СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 5 - Новата година мина, първи срок почти замина....

• 30 457
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Обадих се аз в Междучасие. Тъй като се проверят от различни преподаватели, съответно не всички деца имат резултат. Та моята не е проверена, но действително на част от децата са проверени работите.

# 586
Много е странно да се пуска на статистика, когато не са проверени всички работи.

# 587
Затова винаги пише че е към момента на проверяване.

# 588
Да, но просто ми бяга логиката. Какъв е смисълът на тази "статистика". По-добре да се проверят всички и тогава. Ден-два по-рано или по-късно е все тая. По-добре да "говорят" нещо резултатите. И без това не са се скъсали да пишат рецензии.

# 589
Ние нямаме още нищо от Междучасие, нито по бел, нито по мат

# 590
  • София

По БЕЛ още на 05 февруари имахме ние.
Провери за всеки случай в пощата в спама ( при мен беше така на първия ПИ ноември).

# 591
Леле, Ивалета, моите уважения към теб и детето ти. Никакъв шанс вкъщи за толкова учене, ще се избием сигурно.
Днес в клас са 13 деца. Моят дано удържи фронта, че миналата седмица беше той болен. При малката са 7 деца болни.
При нас е абсолютно същото. Мога да ѝ помагам по математика, по литература и по биология и химия - е не! В крйна сметка реших, че е по-добре да си запазя отношенията с детето, вместо да се изпокараме...

# 592
Статистиката от пробните в междучасие е пълна тъпотия.
Какво ме интересува колко е максимално достигнатия резултат или минималния, ако не знам по диапазони колко са децата като процентот явилите се.
Няма да коментирам факта, че я вадят към момента на излизане на резултата на конкретното дете.
А в крайна сметка един смотан пивот и една графика в ексел се искат... не е да кажеш висша наука.

# 593
  • София

По БЕЛ още на 05 февруари имахме ние.
Провери за всеки случай в пощата в спама ( при мен беше така на първия ПИ ноември).
И при мен идват в спам и нямам известие и трябва да проверявам изрично ( за поща в gmail)

# 594
  • София
При нас седмокласникът се яви на 02.02. по БЕЛ и вчера получих резултат в спам. Доста бързо този път.
Не мога да преценя сложността, по-лесен преразказ според него от предишния пробен в Междучасие и по-трудна първа част. Добре се е справил, 7т губи от 1 модул. Интересно ми е тезата как е оценена и ще отида да взема работата му. Макар че там рецензии няма и не е кой знае колко полезно.
 Аз си чакам Регалия като уж най-близки до НВО. Тази неделя е първият по БЕЛ.

# 595
А моята девойка пак взе да изпада в "паник-атаки". ☹️ От нищото почва да реве, че няма да се справи, че няма да влезе в добро училище, и т.н. Повода днес беше, че я изпитали на дъската по мат., нещо блокирала, не успяла да реши задачата и... не мога да я успокоя. А има още пет месеца до края на сагата НВО. В петък ще имат контролно по мат. - още отсега мисли пораженчески, че няма да се справи. Говоря, говоря, успокоявам, но.... 😢

# 596
Val, това е период, който се изживява. Не забравяй, че сега е супер депресарско време на годината, когато са точно по средата между двата срока. Всички им мелят, колко е важно НВО-то, деца са почнали да се хвалят с резултати от пробни, от олимпиади и така потискат останалите . В училище ги натискат, изморени са от кратката ваканция, пубери са. Нормално е да изпадат в паника, разбираемо е. И моята ги прави тези сцени. Но според мен не е вариант да се правим пред тях, че НВО не съществува или да ги заблуждаваме, че не е важно. Те са големи вече и разбират когато не сме искрени. Аз на моята и повтарям, че да, важно е, може да не се справи, може да се издъни, но всичко ще е наред ако се бори, ако не се отказва и не унива. Казваш и да прави каквото може, пък да става каквото ще и никога да не се сравнява с другите деца. Ако може повече спорт, разходки, музика, някои странични занимания, даже и да пропусне веднъж-дваж някой курс не е болка за умиране. Сега е момента да се опитат да управляват стреса. Повтарям и, че всички деца са на тоя хал и на всички им е трудно

# 597
  • София
Грешиш. Приемни изпити има и по математика за много специалности в СУ или ДЗИ МАТ, което никак не е лесно, също и за дентална медицина и фармация. Същото е и в чужбина - приемни изпити има само за ограничени специалности и в ограничени университети. Масово се влиза с диплома и мотивационно писмо.

sanaja, никъде не съм казала, че няма изпити, а че "без изпит" всъщност означава със изпит от ДЗИ.

Изпитите за ТУ и ФМИ не са толкова трудни вече, и там с годините пада трудността, но се увеличава броя на задачите. Но затова да си говорим след няколко години.

# 598
  • Стара Загора
Здравейте колежки по вино Simple Smile)))
Чета ви, но нещо не ми остава време да пиша. Ония ден ви четох за израза "изпаднали германци". Моят набор стои до мен...и го питам...в кои изучавани до сега произведения има този израз. Замисли се около две секунди и каза - "Серафим". Еми поздравих си го.
При нас няма други пробни освен на Регалия. Записан е за тези по БЕЛ и за тези по математика.
Тази неделя е първият на Регалия по БЕЛ. Ще видим какви ще ги накъдри. Иначе започна мощтно с 6 по БЕЛ вече.
Приятен ден за сега. Надявам се да съм по-активна.

# 599
Здравейте,

Влизам с въпрос-помагалата на Регалия по-добри ли са от другите, в смисъл близки до реалната трудност? Сториха ми се много пакета им изпити...

Общи условия

Активация на акаунт