Каква шевна машина и откъде - тема 2

• 11 647
  • 348
  •   2
Отговори
# 345
Зравей, Лусита! Прочитайки няколко мои пасквила, знаеш, че няма да ти хареса отговорът ми и то никак. Защо? Защото за изискванията които имаш, не може да се размине само с 600 български пари. Да, няма да шиеш, но със сигурност ще правиш подгъви на тези краварски потури, назовани още дънки. Освен това, искаш да шиеш сака. Много добре, но и за тях няма да стане само с една машина. За да не те разочаровам още в началото, дай да изясним някои неща. Истината е, че без четириконечен съвременен оверлог можеш да правиш само някакви подгъви, стеснения, разширения, закърпвания на работни дрехи и на срамните места на дънки. Това което искам от теб, е да не реагираш първосигнално на написаното от моя милост, да се отпуснеш, да се успокоиш и да преспиш! На следващото утро да се събудиш с ясното съзнание, че ще трябва да се купува поне още една машина. Никой не ти казва да е още сега, а след като събереш денежки и шиейки само с една машина, не се убедиш, че само с нея не се получават нещата. Ще ти препоръчам две машини, но само с условието, че не са достатъчни, без значение коя ще избереш. Прекрасно е да имаш машина с много екстри. Такива машини са с хоризонтален грайфер и компютъризирани. Те имат много глезотии в които се влюбваш и после сядайки на обикновена механична машина, не ти е много комортно. Бюджетът ти е малък, но от компютъризираните машини бих ти препоръчал тази:
https://www.muziker.bg/texi-black-white
Тя не е много бърза. Ако си шила на индустриална машина, възможностите на домашната машина ще ти се струват плачевни. Все едно от Ламборджини, да се качиш на Трабант. До тук добре, но шиейки разнообразни неща, ще разбереш, че машина с 200 шева не е достатъчна. Различните шевове пълнят окото, но в реалното шиене малко от тях влизат в работа. Когато започнеш да шиеш оверлочен шев на разтеглив плат, ще разбереш, че тази машина е напълно недостатъчна, дори да е с оверлочно краче. Не знам колко рано, или колко късно, сама ще узрееш, че ти трябва и оверлог. Шиенето на оверлочни шевове с шевна машина първо е девет дена осем часа, но и няма нищо общо със зашитото на оверлог. Забележи, че все още не говоря за покривна машина. Не, няма да те плаша с нея, за да не махнеш с ръка, да се уплашиш и да се откажеш напълно. Ще чакам да щракне капанът, когато купиш една машина. Не знам какъв процент от дамите се вслушват в съветите ми, но аз не мога да изневеря на себе си и ще ти дам моя скромен съвет. Купи си шевна машина! Ако искаш с много екстри и илици - компютъризирана! Ако искаш здрава и бърза машина, но с малко шевове, тази: https://www.muziker.bg/texi-force
Тя е с 1100 оборота безчетков сервомотор и бърз едностъпков илик.
След като в продължение на всяка секунда си мърморила на близката мужчина, че искаш оверлог, той кандисва и ти го купува. Как се кара магарето да дърпа каруцата? Или му даваш постоянно моркови, или го плашиш с камшика. По-добре е да го радваш с моркови. Ще се повторя, но със сигурност телефонът който имаш, струва около 400 български пари. То добре, но най-късно на шестата година го захвърляш и даваш още не знам колко за нов. Докато машините се купуват рядко и ако се грижиш за тях, може да изкарат докато си жива. Кое е по-важно?
Дрън, дрън ярина, или машини които стоят в готовност, но винаги са готови да направят това което искаш?

# 346
elektrichar - много, много БЛАГОДАРЯ ! Четох, радвах се и се смях, но четох твоят компетентен отговор и на съпружеското тяло Simple Smile))). Той прегледа коментарите ти и "Уау ............." - ще купиме машина и оверлог Simple Smile. Давай моля те съвет и за оверлог, ще поръчаме и двете. Бюджета за машина и оверлог до 750 евро/1500 лева. Трябва да черпя, аз просто получих новогодишен подарък за китайската нова година Simple Smile))). Каквото кажеш, това ще се купи и ще те черпя, че така се развърза домашната кесия Simple Smile !

