СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 5 - Новата година мина, първи срок почти замина....

• 30 082
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
  • Пловдив
Mur, разбирам те. Съчувствам ти.
Но извънучилищните занимания са нещо допълнително, за което цялото семейство трябва да създаде организация. Така както посещението на уроци е извън училищното време, подготовката за тези уроци също трябва да е в "свободното" от училище време на детето. Това са фактите.
Затова и сега броя с колко закъснения по рисуване ще ми накажат детето, но системата е такава. Ако на всеки му се разминава...до къде ще я докараме.
А и според МОН децата нямат нужда от допълнителни уроци, защото великото НВО е само по учебния материал.
Тоест, ние сами си създаваме проблемите Stuck Out Tongue Winking Eye

# 331
Така е, затова съм записала уроците през почивните дни, за да не пречат на учебния процес в училище. Цялото семейство се лишава от възможност да пътува извън града месеци наред и това е съвсем осъзнат избор, което не го прави лесен и приятен. Цялият ни живот се върти около този 7-ми клас, което е пълна лудост! Съответно няма как да приема спокойно опитите на който и да  прави нещата още по-трудни. Да не забравяме все пак, че после всяко училище ще отчете  постиженията на НВО, а колко от тях реално имат принос и каква част от успеха се дължи на допълнителни усилия, нямам как да се измери.

Последна редакция: сб, 01 фев 2025, 11:12 от Mur

# 332
Добре де! Всички сме така.
Искаш да кажеш че точно в час детето трябва да пише домашни за курс? Че от всички жертви които семейството прави, баш в час е единственото възможно време което намерихте на това дете???
Кое ти възпрепятсва учителя? В часа му??

# 333
Как реши, че в час се е писало домашно? Не мисля да обяснвям повече на хора, които коментират без да четат!
...Бланките с решените задачи са във въпросния учебник. Останали са 3 задачи, за които щеше да се консултира следобед и затова учебника от школата е бил в училище....

Последна редакция: сб, 01 фев 2025, 11:42 от Mur

# 334
  • София
За коя година са с този учител?
При нас повечето учители са едни и същи, трета година вече, познават ги какво искат, на какво се сърдят, например при учителката по английски на чина трябва да има само учебник, тетрадка и химикалка, абсолютно нищо друго, знаем кои учители пишат закъснения, къде не е проблем пет минути и т.н.

# 335
Ами, няма как да оправдаем изваждане на допълнителни материали в някой час. Ако не е писало домашно, защо е извадило този учебник?
И още нещо - повечето деца са пренатоварени и пренатегнати в 7 клас, повечето семейства не пътуват през уикенда, но в крайна сметка нищо не е задължително.
Моят също е правил неща в час, за които има забележки....и през ум не ми е минавало да обвинявам учител за невъзпитаното поведение на моето дете.

# 336
milka22, много добре се познаваме всички вече. Никога не е имало забележки и проблеми до този момент. Пак казвам, че ние като възрастни се разбрахме, няма драма вече.

Soul Free, а къде прочетохте че търся оправдание за извадения учебник? Изказах недоволство, че не са му го върнали след часа, в рамките на същия ден, както и на следващия.  Вие като родител след толкова време как бихте постъпили в подобна ситуация?

Последна редакция: сб, 01 фев 2025, 12:00 от Mur

# 337
Аз не видях детето да е оправдано  от родителя в случая.

# 338
Аз не видях детето да е оправдано  от родителя в случая.

Може би не си чела внимателно.....

# 339
Сигурно. А и опит  нямам, все пак втори тийн и трети на път.

# 340
Не е до опит.

# 341
За детето вече казах, разбирам защо са му взели учебника, не разбирам защо не му го върнаха след часа. Разбирам защо са му написали забележка, не разбирам защо си занасяш чужд учебник вкъщи ?!

# 342
Soul Free, а къде прочетохте че търся оправдание за извадения учебник? Изказах недоволство, че не са му го върнали след часа, в рамките на същия ден, както и на следващия.  Вие като родител след толкова време как бихте постъпили в подобна ситуация?

Във всичко, написано от теб. Прозира в думите си. Още повече - не отговаряш на зададените въпроси. Ама, все тая.... Отделихме прекалено много време за казуса.

# 343
И вие не отговаряте на зададен въпрос, но това е ваше право. Това е форум, не е съдебна зала.

# 344
Как бих постъпила ли? Ще кажа на детето ми да се оправя сам, щом е нарушил правилата в училище. Да пише на учителя, за да се извини и да си поиска учебника. Ако не, да си плати от личните спестявания за нов. Това е.

Не се плаша да отговарям на въпроси, ако чак толкова те интересува реакцията ми.

ПС: Във форума се говори на "ти".

Общи условия

Активация на акаунт