Паническо разстройство - 64

• 23 616
  • 784
  •   1
Отговори
# 765
Здравейте, с има ли някой от вас, който пие вечер флуансол и на сутринта се чувства зле?
Имам чувството, че това лекарство ми прави като мозъчна мъгла, прави ме някакъв бавен и доста замаян. Ще го коментирам с психиятъра ми, но реших да попитам и тук.
Всеки ден около 14 часа започвам да се чувствам с по-бистър ум и по-добре.

Поздрави!

# 766
Аз пия сутрин и обед, не съм забелязала подобен проблем.

# 767
Някой пил Неуротоп и как се чувства?

# 768
Здравейте. Допитвам се до вас, защото лекарите казват че съм с тревожно разстройство, но аз не съм сигурна и искам да разбера дали някой от вас се е чувствал така. Преди 3 месеца бяхме вкъщи с грип и след като се оправихме аз започнах да се усещам странно. Размазан поглед, вглъбяване сякаш не мога да се фокусирам, нито да мисля. Нещо като мозъчна мъгла. Усещането е странно и трудно за описване, сякаш съм заключена в мислите си, сякаш не присъствам в момента. Гледам в точка и не мога нищо да правя, нито да работя, нито да си гледам децата. Не мога да се отпусна в това " състояние", мислите не спират да кръжат в главата ми. Липсва ми фокус, концентрация, сякаш мозъка ми е заспал. Живота ми се превърна в ужас. Моля за мнения от по- "опитните" хора в тази група и тези преборили такива ужасни състояния.

# 769
Вержиния Първанова, аз се чувствам по абсолютно същия начин, при мен това се получи като спрях клонарекса. Вече 3 месеца съм така. Всеки следващ ден се събуждам с  надеждата да се оправя,но вече изобщо не знам дали ще стане 🥲
Иначе преди време и аз лекувах тревожно разстройство с АД и клонарекс, докато ги пиех бях добре, на Вас не Ви ли изписаха лекарства?

# 770
Здравейте. Допитвам се до вас, защото лекарите казват че съм с тревожно разстройство, но аз не съм сигурна и искам да разбера дали някой от вас се е чувствал така. Преди 3 месеца бяхме вкъщи с грип и след като се оправихме аз започнах да се усещам странно. Размазан поглед, вглъбяване сякаш не мога да се фокусирам, нито да мисля. Нещо като мозъчна мъгла. Усещането е странно и трудно за описване, сякаш съм заключена в мислите си, сякаш не присъствам в момента. Гледам в точка и не мога нищо да правя, нито да работя, нито да си гледам децата. Не мога да се отпусна в това " състояние", мислите не спират да кръжат в главата ми. Липсва ми фокус, концентрация, сякаш мозъка ми е заспал. Живота ми се превърна в ужас. Моля за мнения от по- "опитните" хора в тази група и тези преборили такива ужасни състояния.
И аз съм така, но и със силно главоболие.Все едно ми изтръпват главата и очите, вие ми се свят. Не знам на какво се дължи?!

# 771
bubeto- аз бян на лекар, той ми изписа Ципралекс и Флуанксол, но от тях нещата станаха по-зле, бях като дрогирана,  не на себе си, с само исках да спя и да не се будя. Не бях адекватна и за децата си. Дадох им 7 седмици и ги спрях по схема. Определено не бяха моите. Имам изписани нови- Велаксин и Ноотропил, но ме е страх да ги започна. Вече се чувствам като в омагьосан кръг. Пия всякакви добавки, имам ниско вит Д, но и те не оправят нещата.