Зравей, Лусита! Прочитайки няколко мои пасквила, знаеш, че няма да ти хареса отговорът ми и то никак. Защо? Защото за изискванията които имаш, не може да се размине само с 600 български пари. Да, няма да шиеш, но със сигурност ще правиш подгъви на тези краварски потури, назовани още дънки. Освен това, искаш да шиеш сака. Много добре, но и за тях няма да стане само с една машина. За да не те разочаровам още в началото, дай да изясним някои неща. Истината е, че без четириконечен съвременен оверлог можеш да правиш само някакви подгъви, стеснения, разширения, закърпвания на работни дрехи и на срамните места на дънки. Това което искам от теб, е да не реагираш първосигнално на написаното от моя милост, да се отпуснеш, да се успокоиш и да преспиш! На следващото утро да се събудиш с ясното съзнание, че ще трябва да се купува поне още една машина. Никой не ти казва да е още сега, а след като събереш денежки и шиейки само с една машина, не се убедиш, че само с нея не се получават нещата. Ще ти препоръчам две машини, но само с условието, че не са достатъчни, без значение коя ще избереш. Прекрасно е да имаш машина с много екстри. Такива машини са с хоризонтален грайфер и компютъризирани. Те имат много глезотии в които се влюбваш и после сядайки на обикновена механична машина, не ти е много комортно. Бюджетът ти е малък, но от компютъризираните машини бих ти препоръчал тази:
https://www.muziker.bg/texi-black-white
Тя не е много бърза. Ако си шила на индустриална машина, възможностите на домашната машина ще ти се струват плачевни. Все едно от Ламборджини, да се качиш на Трабант. До тук добре, но шиейки разнообразни неща, ще разбереш, че машина с 200 шева не е достатъчна. Различните шевове пълнят окото, но в реалното шиене малко от тях влизат в работа. Когато започнеш да шиеш оверлочен шев на разтеглив плат, ще разбереш, че тази машина е напълно недостатъчна, дори да е с оверлочно краче. Не знам колко рано, или колко късно, сама ще узрееш, че ти трябва и оверлог. Шиенето на оверлочни шевове с шевна машина първо е девет дена осем часа, но и няма нищо общо със зашитото на оверлог. Забележи, че все още не говоря за покривна машина. Не, няма да те плаша с нея, за да не махнеш с ръка, да се уплашиш и да се откажеш напълно. Ще чакам да щракне капанът, когато купиш една машина. Не знам какъв процент от дамите се вслушват в съветите ми, но аз не мога да изневеря на себе си и ще ти дам моя скромен съвет. Купи си шевна машина! Ако искаш с много екстри и илици - компютъризирана! Ако искаш здрава и бърза машина, но с малко шевове, тази: https://www.muziker.bg/texi-force
Тя е с 1100 оборота безчетков сервомотор и бърз едностъпков илик.
След като в продължение на всяка секунда си мърморила на близката мужчина, че искаш оверлог, той кандисва и ти го купува. Как се кара магарето да дърпа каруцата? Или му даваш постоянно моркови, или го плашиш с камшика. По-добре е да го радваш с моркови. Ще се повторя, но със сигурност телефонът който имаш, струва около 400 български пари. То добре, но най-късно на шестата година го захвърляш и даваш още не знам колко за нов. Докато машините се купуват рядко и ако се грижиш за тях, може да изкарат докато си жива. Кое е по-важно?
Дрън, дрън ярина, или машини които стоят в готовност, но винаги са готови да направят това което искаш?

# 347
Лусита, явно не си спала, когато си избирала спътник в трудният съпружески живот! Евалла пич, рядко има такива като теб! Сега за тази най-големейша добревина, която се назовава четириконечен оверлог. Нали помните сказката за Снежанка? Там огледалото казва на злобнейшата мащеха, че доскоро тя е била най-красива, но сега Снежанка е още по-красива. Така и аз ще кажа за мащехата Елна 664 про и Texi Pierrot Pro.
https://www.muziker.bg/texi-pierrot-pro
Доскоро този оверлог го харчеха за 895 лева, но сега малко са го вдигнали. Защо точно той? Защото е точно копие на Bernina L 460. https://shevnimashini.com/index.php?route=product/product&product_id=638
Та как ви се струва разликата в цената, за почти една и съща машина? Вече съм писал за нея. Разликата е в липсата на един малък регулатор, който се намира директно на плочката. Тук всичко е изпълнено така, че дори без него се постига идеален шев. 9 мм. ширина на шева, докато всички останали са до 7 мм. Това трябва, когато се шият много дебели платове на повече катове. Безчетков сервомотор с огромна мощност. Двойно лед осветление. Огромен контейнер за изрезките, който за разлика от миниатюрния на Елна, не пада като леко го докоснеш нагоре. Допълнителна масичка за по-лесно шиене. Когато натискаш педалът напред, иглата винаги остава в горно положение. Когато натиснеш педалът назад, иглата остава забита в плата. Оверлогът е по-тежък с цели два килограма от другите, но вътре няма нищо пластмасово като Елна. Много тих и вдяването на грайферите е опростено напълно. За този модел на Бернина майсторите казват, че е най-добрият домашен оверлог. Има 3 блокировки на двата капака и на крачето. Ако някой от капаците не е затворен, машината не тръгва. Ако крачето е вдигнато, машината пак не тръгва и това е означено с червен диод. Шие може би най-доброто пико. Перфектен шев и много тих. Има и метален ограничител. Искаш да изрежеш от плата един сантиметър, преместваш ограничителя, опираш плата до него и реже точно. Така може да се направи и скрит подгъв дори без такова краче. Трябва да има и вдевачка, с която вдяването на иглите е песен, дори да си полусляп. Казвам трябва, защото на един оверлог я нямаше, но както и да е. Освен оригиналният кашон, машината е поставена в друг, за да не се нарани оригиналния.
Купувате двете машини, отваряте, цъкате с език 10 минути, поставяте машините на масата! Започвате да се чешете по главите и когато всичко ви се изясни, на пода да има една лопатка с косми от главите ви! Поставяш плата, вдяваш, натискаш педала, нищо не става, чешеш главата, питаш моя милост, той ти обяснява, че преди това иска снимка налице и наопаки, обяснява като на начинещ, изпълняваш, всичко се получава, ритваш се с пета в задните части, викаш ура, почерпвате целия вилает и всичкото домочадие. Чак тогава се похвалваш или жалваш пак тук, защото иначе машинариите ще станат патладъ. Имат един минус - не са смазвани и трябва да се смажат. Ако не знаете как, ще кажа как да стане. Гадното е, че на задният десен болт на оверлога са залепили лепенката на която пише къде е произведена, но не може тази машина да се остави несмазана.

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 22:02 от elektrichar

# 348
  • София
lusita, слушай електричаря и веднага взимай, каквото препоръчва. Sparkling Heart Аз така направих няколко пъти Nature High Brightness благодаря, благодаря, благодаря му!!!!

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 22:06 от Mari_qana

Общи условия

Активация на акаунт