Паническо разстройство - 64

• 25 179
  • 784
  •   1
Отговори
# 300
Margarita1976, пия по 1/4 от хапче 5мг Конкор. Есента пробвах да го спра, защото не го бях пила 4 дена заради вирус с повръщане, но на 7мия ден...такива прескачания и сърцебиене, че си го започнах пак и повече не съм пробвала да го спирам. Шубе ме е. За тези стягания мин.година ми изписаха Предуктал. Иначе, всички казват, че сърцето ми е супер, ама...явно кортизола/адреналина ми играе лоша шега. А и съм в такава възраст, че нямам нужда от експерименти. Бетаблокер се спира постепенно, по схема. Първо през ден за известно време, после през 2 дена за известно време и така някак се получава. А не, като мен от раз.
На мен кардиолога ми каза ако реша да го спирам да намаля дозата и да пия половин таблетка за една-две седмици, но ме е страх въпреки това.

# 301
Покрай темата за бетаблокерите се сетих да ви попитам имате ли нощно потене ако не пиете. След всякакви хормони и болести, които си проверих стигнахме пак до това, че е от Тревожността ми.

# 302
Ние сме приемали и двете , но поотделно . Двете заедно не знам да се приемат. Честно казано не видяхме ефект.

Благодаря.
А как сте към момента? Как е синът ти? Докъде стигнахте в лечението?
Той се отказа да се лекува повече. Не иска да пие лекарства. Казва, че организмът му е толкова изтощен и слаб, че вече нищо не може да му помогне. Положението е отчайващо. Срината съм от отчаяние. Пие само вит. Д , невробекс и вит. С. Болки по цялото тяло, инвалидизиран, летаргичен...

# 303
Incantrix, а върна ли се към спорта? Прави ли някакви опити в тази посока? По спомен всичко е започнало след спиране на тренировките. Извинявай, ако бъркам.

# 304
Той едва става от леглото до тоалетната. Не може да се движи от болки и скованост.

# 305
Добре де.. възможно ли е проблемът да е неврологичен? Аз наистина много се чудя на това, как така не се повлиява от никаква терапия?
Мислили ли сте за МС? Доста симптоми се препокриват, а и се развива също така психически синдроми разни от заболяването.

# 306
Честно казано в началото разглеждах различни други възможности- витамини ,щитовидна кортизол, надбъбречна жлеза. Обаче ходихме на всякакви лекари включително е правен ядрено-магнитен резонанс на главата където би трябвало да се види множествена склероза. Той сам казва че това е от стреса от дългото време без сън и от вътрешното напрежение и треперене тялото му вече е сковано. Да ми прости Господ ,но дори съм си мислила да няма онкологично заболяване и да го яде вътрешно. Сам си казва, че всичко е от психиката. Обаче много късно го осъзна може би  седем-осем месеца назад твърдо отказваше да пие антидепресанти и да се лекува. За една година изпробвахме шест вида ,малко повече от година, и докторите започнаха да говорят за друга диагноза след като не се повлиява. Но детето ми е в пълно съзнание и адекватен, мислещ, без илюзии и халюцинации, без психози. Не мисля, че има нито шизофрения, нито Бар.

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 09:01 от Incantrix

# 307
Вие най-добре като майка виждате нещата адекватно. Затова не му позволявайте да се отчайва още. Поканете някой негов приятел на гости, някой който ще му повлияе положително. Купете му някоя интересна книга. Трябва да е по активен във възстановяването си, след като няма никаква сериозна диагноза до сега. Явно всичко е в главата му. Всичко е в неговите ръце, трудно е, но не и невъзможно. Може да му вземете някои неща, предполагам ще му повлиаят добре. Просто мозъка да е ангажиран с нещо. Диамантени гоблени, рисуване на картини по номера, в детските магазини има и други такива неща с мъниста и оцветяване. Това съвсем сериозно го казвам, изпитвала съм го от части и има резултат.

# 308
Здравейте.

Пак аз с неспането.

Нормално ли е вече 3 месеца след започване на Стимулотон, още да не го мога да спя нормално, или така ще си е през цялото време? Спя първите 2 часа и после до сутринта е някакъв много лек сън, будя се, сънувам, въртя се... Не се чувствам зле от това, напротив, свежа съм, имам енергия. Обаче това неспане ме притеснява много, защото тялото има нужда от почивка, независимо с какво се "друса" и се притеснявам, че в някакъв момент ще се срина жестоко. Днес съм будна от 5, като съм заспала в 11 и към 2 почнах да се будя. Моля някой да сподели опит.

