Паническо разстройство - 64

• 25 098
  • 784
  •   2
Отговори
# 270
Абе хора? Да разкара мъжа!? Сериозно!?

Петрова, спокойно нито сте луда, нито сте единствената с такава реакция.
И определено не сте за тази тема!

# 271
Petrowa32, преди, когато не бях в менопауза, моят ПМС беше по същия начин, направо се видоизменях емоционално, имах усещането, че съм напълно друг човек, след това всичко се нормализираше. Спокойно, не си луда, според мен.
Ако, те притесняват тези изблици, съвета за терапевта на Sunflower29 е удачен.

Последна редакция: ср, 19 фев 2025, 13:50 от ranimi

# 272
Добре де, може и да е крайно да го зарязва. Не знам с точност какво е конкретната им ситуация. Но много мъже ти изпилват нервите докрай и после "ауу, ама тя е луда", "държи се като луда" и т.н.
Не, не сте луда, спокойно!

# 273
Джанъм и аз така си мислих, но не намерих по-подходяща да си изкажа притесненията.
Ranimi благодаря, че се включваш, нямаш представа колко успокояващо звучи това в момента.
Kalina благодаря и на теб, успя да ме развеселиш все пак с коментара си и да се посмея над нещата. Знам, че не ми е той виновен, (дори с нещо да се провокират хората, трябва да имаме самолонтрол все пак, който аз явно нямам на моменти) няма да го зарязвам (засега) 😃

# 274
Здравейте! Не за първи път пиша в темата ,но и аз не мога да разбера честно казано това което ми се случва дали е паник атака. Заради загуба на близък човек миналата година започвах да изпитвам страх за себе си и за другите около мен , винаги имам чувството , че нещо лошо ще се случи и няма да мога да го преживея,но в последните месеци нещата станаха по- зле имам чувството че полудявам и сякаш не знам къде съм. Преди ви споменах , че на работа както си стоя права изведнъж усещам , че ми прималява все едно цялата настръхвам и не мога да помръдна както и едно треперене и сякаш краката ми пропадат. Започнах да ходя на психиатър засега съм на 1т. дневни- Ципр@лекс и вечер 1/2 Атар@кс. Имам подобрение усеща се но от време на време имам пак тези мисли както и на работа ми се случва отново това което ви обясних по- горе. Паник атака ли е? Или е от умора?

# 275
  • Швейцария
На паник атака прилича. И на постоянна тревожност. Може би е добре Ципралексът да се вдигне на 20 мг.

# 276
На мен не ми прилича на паник атака, а по-скоро на тревожност.

# 277
Правих изследване за инсулинова резистентност и там захарта е ниска.. дали е от това или по - скоро от ПА? При тревожност получава ли се това треперене и пропадане на краката , сякаш те облива с вряла вода.. не знам и аз честно казано как да ви го обесня

# 278
И при двете състояния се получава такова пропадане, потъване, или каквото е там. Регулирайте захарта, често симптомите на паник атака се припокриват с тези на ниска кръвна захар.

# 279
И аз подкрепям поста на слънчоглед 🌻.

# 280
И при двете състояния се получава такова пропадане, потъване, или каквото е там. Регулирайте захарта, често симптомите на паник атака се припокриват с тези на ниска кръвна захар.
Винаги си нося по нещо сладко защото ме е страх. Доста често ми е и замаяно. Ще вметна и това ако е от значение имам дефицит на вит Д. -мисля че е дефицит де , защото е 10.

# 281
А на диета ли сте?
Така ми е падала захарта като бях на 90дневната диета, в плодовите дни. Усещането наистина е подобно на ПА но само началото без да се развие истински атаката.

# 282
А на диета ли сте?
Така ми е падала захарта като бях на 90дневната диета, в плодовите дни. Усещането наистина е подобно на ПА но само началото без да се развие истински атаката.
Не , не съм на диета. Правих какви ли не изследвания за да се установи от какво се получава ,но още не е разрешен този казус. Просто вече ми писна да се и тъпча със сладко , защото ще ми падне захарта.

# 283
А на диета ли сте?

Най-страшната паник атака, с така наречената акушерска ръка, съм я получавала след като не се бях хранила 2 дни. Та, напълно възможно е да се развие паник атаката при такова състояние.

Sunshine889, Относно захарчето, или сладкото в чантата - това изобщо не е решение. Трябва да се регулира захарта цялостно. Направете консултация с ендокринолог. Обърнете внимание и на витамин д и б12.

# 284
+ железен профил

Общи условия

Активация на акаунт