СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 5 - Новата година мина, първи срок почти замина....

• 30 115
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
За конфискувания учебник - оплакване до всички институции, сезиране на прокуратурата, обаждане до всички телевизии.....
Не се ли усещате, че малко прекалявате с изискванията си към учителите? Наемете си частни учители да обучават детето ви у дома.

# 286
А вие не смятате ли, че  училището е институцията, отговорна за подготвката на учениците за НВО, а не всяка година да се отчитат плачевни резултати и нищо да не се променя в образвателната система ?

# 287
Никому не е нужна такава патетика.....ай посмали малко. Никой не е длъжен да мисли за образованието на точно твоето дете.

# 288
Mur, поискайте съдействие от класния на детето.  Ние винаги при някакъв проблем с учителите, информираме класната и тя се задейства.

# 289
Вчера за първи път седнах да проверя на моята девойка едно домашно по математика, що ли ми трябваше Joy Как да го направя като съм забравила цялата теория за ъглите, та се пообразовах малко и аз. Разбрах защо детето казва, че сънува само ъгли.

# 290
Задавам въпроса : ако думата “учебник” се замени с комикс/таблет/карти за игра/подобно в ситуацията с конфискуването, това как изглежда?

# 291
Пак казвам - тук детето си е виновно и, ако беше моето, щеше да му се стъжни вкъщи. Обаче щом се е извинило на учителя, редно е той да върне учебника, особено ако е някой, който не се продава в книжарниците.

# 292
  • София
Много зависи дали комикс/таблет/карти за игра са били в употреба или просто са си лежали на чина.
Имало ли е указание от учителя да си прибере всичко, което не е нужно за часа му?

# 293
Е, явно не е само лежал на чина този учебник. Не вярвам някой учител да се трогне от нещо на/под/около чина, което просто си седи и не се ползва.

# 294
40 минути са това, чак пък толкова да не може да издържи да си решава задачите… просто часа си е час и в случая отреден за друго.
Извинението действително променя нещата, но урока ще е за всички останали. И аз считам че класния следва да се включи за съдействие.

# 295
  • София
Наистана учебникът от школата няма място в училище ( може в раницата, ако после е на школа детето), още по-малко на чина по време на час. Затова детето има вина.
Учителят е бил според мен прав да го вземе или да  накара ученика да  прибере учебника, но след това трябва да го върне, дори да няма извинение от страна на ученика, въпреки че детето трябва да се извини и обясни, но двете неща не са кумулативно свързани. В тези случаи трябва да пише забележка на детето, особено ако часът е бил по нещо съвсем различно, а детето си е позволило да си пише задачи от школата или пък по друг учебен предмет.
Ако не го върне, обърнете се към директора. При нас ако не се върне нещо, което е взето от ученик ( най-често телефон), обикновено викат родител при директора и предмета се връща на родител.

# 296
  • София
И аз смятам, че преподавателят е прав да вземе учебника, но и трябва да го върне след часа.
Самите деца понякога парадират със ходенето на уроци:
   "Имах много домашно за школата и не си написах домашното за училище".
   "Ние това на школата го взехме вече."
Ние им втълпяваме, че в училище не е достатъчно, какъв авторитет после ще има този преподавател? Много ясно, че ще се дразни, нали преподават по същите помагала. Как точно във школите става работата? Та те са същите тези преподаватели на нашите деца, но от други училища.

Ако в един идеален свят всички спрат да ходят на уроци, ще се окаже, че резултатите от НВО ще са същите.

# 297
Ако в един идеален свят всички спрат да ходят на уроци, ще се окаже, че резултатите от НВО ще са същите.

Невъзможно е, освен ако не отпадне НВО или измислят друга форма на проверка на знанията.

# 298
  • София
Средният резултат ще е същият.
Дъщерята често я предупреждавам да внимава какво говори в у-ще. В къщи да споделя, но в училище не, особено по БЕЛ - не харесва учителката в у-ще, все се оплаква от нея, сравнява я с други.

# 299
Аз сега съм на вълна оформяне ..моят синковец , не е писал както трябва по нищо в тетрадките и падна ударно попълване . . госпожата му спести класното по БЕЛ , че беше болен, но го изпита устно и му взе тетрадките да види какво е писал. Та , още не мога да повярвам ,че има 6 по БЕЛ - жива да не бях.
За това пък учи по Биология , но учителката се разболяла и вчера се появи още 1 четворка , написана като " Практическо изпитване" , а учат за размножаване на растения . Бъзиках го ,че нямам търпение, какво ще му пише на практическо изпитване на размножаване на животните и хората Blush Даже му предложих да разгледа на сестра си книжката : От къде идват бебетата Grinning
Та хем съм възмутена, че без изпитване и предвид ,че е учил , му напляскаха 4-ка , хем ми смешно.
По английски пък , при 4,5,6,6,6 му е оставила 5 за срока ...и му викам, помоли да те изпита ,ако трябва ..покажи  тетрадките ,дето ги дописваше цял уикенд ..ама той не бил бележкар , нямало да се моли за оценки ....какво да кажа..
Та така

Общи условия

Активация на акаунт