Не мога да се свържа с психиатъра, писах няколко пъти, не ме отразява и не отговаря. Като успея ще си взема направление и ще отида, но засега не успявам.

# 309
Вече не помня дали съм ви отговаряла но със започването на золофт , което е стимултон ми изписват и клонарекс. Вечер с него заспивах.

# 310
Вие най-добре като майка виждате нещата адекватно. Затова не му позволявайте да се отчайва още. Поканете някой негов приятел на гости, някой който ще му повлияе положително. Купете му някоя интересна книга. Трябва да е по активен във възстановяването си, след като няма никаква а съвсем сериозно го казвам, изпитвала съм го от части и има резултат.
....Мислили ли сте за МС? Доста симптоми се препокриват, а и се развива също така психически синдроми разни от заболяването.
Сигурна съм,че искате да помогнете и сте с най-човешки намерения, но за съжаление не е истина ,че майката вижда най-добре какво й е на детето. По-добре не се доверявайте на тези романтични предстви за света.
И ,очевидно не сте виждали хора с депресия, предложенията ви са съвсем неадекватни за предствената от майката ситуация.
Лекарите виждат най-добре каква е динамиката на болестта.
Симптомите на момчето нямат общо с МС.
Доверете се на лечението на лекарите. Само те знаят какво правят в тази ситуация.
Дори синът ви да не иска да се лекува, вие имате правата и можете да го заставите.

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 15:50 от Serendipity*

# 311
  • София
Incantrix, казах Ви няколко пъти, д-р Петя Димитрова София, има он лайн консултации. Друга потребителка предложи доц.Стойчев Плевен. При нужда се ходи при психиатър и без пациента, ето както при вас, че вече не иска да се лекува. При д-р Петя Димитрова, наши познати са го правили. Не изпускайте момчето и да се обадите скоро с добри новини. Дръжте ни в течение, всички сме загрижени.

# 312
Направих си онлайн консултация с Д-р Петя Димитрова, но отказа да даде становище и да назначи лечение без да го види. Опитахме в града в който живеем да отидем на психиатър без него - също отказа да го лекува без да го види. Той не може да пътува . Благодаря на всички и аз се надявам да се осъзнае и да започне пак да пие хапчета. Той всъщност не е съвсем без нищо. Вечер пие Ремирта и 1/4 клонарекс от 2гр. , но Ремиртата освен за съня не му помага за депресията.

# 313
В града, в който живеете при кой психиатър сте били?
Пи рождение съм ви съгражданка и съм убедена ,че нито там, нито в съседния по-голям  град има подходящ лекар.

Търсете лекари, които работят с колеги.
В клиники.
Не такива с частна практика.

# 314
  • София
Incantrix, хубаво е, че сте направили консултациите. Това е стъпка напред. Ами трябва да го заведете при единия или другия лекар, няма как. Сложно ви е положението. Д-р Димитрова нищо ли не каза? Обяснете му нещо, че докторите искат да го лекуват, щом едва става, натоварвате го в колата и тръгвате, малко насила. Много е сложно.
Сега пак прочетох, направете още една он лайн консултация, обаче и той да присъства. Някакси го уговорете, зная, че е трудно. Ето, ще кажа при нас как беше - синът ми и той беше в депресия, отказваше психиатър, врънках го много пъти, накрая отстъпи. Заведох го. После не искаше да пие лекарството, пак врънкане до откат. Започна да го пие, оправи се. Беше в много трудно положение, в това състояние замина за чужбина, всичко беше планирано. Там се оправи, но след няколко месеца, както аз му обяснявах.
Натоварвате го в колата и тръгвате или нова консултация он лайн, но и той да е наблизо. Или му кажете, че докторката много иска да го види. Бъдете настоятелни.
И ощенещо се сетих,храни ли се? Задължително през 2-3 часа хранене, насила да яде, по няколко хапки, по половин филийка, вода, сокче, по няколко глътки. Сигурно няма и апетит, той вече и от неядене и лежане няма сила. Аз също бях така, зная как е. Половин филийка с мед и масло, кремчета му направете малки на др Йоткер. Малко супа, пилешка, картофено пюре. Трябва да се подсили.

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 16:19 от Contest

Общи условия

Активация на акаунт