Бюро по труда - тема 8

• 17 512
  • 517
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте пак. Някой знае ли дали може да се ползва Револют за получаване на обезщетението?

# 61
Не. Трябва бг IBAN.

# 62

кой курс взехте?

# 63
Електронна търговия, Мениджмънт някакъв и секретарски.

# 64
От това, което прочетох из законовите текстове, и на база на обясненията в първия пост в темата, разбирам, че в общия случай размерът на месечното обезщетение е 60% от средната брутна заплата, която си получавал през последните 24 месеца. Нали това е логиката?

# 65
Ако са те съкратили. При напускане по собствено желание - обезщетението е 18 лв на ден за 4 месеца.

# 66
Някой знае ли как се означават вноските за фонд "Безработица" във фишовете за заплата?

# 67
  • София
Някой знае ли как се означават вноските за фонд "Безработица" във фишовете за заплата?

Да, знам - дължими вноски за фонд ГВРС - гарантирани вземания на работници и служители.

# 68
Здравейте!Предварително се извинявам,ако въпросите ми са глупави или вече са обсъждани!Интересуват ме курсовете към Бюрото по труда.Естествено,ще питам,когато отида на подпис,но до тогава искам да си изясня някои неща.В интернет намерих график за курсове,дати и т.н.,но са само за 4-5 града в страната.Само там ли се провеждат курсове за преквалификация?В другите градове как се случва?Чета и за някакви ваучери.Доколкото разбрах, са по някаква програма.Не ми стана ясно всеки безработен ли има право на тях,какъв курс може да се изкара с тях и дали безработния сам избира мястото(фирмата,агенцията) в която да изкара курс или БТ казва къде?
Предварително благодаря на отговорилите!

# 69
Ако не ти настояват, изобщо не си губи времето, нито ще научиш нещо, нито документа ще ти свърши някаква работа. Не питай нищо, все едно нищо не знаеш за курсове, ако ти предложат, не можеш да откажеш.

# 70
Ако не ти настояват, изобщо не си губи времето, нито ще научиш нещо, нито документа ще ти свърши някаква работа. Не питай нищо, все едно нищо не знаеш за курсове, ако ти предложат, не можеш да откажеш.
Благодаря много!

# 71
Здравейте пак. Някой знае ли дали може да се ползва Револют за получаване на обезщетението?
Мисля не

# 72
Здравейте, преди няколко дни ме освободиха по чл.331 с обезщетение. Решила съм да не се регистрирам на борсата, защото ми е ясно, че по този член ще взимам минималното обезщетение само за 4 месеца. Ще си плащам здравните осигуровки, но не съм сигурна дали трябва да внасям и друг вид осигуровки? В момента съм в търсене на работа, но ако имам прекъсване от 3-4 месеца проблем ли ще бъде за трудовия ми стаж? Имам още един въпрос: Дали ще бъде ок мой роднина да ме регистрира като служител във фирмата си и след месец да ме освободи в изпитателен срок с чл.71 например, за да получавам 60% от борсата? Притеснявам се да не му навлека проблеми с някакви проверки.

# 73
Сега внасяте само здравните.
Най-добре вашият познат да ви назначи и да ви освободи след минимум месец и половина.

# 74
Ами дали ще е ОК ние няма как да кажем - или ще го проверят, или няма, едно от двете ще е. Никой не може да каже кое ще се случи.
За осигуровките - само здравни. Ти не можеш ей така да си решиш и да си внасяш че да ти върви стаж защото ти си си решила... Стаж ти се води за времето на обезщетение за безработица ако получаваш такова, но извън него не.

Общи условия

Активация на акаунт