Бюро по труда - тема 8

• 20 141
  • 574
  •   1
Отговори
# 570
Лол. Чак през април?! Значи кръгло нищо, тя ми приключва борсата мисля през март..

# 571
И след платената борса, ако не започнеш работа, пак може да се подписваш и да караш курс.

# 572
Здравейте!
През 2015г бях на борсата с обезщетение 9 месеца. Влиза ли този период в стажа за пенсия?
В интернет попаднах на следното - За трудов стаж се признава времето от датата на отпускане на обезщетение за безработица по реда на КСО до датата на прекратяване на изплащането му. На същите основания периодът се признава и за осигурителен стаж.
В същото време не ми е отчетен в дигиталната книжка -там ми е сметнат само стажът, в който съм била наета на работа. Трябва ли да искам да ми го добавят, или този период не влиза към годините за стаж за пенсия?

# 573
DARI_76 В електронната трудова книжка се отбелязва стажът по трудов договор, а при пенсионирането ще зачетат борсата, така че няма нужда да правите нищо.

# 574
Някой има ли представа има ли определен срок, в който след регистрацията в бюрото, заявлението за ообезщетение излиза в сайта на нои? Имам предвид, не решението, а въобще че е регистрирано заявление за обезщетение. За самото решение какво, колко, как, зная че около месец се чака. Въпроса е самото заявление ще излезе ли веднага, че е подадено.

Общи условия

Активация на акаунт