Традсъпруги - мода или реална смяна на парадигмата за съвременната жена?

• 14 471
  • 418
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Аз не мога да си представя някой, който изкарва средна работна заплата да ми дава акъл за каквото и да е.

# 76
Някъде бях чела съвети за домакинята от онова време.

Когато мъжът се прибере вкъщи:

Къщата да е в идеален ред, яденето сготвено и сервирано.
Жената с прическа и грим, облечена добре. Усмихната и спокойна.
Децата сресани и чисти. Усмихнати и спокойни.
И черешката на тортата - не заговаряйте първи мъжа, може да е имал стресиращ ден. Говорете само ако той ви заговори.

Е как да се справиш без дрога...

# 77
Звучи ми много страшно.

# 78
Страшно си е. Аз не проумявам как може някой напълно съзнателно и доброволно да се постави в пълна зависимост от друг човек, но всеки с разбиранията си.

# 79
  • Somewhere far away
И друг въпрос ми се върти в главата.
Какво толкова домакинства тази така наречена традсъпруга?
В днешно време да не кажа всичко, но почти всичко го вършат машините. Има роботи, има миялни за съдовете, има перални за дрехите - включваш едно копче и забравяш за тези задължения.
Остава готвенето евентуално, но по цял ден да готви пак ми се струва доста нереално.  Та, какво по дяволите?

# 80
  • София
И има, и няма какво.
Да, всичко се върши от машини, но те искат обслужване и организация, особено в случаите с американските традКи, които имат по 4 до 6 деца на близка възраст.
Само изпращането и посрещането си иска време и внимание.
Но пък има и страшно много време.
Ето, аз съм от готвещите, но при организация на ден всичко се вкарва в ред за сумарно под 2 часа (разхвърляни на 24 часа са нищо) и останалото време е свободно.
При кофти организация и 24 часа не стигат. Особено пък за млада жена, която не е минала през опита да съвместяващ работа, деца и домакинство. С подобна "школа" зад гърба си, е лесно. Simple Smile
Сигурна съм, че това е в основата на желанието на тези жени да влязат във въпросната роля.
Просто разполагат със себе си. Вече друг е въпросът дали разполагат и със свободата си.

# 81
Зависи от много неща.

В арабските страни е прието мъжът да е провайдъра. Жените работят само ако искат и харчат парите за себе си. Не е мода, такива са им традициите.

Домакинските уреди може да улесняват нещата, но не прехвърлят прането от коша за пране в пералнята, от пералнята в сушилнята. От сушилнята прането се сгъва или глади, подрежда се по закачалки и шкафове. Искам да кажа, че натискането на копчето на уреда не свършва всичката работа.

Финансово не завися от мъжа си и съм си осигурила достатъчно добри образование, квалификации и пасивни доходи за да не остана без дом и средства ако с мъжа ми, недай се Боже се случи нещо. Нямам нищо против да премина към традсъпружието като забременея и родя, но бих предпочела да продължа да работя , защото работата ми носи удоволствие. Не на пълен работен ден, обаче. Работа извън и после в дома ще ми е ту мач.

# 82
С 4-5 деца у дома, готвеща нон стоп, подреждаща нон стоп усещам как ще клоня към убийство... То и без друго ще трябва да мисля за нещо занимавайки се с тези неща - ще съм измислила идеалния план!

Някой знае ли колко изчезнали съпрузи е имало по онова време, надали съм първата с такива мераци!

# 83
  • София
Аз гледам един филм, майчето стана мафия бос. Само дето никога не я дават да готви. Какво ядат тия хора, не знам...

# 84
Връщането към тази "традиция" е рецепта за огромна катастрофа. Жена без никакви доходи е адски уязмива. Човек не бива да оставя съдбата си в чужди ръце, било то и в тези на собствения си мъж.
Обаче жените, които рекламират това, очевидно разполагат с доходи, които са си изкарали от социалните мрежи. Така че те не са никакви традиционни съпруги, а просто рекламни лица.

Впрочем ми се е случвало да споря с "мъж", който твърдеше, че "феминизмът е рак и лъжа" и смяташе, че семейство от мъж, жена и дете в София, може да се издържа с 2000 лева на месец, ако не и с по-малко. Язък за жените, които ще се хванат с такива льольовци.

# 85
  • Поморие
С 4-5 деца у дома, готвеща нон стоп, подреждаща нон стоп усещам как ще клоня към убийство... То и без друго ще трябва да мисля за нещо занимавайки се с тези неща - ще съм измислила идеалния план!

Някой знае ли колко изчезнали съпрузи е имало по онова време, надали съм първата с такива мераци!
Дано тази извратена мода да им мине бързо-бързо, като всяка друга инфлуенсърска глупост, че ще си е сериозно дръпване надолу за жените това доброволно предаване в ръцете на патриархата и отново ще се върне грешната представа за ролята на жената в семейството и обществото.

# 86
Хващат се тези жени, които ги мързи да работят. Така им изнася.

# 87
На мен това ми граничи с "продаване" на себе си, тялото си и душата си. Аз се превръщам в слугиня (домашна и не само), а ти ще ми плащаш за това.

Едно е, когато в семейството цари любов и хармония и решението жената да не работи е взето взаимно и осъзнато и аз не виждам лошо в такъв стил на живот, но съвсем друго е когато се натяква и пропагандира чрез инфлуенсърите и се превръща в мода, вредна и рискована за жените, залитащи по нея.
А такива като Нара Смит и и подобни е доказано и има много анализи из нета, че използват точно такива похвати не защото искрено вярват в това, което показват, а за генериране на трафик към профилите си и съответно увеличаване на печалбата.

# 88
  • София
Ама той не ти плаща! Работиш без заплата, само за храната. Домът ти е работното ти място, работно време - 16 часа на ден, 365 дни в годината, без право на отпуск.

# 89
Не ти плаща "заплата" , но плаща всички разходи на семейството - храна, жилище, деца, развлечения. След като това е единствения източник на доход значи тя продава труда си, за да бъде материално осигурена. Така го разбирам аз.
И говоря не за инфлуенсърите, които изкарват пари от това, че показват този начин на живот, а за тези, които го практикуват без да снимат и действително са домакини без собствен доход.

Общи условия

Активация на акаунт