Перилни препарати и омекотители - 77

• 45 738
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
Споменахте Савекс, изобщо пере ли ? И кой - прах, гел?

# 631
Според мен си пере, доколкото имам спомени че скоро не съм вземала такъв, не харесвам парфюмирано пране. Някой друг май го похвали също или поне стана дума нещо за него тук в тая тема че не бил зле откъм състав.
Уточнявам че рядко имам да пера съществени петна, дрехите ми не са кой знае колко изцапани и че не притежавам и едно парче бял плат, на което да му мисля как да го опазя бяло Grinning Т.е. не очаквам кой знае какво от препарата за пране и почти всеки би ми свършил работа.
Вземала съм гел техен, когато ползвах, за тъмните неща съм си наумила че предпочитам да не е прах. А за чаршафи и прочие не бих с него, дразнеше ме миризмата и щеше и да ме дразни да спя на тях. От това което пишат други, май са го пооправили в това отношение, щом се измирисва за ден-два, мен направо ме дразнеше да отворя където съм прибрала изпраните дрехи.

# 632
Скрит текст:
Здравейте,имам следния казус-нова пералня,ползвам само прахове(Ариел,Персил,праха на ДМ),не ми се иска да наливам омекотител,за да няма отлагания,прането мирише само,докато е на простора,след изсъхване няма и помен от аромата на праха.На мен ми се иска да е по-дълготрайно...
[/spoiler]
Пробвайте с перлите на Ленор, те се слагат в барабана при дрехите. Този вид ми е любим, но имам още 3 или 4 от другите им разновидности, които също оставят аромат по прането.

# 633
Да, за аромат има парфюмни перли, които се изсипват в барабана преди да се сложат дрехите. Има ги вече навсякъде. По скромното ми мнение, ароматизират добре.

# 634
Чета за Савекс, че миришел силно. Аз взех един течен от dm, който след изпиране въобще не се усеща...да не говорим след сушилня. За прах ли говорите или за течния препарат?

# 635
Ползвала съм само течен. Чак силно не мисля, че мирише. Но все пак остава някакъв аромат, който за мен е приятен - не натрапчив и тежък.

# 636
Не съм се прецакала,нали?
Не е за немския пазар,значи вс е ок?

# 637
Здравейте,имам следния казус-нова пералня,ползвам само прахове(Ариел,Персил,праха на ДМ),не ми се иска да наливам омекотител,за да няма отлагания,прането мирише само,докато е на простора,след изсъхване няма и помен от аромата на праха.На мен ми се иска да е по-дълготрайно...
Ползвам ето това за ароматизиране, няколко капки в чекмеджето вместо омекотител. То има консистенция на вода, не е гел. Ама не знам има ли го някъде на нашия пазар. До скоро не го внасяха.

# 638
Има го от години ( да кажем 7-8) същото, както  вариантите в синьо и жълто. В почти всички знайни и незнайни магазини за препарати го зареждат. Хората често го бъркат с омекотител. Купувала съм синьото и зеленото. Не са нищо особено... Поне на хавлиени кърпи не се задържат.
Например:
https://ttmarket.bg/product/koncentriran-parfyum-za-prane-chante … -e-narciso-220-ml
В МаксМаркет (София) също има от години.
https://vnosnipreparati.com/product/chante-clair-iconcetrati-sal … m-za-drehi-220-ml
Скрит текст:
Ползвам ето това за ароматизиране, няколко капки в чекмеджето вместо омекотител. То има консистенция на вода, не е гел. Ама не знам има ли го някъде на нашия пазар. До скоро не го внасяха.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 12 юни 2025, 12:45 от petiaivanov

# 639
Аха, ясно, полезна информация е, че ги има. Аз ги харесвам, след сушилня особено оставят много хубав и траен аромат, според мен.
Обаче каква цена са изпраскали....и-ха!

# 640
Когато купувах, бяха наполовината, че по-евтини. От Макс маркет беше покупката. В сушилня не слагам. Бях слагала на хавлиени кърпи в пералнята и то тези на вилата, но на следващото ходене след 2 седмици нямаше и помен от аромат.
Мисля, че памучните материи не задържат аромати в сравнение с изкуствените.
Една рокля си прах наскоро, която е от изкуствена материя и се наелектризира много. Капнах ѝ малко омекотител. Ей, трета седмица виси на закачалката и усещам как мирише като вляза в гардеробното.

# 641
  • София
Добър ден !
Нова съм в темата и искам да попитам ,дали някоя от вас е ползвала -

# 642
За мен най-силен аромат след пране имат течния Ленор https://www.amazon.de/-/en/Lenor-Liquid-Amethyst-Blossom-Dream/d … v_hcs_rp_1_i&th=1  https://www.facebook.com/photo?fbid=24217821841158594&set=pcb.4055887221343033
и този Скип .Комшийката от съседния двор ме пита за Ленора и каза,че доста силно се усеща в тях.

# 643
Не знам какви омекотители се правят сега (не ползвам), но признавам за ароматен такъв стария Ленор от началото на 90-те години - не беше натрапчив, но много хубав и траен аромат. Оттогава чак намирам за безсмислено да ползвам. На моменти ползвам ароматни перли (пак на Ленор), но по-скоро забравям - все пак се ползват парфюми, не искам да се смесват миризмите.   

# 644
Добър ден !
Нова съм в темата и искам да попитам ,дали някоя от вас е ползвала -
Скрит текст:
Не съм, но само фактът, че не е концентриран и този огромен чувал ще ми задръства къщата, ме отказва веднага. Както пералните ми са големи, не ми се мисли колко кила прах трябва да сложа за едно пране, за да изпере 7-8 кг. пране и как ще го събере чекмеджето.
Ей го-за има-няма 20 пранета.
https://www.trendyol.com/pafilya/toz-camasir-deterjani-toz-deter … rjani-p-811384377

Общи условия

Активация на акаунт