Бюро по труда - тема 8

• 22 461
  • 621
  •   1
Отговори
# 570
Лол. Чак през април?! Значи кръгло нищо, тя ми приключва борсата мисля през март..

# 571
И след платената борса, ако не започнеш работа, пак може да се подписваш и да караш курс.

# 572
Здравейте!
През 2015г бях на борсата с обезщетение 9 месеца. Влиза ли този период в стажа за пенсия?
В интернет попаднах на следното - За трудов стаж се признава времето от датата на отпускане на обезщетение за безработица по реда на КСО до датата на прекратяване на изплащането му. На същите основания периодът се признава и за осигурителен стаж.
В същото време не ми е отчетен в дигиталната книжка -там ми е сметнат само стажът, в който съм била наета на работа. Трябва ли да искам да ми го добавят, или този период не влиза към годините за стаж за пенсия?

# 573
DARI_76 В електронната трудова книжка се отбелязва стажът по трудов договор, а при пенсионирането ще зачетат борсата, така че няма нужда да правите нищо.

# 574
Някой има ли представа има ли определен срок, в който след регистрацията в бюрото, заявлението за ообезщетение излиза в сайта на нои? Имам предвид, не решението, а въобще че е регистрирано заявление за обезщетение. За самото решение какво, колко, как, зная че около месец се чака. Въпроса е самото заявление ще излезе ли веднага, че е подадено.

# 575
  • БГ
Някой има ли представа има ли определен срок, в който след регистрацията в бюрото, заявлението за ообезщетение излиза в сайта на нои? Имам предвид, не решението, а въобще че е регистрирано заявление за обезщетение. За самото решение какво, колко, как, зная че около месец се чака. Въпроса е самото заявление ще излезе ли веднага, че е подадено.

Ако не сте си го подали лично с ел,подпис през ССЕВ няма къде да видите статуса му. Чакате решението, евентуално на хартия.

# 576
ONE665 Статусът се вижда в сайта на НОИ

# 577
  • Бургас
Вижда се, кога е подадено от БТ към НОИ. За решението се чака. В табличката всичко си пише.

# 578
Белла, Лятно време, благодаря за отговорите!
Да, това за 12-те месеца го зная, благодаря!

# 579
Здравейте! 🍀 Някой посещавал ли е Кариерен форум за хора с увреждания и лица в неравностойно положение? Получих покана, тъй като съм регистрирана в бюрото по труда и имам ТЕЛК 80%, но се чудя дали някой има опит и какви впечатления може да сподели.

# 580
Аз влизам в сайта на нои, но самото заявление от БТ към НОИ все още не се вижда в справки. За това попитах.

# 581
Здравейте! 🍀 Някой посещавал ли е Кариерен форум за хора с увреждания и лица в неравностойно положение? Получих покана, тъй като съм регистрирана в бюрото по труда и имам ТЕЛК 80%, но се чудя дали някой има опит и какви впечатления може да сподели.
Изгуби време е.

# 582
  • БГ
ONE665 Статусът се вижда в сайта на НОИ

В сайта на НОИ се вижда, когато си го подал лично, а не през БТ. Подадено от там, т.е един вид служебно не знам дали нещо се вижда.  През ССЕВ, се вижда статуса му - получено, обработено и т.н и после се получава решението, пак там. Ако има някакво отхвърляне пак там, може да се види и е значително по-бързо, а не да се чака писмо на хартия, както предполагам се изпраща, ако се регистрира през БТ.
ССЕВ може да се ползва и с ПИК на НАП и с личен електронен подпис и е значително облекчение. Мое мнение, не ангажирам и налагам на никого.

# 583
ONE665 Аз от личен опит казвам, че подадено през БТ се вижда в сайта на НОИ

# 584
Здравейте!
Как точно протичат срещите с трудовия посредник след първата, в която ти правят профил? Колкото и глупаво да звучи, разпитват ли за нещо? (Дали си търсиш работа, как, къде) Трябва ли да "доказваш" по някакъв начин, че си си пуснал CV-то да речем на някоя обява? Изобщо - как протича цялото нещо, колко трае? И дали се занимават повече с хора под 29г, които получават обезщетение? (Имам право на 4 месеца)
Благодаря предварително! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт