Паническо разстройство - 64

• 25 069
  • 784
  •   1
Отговори
# 240
Затова когато антидепресантите не помагат, причината често е по-дълбока невробиологична дисфункция, която изисква директна стимулация на мозъка – именно това прави ЕКТ толкова ефективна, защото може да предизвиква  бързи неврохимични промени – повишава серотонина, норепинефрина и допамина,
потиска прекомерното самонаблюдение и руминативните мисли.
Стимулира неврогенезата – възстановява атрофиралия хипокампус, който може д ае смален , поради депресията и влошаване на настроението и когнитивните функции.
Действа по-бързо и по- щадящо от антидепресантите – подобрение може да настъпи след 3-4 сеси
Ако мозъкът може да се сравни с един компютър то при дълбока депресия образно можем да кажем, че мозъка (компютъра) е забил Simple Smile И пускането на ток през него се равнява на рестарт на компютъра (мозъка) и той заработва отново, както след рестарт заработва компютъра, без грешки Simple Smile

# 241
Затова когато антидепресантите не помагат, причината често е по-дълбока невробиологична дисфункция, която изисква директна стимулация на мозъка – именно това прави ЕКТ толкова ефективна, защото може да предизвиква  бързи неврохимични промени – повишава серотонина, норепинефрина и допамина,
потиска прекомерното самонаблюдение и руминативните мисли.
Стимулира неврогенезата – възстановява атрофиралия хипокампус, който може д ае смален , поради депресията и влошаване на настроението и когнитивните функции.
Действа по-бързо и по- щадящо от антидепресантите – подобрение може да настъпи след 3-4 сеси
Ако мозъкът може да се сравни с един компютър то при дълбока депресия образно можем да кажем, че мозъка (компютъра) е забил Simple Smile И пускането на ток през него се равнява на рестарт на компютъра (мозъка) и той заработва отново както след рестарт заработва компютъра без грешки Simple Smile

много хубаво го казахте! всички невролози точно така биха го обяснили Simple Smile

# 242
Здравейте! При паник атака прозявате ли се? Аз днес направо се побърквам през половин час съм с отворена уста.

# 243
По- скоро след нея.Тялото се отпуска и те унася.Отдавна не ми се беше случвало ,но и аз съм в един такъв период.

# 244
...и понеже вероятно сте един от 87457165312 неспособни психолози в България, вие се регистрирахте в  Бг мама, за да си търсите клиенти с добре разработения маркетинг на първа безплатна консултация. Simple Smile
Би трябвало да сте учил/а етика на психолога. Върнете се и си отворете учебника.

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 12:48 от Serendipity*

# 245
  • Швейцария
То не може да си просто психолог. И аз съм психолог. Трябва да си клиничен психолог и да имаш обучение за психотерапевт и то не от някакви пишман курсове за психодрама, психоанализа и не знам си какви подобни глупости.

# 246
То не може да си просто психолог. И аз съм психолог. Трябва да си клиничен психолог и да имаш обучение за психотерапевт и то не от някакви пишман курсове за психодрама, психоанализа и не знам си какви подобни глупости.

Амин! Някой най-сетне да им го каже.

# 247
Serendipity*, махни цитата, поста й е изтрит.

# 248
Честото прозяване при ПР е от недостиг на кислород доколкото знам.

# 249
Здравейте, има ли някой, който приема Сероксат и е доволен от медикамента? Пробвахме със Золофт, но не даде очаквания резултат и от Сряда сменяме лекарството.

# 250
Ние не сме доволни нито от единия, нито от другия препарат. Но всичко е индивидуално.

# 251
Това е много индивидуално.

# 252
Тези от вас които пият Симпатил за паник атаки и тревожност - намирате ли го по аптеките? Навсякъде ми казват, че няма наличност. Има ли някакви заместители и алтернативи? Чудя се дали да не пробвам Лотосоник. Ако някой е пил моля да сподели отзиви.

# 253
  • Пловдив
Здравейте, има ли някой, който приема Сероксат и е доволен от медикамента? Пробвахме със Золофт, но не даде очаквания резултат и от Сряда сменяме лекарството.

Аз го пия от доста време вече. Единствено с него се чувствам добре от групата на SSRI.
Но все пак всичко е много индивидуално.

# 254
Имате лично съобщение.

Общи условия

Активация на акаунт