Кредит за майка ми на мое име, не знам какво да правя….

• 5 209
  • 202
  •   1
Отговори
# 15
Драмата явно ти е повече с гаджето,а не дали да помогнеш на майка си. Ако на мен мъжа ми(който ми е съпруг и баща на детето ми)ми каже същото,този който ще си събира багажа е той.

# 16
  • София
Всъщност, приятелят ти знае ли защо майка ти иска тези пари? Да не би тази причина да не е много... читава и той затова да е против?

Без да отговариш на въпросите, което няколко човека питахме, е трудно да се даде съвет. Наизуст няма да давам съвет.

# 17
Тцъ … изобщо не е нормално да се държи така. Стига сте нормализирали разни поведения от учебниците по медицина.

# 18
Би имало смисъл да дадеш парите само ако са за здраве. Но след като ще има възможност да ги връща и след като не желаеш да кажеш за какво са тези пари явно не е за лечение или нещо подобно. Не виждам друга причина майка да иска от детето си да вземе кредит. Няма как да се прецени дали приятелят ти е прав или крив. Ако майкати се възползва от теб и приятеля ти го вижда е нормално да се държи така.
Напълно е възможно и да се възползва нямам представа.. аз не мога да казвам НЕ, въобще не мога да отказвам, винаги с абсолютно всичко каквото мога съм помагала каквото и да ми коства, толкова ми е жал и ми е толкова гадно за някой, който има нужда от помощ и за това никога не съм отказвала и винаги давам каквото мога.. може и да се възползват от мен, от това, че съм прекалено добра нямам представа

# 19
А ти как би реагирала, ако майка му поиска същото от него?
Майка ти хазартно зависима ли е?

# 20
Значи не е за здраве и не знаеш за какво са? Ами, от моята позиция - не бих останала доволна ако мъжът ми ще тегли 40 000, за да ги дава на майка си срещу обещания за плащане. Но и ние и двамата с мъжа ми имаме 'късмет' с родители прахосници, на които не може да се има доверие, та мнението ми е от моята камбанария.

# 21
Би имало смисъл да дадеш парите само ако са за здраве. Но след като ще има възможност да ги връща и след като не желаеш да кажеш за какво са тези пари явно не е за лечение или нещо подобно. Не виждам друга причина майка да иска от детето си да вземе кредит. Няма как да се прецени дали приятелят ти е прав или крив. Ако майкати се възползва от теб и приятеля ти го вижда е нормално да се държи така.
Напълно е възможно и да се възползва нямам представа.. аз не мога да казвам НЕ, въобще не мога да отказвам, винаги с абсолютно всичко каквото мога съм помагала каквото и да ми коства, толкова ми е жал и ми е толкова гадно за някой, който има нужда от помощ и за това никога не съм отказвала и винаги давам каквото мога.. може и да се възползват от мен, от това, че съм прекалено добра нямам представа
От написаното оставам с убеждението, че явно наистина се възползват от теб. Дори и ти го допускаш. Ако наистина е така и съсипеш 6 годишна връзка с някой е глупаво. Да майка ти е, но ако те използва защо ще загърбиш приятеля ти?

# 22
А ти как би реагирала, ако майка му поиска същото от него?
Майка ти хазартно зависима ли е?
Не, не е хазартно зависима. Ако баща му (майка му не е сред живите, лека й пръст) му поиска помощ, аз нямам никакъв проблем. Аз ще се радвам да му помогне.

# 23
Ами на мен приятеля не ми допада.
Майката ще си плаща кредита.
Не е прав да я манипулира по-този начин.

Но винаги има риск.
Една позната имам така изтегли за най-добрата си приятелка кредит на свое име.
Тя щяла да си го плаща.
И една вноска не и дала. Спряла да и вдига телефона, не давала пари. 40 годишно приятелство от деца приключило.

Защо майката не може да си тегли кредита?

# 24
Зависи каква е майката. Ако е сериозен човек с работа  и просто е в затруднение е едно. Примерно има медицински проблем или иска да наплати имот при делба.
Обаче,  ако се е оплела в заеми или е хазартно зависима, има вероятност момичето само да изплаща заема.
Майката защо не може да изтегли кредит?
Тя често ли ви иска пари, дребни и не толкова  суми? Изглежда така, все едно не я познавате добре.
При всички случаи , обаче този приятел се държи като насилник. Не е негова работа да определя.

# 25
  • София
Пак да попитам:
1. Майка ти защо сама не може да изтегли кредита?
2. Парите за какво са?
3. Приятелят ти наясно ли е с причината за кредита?

С това избирателно отговаряне започвам да се чудя дали темата е истинска или е поредната тролска за точки.

# 26
Авторката отказва да каже причината, което е и доста странно...

# 27
Тя очевидно не иска да каже за какво са парите. Аз не виждам проблем ако е за жилище или за здравето нещо или.. не знам, ако е нещо от тези защо да не иска да каже.  Да не би да е хвърляла пари през балкона 🤣 или е хазартно зависима, попаднала в някоя схема. Ама може само да гадаем. Освен ако авторката не каже.
А майка ти с какво се занимава, че има над 1000 лв за вноски? Сигурна ли си изобщо, че ги има?
За да не може да ги изтегли тя или не е на работа или е затънала от кредити.

# 28
  • София
На мен започва да ми става съмнителна цялата тема.

# 29
Ами на мен приятеля не ми допада.
Майката ще си плаща кредита.
Не е прав да я манипулира по-този начин.

Но винаги има риск.
Една позната имам така изтегли за най-добрата си приятелка кредит на свое име.
Тя щяла да си го плаща.
И една вноска не и дала. Спряла да и вдига телефона, не давала пари. 40 годишно приятелство от деца приключило.

Защо майката не може да си тегли кредита?
Теглила е и друг път, единия път се забави и то доста. Започнаха да я търсят. Плати си го. Тегли после пак понеже трябваха за ремонт на къщата. Аз някак се така го почувствах да го правим по следния начин: тя ми дава парите за вноската и аз ходя и ги внасям. И не е имало проблеми. Тя взема хубава заплата + бонуси. Знам, че може да стане нещо и да спре да го плаща, но разберете ме все едно имам перде пред очите и искам да помогна явна защото ми е майка, но и знам, че може да се вкарам в голели батаци, а аз вземам по-малко от минималната заплата и не знам какво би станало ако спре да плаща

Общи условия

Активация на акаунт