СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 5 - Новата година мина, първи срок почти замина....

• 30 505
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
  • София
И в нашия клас половината отсъствали, дъщерята изпусна класното по мат, има и олимпиада по биология в училище, дано до петък се оправи и да се върне на училище.

# 151
  • София
То е логично да се дават по-трудни задачи във вашето училище, децата сами са си вдигнали летвата. Да не мислиш, че в СМГ са по-умни? Разликата в бала между двете училища е малка на фона на лесните ( за математици) матури. Просто едните са искали СМГ, другите- 73то.

В другите училища ги питат на коя от решените задачи от учебника искат да ги изпитат, че да ги оформат за 3 и те пак не знаят. То с два часа математика на седмица няма как и да усвоят нещо като хората.

# 152
Статията беше от 2020 г. Явно някой се е престарал....

# 153
  • София

В другите училища ги питат на коя от решените задачи от учебника искат да ги изпитат, че да ги оформат за 3 и те пак не знаят. То с два часа математика на седмица няма как и да усвоят нещо като хората.

Грета, това е един от минусите на тези училища, тъй като не е лесно за изкараш висок успех, особено в 9-10 клас и когато част от предметите са на езика.  Сериозно учене пада за отлична оценка,  а една част от университети в чужбина искат успех от 9-11 клас и там няма никакво значение в кое училище си и че често 5-цата или 4-ката в едното си е 6-ца в другото....

# 154
В класа на сина ми има само две болни деца. Късмет явно. Защото чувам, че и в Пловдивска област готвят грипна ваканция. Ама тя в последните години си е задължителна и се пада точно около междусрочната, та им се поудължава почивката на децата.

Нашите класни минаха отдавна, аз забравих вече, че е имало такива, преди Нова Година бяха. Пуберчето и на двете има шестици, та реши да се запише и да се пробва на олимпиадите, обаче тази по математика я беше изпуснал (не разбрал датата, а информация до родителите не беше сведена), а по БЕЛ беше вчера. Тестова част и ОНВ. Няма много надежди да се класира за втори кръг, ОНВ почти не са го упражнявали, ама поне му беше психологическа тренировка, пък и за разнообразие да поразсъждава малко и по други учебни и житейски въпроси, че от тези преразкази и тези му се доаква вече.

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 17:34 от Мила Атова

# 155
Болна тема ми е липсата на уеднавен критерии за оценяването в различните училища. В общи линии съм на мнение, че деца с 5ца по мат в смг за годишна оценка по ооп не трябва да има. Вече за иуч часовете е друг въпрос.

По темата за ориентацията на децата какво искат - моето е от крайно и категорично ориентираните. И университет и специалност си е харесал даже Simple Smile Знам обаче и че тези решения са емоционални и силно зависими от влиянието на учителите. Няма как рязко да поиска да учи предмет, по който учителят не успява да го ангажира с материята по какъвто и да било начин. Аз като дете мразех предмета история, напълно съзнавайки важността му, си останах с посредствени знания. Сега ми стана и на мен интересно покрай детето.

За грипната - мисля си, че няма да има такава. Миналата година за София май нямаше - поправете ме, ако греша.

# 156
То е логично да се дават по-трудни задачи във вашето училище, децата сами са си вдигнали летвата. Да не мислиш, че в СМГ са по-умни? Разликата в бала между двете училища е малка на фона на лесните ( за математици) матури. Просто едните са искали СМГ, другите- 73то.

По-скоро едните не са имали макс по български.

# 157
  • София

По-скоро едните не са имали макс по български.
Не всяко дете с максимален или близо до него бал скача в СМГ или пък НЕГ, просто защото иска да учи друго и има подкрепящи родители . Няма нужда да отваряме темата с “похабения бал” още сега, но и това ще дойде.

# 158
За математици ставаше дума или аз не разбрах. Както й да е, на мен болката ми е с този български, затова навсякъде ми се привижда. Simple Smile

# 159
  • ПЛОВДИВ
Да попитам дали вашите тийнове ще ходят на Любословие? Ще записвам малката и видях, че има и за 7 клас. Разглеждайки стари теми ми се стори много подходящ като проверка. Има и текст с грешки и други въпроси. Харесва ми и че ще го проверят и оценят?

Аз мислих да го записвам, но после се отказах.
Реших, че ще разпечатам вариантите за 7 клас и ще му дам да работи по тях, без да прави съчинението.

# 160
  • София
За математици ставаше дума или аз не разбрах. Както й да е, на мен болката ми е с този български, затова навсякъде ми се привижда. Simple Smile
Не, по-скоро, че не всяко дете, на което му върви математиката иска СМГ и обратно има деца, които имат висок бал, достатъчен за СМГ, записват там, но всъщност само това не е достатъчно, затова и не винаги се справят. Мисля, че в тази посока беше разговора. Той пък изникна от това, че всъщност ЕГ не е просто гимназия, в която се изучават и се набляга единствено и само на езиците, а всъщност се държи на всички предмети, в повечето случаи.

Регалия са пуснали възможност за всички, които са закупили практикумите и/или ПИ да правят пробен и за АК, който беше отделен модул. Има мейл по въпроса.

# 161
Видях, че Регалия провеждат пробните си изпити и във Варна и Стара Загора. Може би е добре да се допълни и на първа страница.

# 162
  • София
Я да видим колко са ударените от фалшиви бомби днес? Синковецът щастливо се разхожда с мадама от класа след като ми се обади към десет и половина. Добре му дойде, след напрежението тези дни.

# 163
  • ПЛОВДИВ
При на с бомби няма...само изпитвания...

Малкият от днес е с грип Б. Изолирах големият при баба ми и 2 дни ще си почине от мен Simple Smile

# 164
  • София
Бързо оздравяване на болните!

Общи условия

Активация на акаунт