Бюро по труда - тема 8

• 17 720
  • 519
  •   1
Отговори
# 135
Регистрирах се онлайн в БТ през egov, но никъде нямаше опция за качване на самата заповед и трудова книжка, тоест реално е можело да не чакам да ми ги дадат?
Пише "успешно заявена услуга", сега следва да се регистрирам в НОИ нали така?

Във формата, която се подава в НОИ, има място за прикачане на документи и списък на необходимите документи.
Скрит текст:
Има акт за прекратяване, но не и трудова книжка, което според мен означава, че трудовата книжка не е задължителна.

Все пак да кажат хората, които скоро са се регистрирали.
На мен ми се обади дама, която ме помоли да я прикача, а ако не мога да я оставя лично при тях в бюрото за справка. За гр. София - Изток става на въпрос

# 136
Аз като я показах в БТ само я погледнаха за 20 сек. Но държат да я представиш.

# 137
Misha, ти къде я прикачи - в документите за БТ (Агенцията по заетостта) или за НОИ?

# 138
Здравейте,бихте ли ми казали кои документи трябва да се носят в бюрото по труда за регистрация.Освен заповедта за прекратяване,трябва ли трудова книжка,както и виждам някакво заявление,което трябва да се попълни предварително,но единственото което намирам е това към НОИ,то ли трябва да се занесе в бюрото и как стои въпроса с банковата сметка за обезщетението,преди помня че и тя се подаваше в нои.Благодаря!

Аз се регистрирах преди няколко месеца. Искаха ми заповедта, трудовата книжка и на място ми дадоха заявление, което пращат на НОИ. За трудовата и аз не бях сигурна, но я прегледаха. До НОИ не съм ходила. Направете си копие на заповедта за освобождаване, който да остане при тях, защото моя оригинал служителката най- нахално си го прибра. Като я попитах " Как така ще ми вземе оригинала" , тя ми вика " ми на вас трябва ли ви?" Dizzy Face
Имат си там ксерокс, но не снимат, аз ходих да изкарам копие.

# 139
  • Somewhere far away
Безхаберие пълно, аз не знам защо не снимат- толкова ли ги мързи?

# 140
Зад всяка си имаше по един ксерокс, ама така са си свикнали. Работила съм в администрация и на какво ли не съм се нагледала.

# 141
Misha, ти къде я прикачи - в документите за БТ (Агенцията по заетостта) или за НОИ?

И в двете заявления съм я прикачила, като файл за БТ и в конкретната форма за НОИ.

# 142
А как точно я прикачвате тази трудова книжка, не са ли много страници, всичките ли? Аз не съм я прикачила никъде пише ми успешно заявена услуга, но пък нямам никакво потвърждение? Колко време отнема отговорът? Май ще ходя днес до бюрото на място..

# 143
Регистрирах се онлайн за борсата и подадох онлайн документи за обезщетение. В нито един момент не са ми искали трудовата книжка , само заповедта за прекратяване на трудовия договор. Всички данни ги имат в НОИ, за изчисление на обезщетението се взимат сбор от получените заплати от последните две години и се разделя на броя работни дни

# 144
На коя дата от месеца се изплащат обезщетенията?

# 145
15то число. Миналия месец 15ти не беше работен ден и ги преведоха в понеделник - 17ти.

# 146

На 15-то. Ако е почивен ден, следващия работен.

# 147
  • София
Аз още чакам от НОИ мейл за обезщетението. От борсата казаха - до две седмици след регистрация. Трябва да го получа до края на седмицата. Да видим, чакам, че съм на границата на 15те години стаж точно и ми е интересно дали ще съм 12 месеца или 10.

# 148
Терионозавър Оооо, аз чаках 4 седмици, така че не си мислете, че спазват винаги срока.

# 149
При мен го спазиха,точно на втората седмица

Общи условия

Активация на акаунт