Последна редакция: чт, 08 май 2025, 08:51 от Вержиния Първанова 713605

# 772
bubeto- аз бян на лекар, той ми изписа Ципралекс и Флуанксол, но от тях нещата станаха по-зле, бях като дрогирана,  не на себе си, с само исках да спя и да не се будя. Не бях адекватна и за децата си. Дадох им 7 седмици и ги спрях по схема. Определено не бяха моите. Имам изписани нови- Велаксин и Ноотропил, но ме е страх да ги започна. Вече се чувствам като в омагьосан кръг. Пия всякакви добавки, имам ниско вит Д, но и те не оправят нещата.
Дано с велаксина да са ти улучили лекарството.
Защо сме с такава прегряла и лабилна нервна система. И аз съм така. Нещо много незначително може да ме разклати до срив на всички системи. Ето пресен случай от вчера. Пътуваме извън града и изведнъж ме обля гореща вълна. Поисках мъжа ми да спре колата, но нямаше как да стане веднага. След 2 минути вече бях със сърцебиене, въздух не можех да си взема и цялото ми тяло се тресеше неконтролируемо. А взимам АД вече трети месец и мислех, че нищо не може да ме бутне. Да, ама не. Изпих цяла таблетка ксанакс и след 30 мин. бях нов човек. Първите два пъти докато вземах АД  не съм получавала разклащания. И мислех , че е гарантирано докато ги вземам да не получавам ПА. Сега останах шокирана, вече и АД не може да излъже психиката ми.
 Охх, как и докога ще я караме така 😔 Не мога да изляза никъде да се срещна с хора, не мога да пътувам и да се радвам на живота. Моля, някой за мнение и съвет. Има ли светлина в тунела за нас? 😢

# 773

За такова нещо влизам в темата и аз. От 4-5 дни мозъчна мъгла - поне така мисля, не го усещам като световъртеж, не мога да се фокусирам, не мога да работя. Аз си имам силна хормонална мигрена и този месец вместо нея дойде това. Чудя се какво мога да направя, всеки ден лягам с мисълта, че на сутринта ще е ок, но не е. Сякаш съм във филм, никога не съм имала ПА, нищо. В момента явно ме е хванало и шубето, та получавам учестено сърцебиене нощем, сутрин при събуждане също. Ходя буквално по инерция, спомените ми стоят някак далечни, дори да касаят събития от преди час. Нямам главоболие и други оплаквания. Много ми е натоварено в последно време - в работа, вкъщи. Пълни кръвни - 4 страници изследвания, вкл. витамини и т.н. съм пускала преди 3 месеца, всичко беше наред.

# 774
  • София
Само да кажа, че Велаксинът е много добро и мощно лекарство, с голям диапазон, многоспектърно. Пийте си го. Но в началото се изписва с успокоително за да се парират странични ефекти.

# 775
Ако намериш решение ми пиши моля те, защото аз съм така от 3 месеца вече

За такова нещо влизам в темата и аз. От 4-5 дни мозъчна мъгла - поне така мисля, не го усещам като световъртеж, не мога да се фокусирам, не мога да работя. Аз си имам силна хормонална мигрена и този месец вместо нея дойде това. Чудя се какво мога да направя, всеки ден лягам с мисълта, че на сутринта ще е ок, но не е. Сякаш съм във филм, никога не съм имала ПА, нищо. В момента явно ме е хванало и шубето, та получавам учестено сърцебиене нощем, сутрин при събуждане също. Ходя буквално по инерция, спомените ми стоят някак далечни, дори да касаят събития от преди час. Нямам главоболие и други оплаквания. Много ми е натоварено в последно време - в работа, вкъщи. Пълни кръвни - 4 страници изследвания, вкл. витамини и т.н. съм пускала преди 3 месеца, всичко беше наред.

# 776
Някой може ли да пусне нова тема, защото аз не успявам, и ще ни се скарат вече!

# 777
# 778
от над 1г имам задух и не мога да поема до край въздух. Обиколих всякакви лекари-нищо не откриха. Скенери, спирометрии всичко. Пия ципралекс. Някой имал лие такъв задух? По цел ден е нез значение дали съм спокойна, дали стоя, дали вървя...

# 779
Пишете в другата тема, по-горе има линк.

Общи условия

Активация на акаунт