Паническо разстройство - 64

• 23 616
  • 784
  •   1
Отговори
# 750
През всякакви. От пкк, през витамини, минерали, бъбреци, дробове, сърце, ямр на мозък, шийни прешлени, кортизол. Изпускам много, но просто не се сещам в момента.

# 751
Аз ходих на кардиолог, невролог, ендокринолог, изследвах ПКК, СУЕ, CRP, щитовидни хормони, витамини .. и не помня какво още. Всичко излезе нормално, а мен ме тресат едни такива периоди на сърцебиене, задушаване, чувство че всеки момент умирам .. ох, ужасно е.

# 752
Паническите атаки реално са наименование за ирационален страх,който свързваме със самите усещания,защото мозъка е в свръх активен режим и ги разпознава като нещо опасно.После се завъртаме в кръг от страх.Замислете се,че като наименуваме усещането "паническа атака" става още по-зле.Това е състояние на мозъка,а не на тялото.

# 753
С риск да прозвуча прекалено поучително ще отбележа,че много лекари не обръщат внимание на изследваните показатели и щом според тях всичко е в "норма",означава че няма проблем.Има оптимални нива  на всички щитовидни(TSH,ft3,ft4,TAT,MAT),витамини минерали,КЗ и инсулин.Има теми във форума и може и там да се консултирате дали нещо е оптимално или може да има проблем ,ако не е.

# 754
Зная, че темата е за паническо разстройство,  но  бих искала да попитам - някой приемал ли е  за депресия Абилифай/ Абизол в комбинация с АД?
Моят пси го обмисля като вариант, но мен страшно ме притеснява това, че е антипсихотик.

# 755
  • Швейцария
Почти всички в темата пием АД и Флуанксол, който също е психотик.

# 756
Aз пия АД +антипсихотик (други) от доста време, добре ми действат.

# 757
Аз пиех АД + Абизол. Никакви проблеми.

# 758
Благодаря Ви,   Каmille,  Джанъм:Flowers Hibiscus

Последна редакция: ср, 30 апр 2025, 17:26 от Lirena

# 759
Почти всички тук сме пили ад, в комбинация с антипсихотици. Така, че не е драма.

# 760
Днес ми е изтръпнала главата. И това ли е от нашите екстри?

Нова тема ще има ли?

# 761
Пия Есцетил от над 5 седмици. Още в началото спрях да плача, а и първите две седмици ми беше лошо. Това отмина, появи ми се желание да правя обичайните неща, появи ми се апетит. Един вид живнах. Мислите пак си ги имаше.
Но, сега сякаш пак усещам засилване на тъгата и ми се доплаква. Това нормално ли е? Апетит си имам, може да се каже че спя, тренирам. Така нагоре- надолу ли ще бъде и докога? Черните мисли са ясни, те не се променят. Винаги съм била черногледа. Относно тревожността, откакто пия бетаблокер е поносима.

# 762
Аз съм на бета блокер и магнезий таурат, но от няколко дни пак усещам прескачане на сърцето, дори когато лежа и съм в покой. Писна ми вече ..

# 763
Аз съм на бета блокер и магнезий таурат, но от няколко дни пак усещам прескачане на сърцето, дори когато лежа и съм в покой. Писна ми вече ..
И при мен прескача. Винаги в покой, особено, след хранене. От четене снощи за малко пак да си докарам ПА, но само вдигнах кръвното. И пак онова ужасно притеснение, и страх, и...Надявам се да е нещо от магнитните бури...не искам пак да влизам в онази въртележка.

# 764
Не чети нищо. Аз когато усетя, че прескача си пускам музика или забавен сериал и постепенно се успокоявам. Иначе потъвам в страшни мисли, мерене на пулс и чакане, че всеки момент ще ритна камбаната... това повече вреди.

Общи условия

Активация на акаунт