка.
Особено ако е с бърнаут. Да скача от работа на работа е много опасно.
200 лв взимах три месеца. Плюс имах спестявания. Прецених си го, направих го.
И на море отидох, починах си, свърших други неща, ходих на разни места.
И съм си търсила работа разбира се. Няколко отказах, накрая намерих това, което търся.
Но имах нужда от тази почивка определено за да се възстановя психически.

Общи условия

Активация на акаунт