Паническо разстройство - 64

• 25 085
  • 784
  •   1
Отговори
# 255
Наистина е много индивидуално с лекарствата. На мен например Сероксат изобщо не ми се отразяваше добре, бях  в будна кома от него.

# 256
Ще видим. От утре започвам него. Надявам се да подейства, доста добри отзиви чета за него по принцип.

# 257
Здравейте! Споделям и аз от време на време моите мъки с вас понеже почти никой близък не ме разбира, а и не ги обвинявам след като не си преживял подобно нещо няма как да разбереш човек. Пия Бринтеликс 10 мг сутрин и Амитриптилин 25 мг вечер. Понеже много напълнях преди към тези лекарства пиех и Золофт, но го спрях заради качените килограми и останах само на бринтеликса и на амитриптилина. От няколко дена се опитвам и да спра Амитриптилина понеже килограмите си вървят пак нагоре, а и от самото начало си знаех, че повечето качени килограми са от него психиатърката ми каза, че пия малка доза и да спра от раз така и направих да ама две вечери не го пих тази вечер е трета, а така ми се плаче вечер не мога да заспя, въртя се по пет часа и тази вечер пак си го пих.. ох мъки🥲и сега се чудя дали да ходя пак при нея да ми изпише нещо билково за сън ли и аз не знам вече.. самата аз съм вдигнала ръце от себе си

# 258
Ми не е правилно това, да се спира от раз. Правете паузи, един ден пийте, на другия не, после пак пийте, така примерно 2 седмици. После 1 ден пийте, после два не пийте, и така нататък. Изключителна глупост, и непрофесионализъм е да се каже “спирай от раз”. Това коментирахме с моя лекар, когато аз спирах амитриптилина - всички психиатри могат да изписват лекарства, липсват такива, които да изготвят читава схема за спиране. Аз амитриптилин го спирах ШЕСТ месеца.

# 259
Пробвайте както е казала Sunflower29 и аз така постепенно спрях Грандаксина преди време а сега съм на 20 мг Бринтеликс сутрин и вечер по 10 мг и се чувствам добре на този етап

# 260
Пробвайте както е казала Sunflower29 и аз така постепенно спрях Грандаксина преди време а сега съм на 20 мг Бринтеликс сутрин и вечер по 10 мг и се чувствам добре на този етап

На мен тя ми каза да вдигна Бринтеликса, но аз така и си останах на 10мг. Явно трябва да спирам постепенно Амитриптилина и наистина да си я послушам и да вдигна Бринтеликса. Помага ли ти да спиш вечер?

# 261

На мен тя ми каза да вдигна Бринтеликса, но аз така и си останах на 10мг. Явно трябва да спирам постепенно Амитриптилина и наистина да си я послушам и да вдигна Бринтеликса. Помага ли ти да спиш вечер?

да спя си нормално , и мен ме беше страх в началото да вдигна дозата и сама реших да си го разпределя сутрин и вечер по 10  лекарката каза че няма значение как и кога ще се взема важното е за деня да се приемат 20 мг

# 262
  • София
Здравейте, позволено ли е да се комбинират хлофазолин и атаракс по някакъв начин при хипертония ? Благодаря !

# 263
Кардиолог ми е казвал,че хлофазолина е за спешно смъкване на кръвно ,а не за продължителна терапия.Поне за мен.Не мисля,че ще е проблем.Имате ли изписани лекарства за хипертония?

# 264
  • София
Благодаря за отговора! Изписана ни е Тарка и хлофазолин вечерно време( чел съм му страничните ефекти). Става дума за доста високи стойности. И аз съм против този хлофазолин и много се надявам скоро да минем на Моксогама, например.

# 265
Здравейте! Имам нужда от помощ да разбера дали съм луда? За последните 1-2 години ми се случва вече 3-4пъти да избухна толкова, че после с дни се чувствам отвратена и разочарована от себе си, чак не мога да повярвам, че това е част от мен? Започвам да крещя истерично, даже хвърлям някоя възглавница или предмет (нечуплив, съобразителна съм иначе😃) в стената. Ужас.. Винаги започва и е свързано с мъжа ми и затова, че нещо ме е разочаровал с действие или бездействие (не ми е купил подарък за рождения ден, а за други хора се е случвало да мисли изненади) или казал нещо лошо за мен ( даже не знам какво точно, но в даден момент така съм приела някое изказване). На пръв поглед отстрани е нещо дребно, но мен дотолкова ме засяга, че в дадения момент се чувствам ужасно предадена, че не ме обича и стигам до всякакви крайности в изказванията си, а и така се чувствам необичана, неразбрана, че не заслужавам хубави жестове и неща. Последния път дори му казах, че всички ме мразят и нямам място на тая Земя, че може би е най-добре да ме няма ( прозвуча все едно ще се с…., но не,чак дотам не мисля, че бих стигнала по-скоро го използвах като някакъв жалък опит за внимание или ох, нямам представа защо. Дори ме плаши и това, че изобщо съм го казала? Защо съм говорила така, та аз обичам живота си. )За съжаление толкова се вглъбявам в това чувство, че започвам да поставям и другите хора в това число - родители, сестра и най-близки приятелки, че не ме подкрепят разбират, че ми опонират, което разбира се на трезва глава не го мисля така.. Все едно целия свят е срещу мен ( изобщо не харесвам жертви в живота, а отстрани изглеждам такава...). След ден като отмине всичко това започвам да се чувствам отвратена от реакцията си и да се съмнявам изобщо в себе си и дали съм нормална, щом така съм си позволила да истерясвам (добре, че живеем в къща и няма съседи наоколо, че после щях да се срамувам не само от мъжа си и себе си, а и от съседите..). Много съм разочарована от себе си. Работата ми е динамична, комуникирам с ужасно много хора ежедневно, работя в голям екип, където знам, че служа за пример за спокоен и уравновесен човек в критични ситуации, но изобщо май нямам нищо общо с такъв уравновесен човек.   Луда ли съм?  Някой преживявал ли е нещо подобно и какво е решението? Плаши ме мисълта, че ми се случва само на мен и нещо с мен не е наред, или го приемам аз твърде драматично (моя мъж после казва нормално е, случва се на всеки да избухне като му прекипи нещо, но аз не виждам други хора да избухват).

# 266
Да не е ПМС? Тогава сме доста по-чувствителни и нервни.

# 267
Ми как да ги видите? Вероятно и те избухват вкъщи пред мъжа си.
Малко по-спокойно, не сте луда, вероятно са ви опънати нервите. Казвате, че не обичате жертви в живота, ама наистина на такава приличате с изказванията си.
Ако чувствате, че не можете да се справите с емоциите си, консултирайте се с терапевт, който ще ви научи как да се владеете.

# 268
Ranimi да, винаги е точно преди менструация или в първи, втори ден. И аз си го помислих, но чак пък толкова.
Sunflower, благодаря и аз се усещам колко жалко звуча. Определено точно така е, както го каза - не мога да контролирам емоциите си , знам че трябва да спра, но е по-силно от мен. Искам да поработя върху това и да се изградя като стабилна личност и да контролирам такива чувства, а не да правя истерични циркове, но може би сама няма да успея само с искането си.

# 269
Ау, ако не ми купи подарък за рождения ден и моя бих го замерила с нещо, може и по-твърдо! Grinning
Шегата настрана, по-скоро разкарай мъжа и може и да се успокоиш.

Общи условия

Активация на акаунт