Пазарът на недвижими имоти в Пловдив - какво се случва реално? - тема 3

• 17 986
  • 223
  •   1
Отговори
# 210
Не, онова на колелото от доста време го мъчат.
Това, за което говоря, е срещу Мираж парк и Агора.

# 211
Мои близки взеха в Марково на Пимк къща, но доколкото знам, ще я продават, защото се преместиха в друг град.В момента се строи. Ако искате ще разпитам.

# 212
Не само, че се купуват, ами и няма нищо на пазара.
Преди дни пуснаха в Беломорски един комплекс - Астера - с три крила по 5 етажа, дори по сайтовете го няма още, дупката едвам се започва. Днес гледам - почти всичко разпродадено! Търсенето е огромно, повярвайте.

Не е вярно това. До нас, срещу панаира, построиха кооперация, няколко крила, точно зад кметството на район северен. За всеки апартамент е предвиден гараж или паркомясто място. Много апартаменти стоят непродадени,а скоро ще пуснат акт 16, вече всичко завършиха. Цените са 1700 и 1900 евро на кв м. Не знам тези дали са евтини, та да ги разграбват, но едва ли... Точно в Остромила, вдън горите....

# 213
  • Пловдив
На пазара има много неизкупени апартаменти, но си има причина за това - кофти място, кофти строител, кофти разпределение, кофти схема на плащания....
За хубавите сгради с читави строители е абсолютно вярно това, че изчезват преди първа копка и то на безумни цени. Засега.

# 214
  • Пловдив
Според мен ако бързо са изкупени означава ниска цена. Като обявят евтини цени строителите масово се изкупуват бързо с цел препродажба като бъде построен. Качеството е според цената.

# 215
  • Пловдив
Не е задължително, може и да е на висока цена, но добър строител с хубави сгради. Има купувачи, които са им "дежурни", и купуват от всяка нова сграда, с ясното съзнание, че този строител се търси и винаги са на + след време.

# 216
Цитат
Не е вярно това. До нас, срещу панаира, построиха кооперация, няколко крила, точно зад кметството на район северен. Много апартаменти стоят непродадени,а скоро ще пуснат акт 16, вече всичко завършиха. Цените са 1700 и 1900 евро на кв м. Не знам тези дали са евтини, та да ги разграбват, но едва ли... Точно в Остромила, вдън горите....

Район Северен е може би най-нежеланият към днешна дата. Никой не иска да живее в шум, прах, трафик и на 5 метра от съседната сграда. Казвам го от опит, тъй като наскоро продавах имот там. Продажбата отне 2 години!
Остромила е обратното на горното и е дяволски търсен квартал по тази причина.
Всеки сам избира най-доброто за себе си.

# 217
Забравихте и малцинствата в Северен.

# 218
  • Пловдив
Цитат
Не е вярно това. До нас, срещу панаира, построиха кооперация, няколко крила, точно зад кметството на район северен. Много апартаменти стоят непродадени,а скоро ще пуснат акт 16, вече всичко завършиха. Цените са 1700 и 1900 евро на кв м. Не знам тези дали са евтини, та да ги разграбват, но едва ли... Точно в Остромила, вдън горите....

Район Северен е може би най-нежеланият към днешна дата. Никой не иска да живее в шум, прах, трафик и на 5 метра от съседната сграда. Казвам го от опит, тъй като наскоро продавах имот там. Продажбата отне 2 години!
Преди два дни бях на огледи в Остромила. Ами един до друг са. Едни малки улички, все чакаш някой, че иначе не могат да се разминат две коли. Няма ни училище, ни градина, за парк да не говорим. Излизането към Коматевско или към колелото към новия път за Марково е някакъв ужас сутрин и вечер особено.
Да не говорим, че там ще се строи поне още 10 години. Чукане, тракане, прах. Единствения тротоар е по улицата от двата вход/изхода. Познати си купиха апартамент в един хубав комплекс там и ще го продават, че около тях строят три комплекса и се очаква строежа на още поне три. Не издържаха, а те имат апартамент и до Тримона и купиха в Остромила уж за по-спокойно.

# 219
Това е в целия град, всяко свободно пространство се застроява със сграда,всяка стара къща се събаря и на нейно място кооперация. И никъде няма общински терени оставени за градини, училища, паркове, болници, обществени сгради.

# 220
  • Пловдив
В Пловдив не остана хубав квартал. Живея в Южен, често пътувам с такси, шофьори са споделяли с мен, че в Остромила е още по-зле - сутрин им трябват 15 мин да излязат от квартала.
Аз не харесвам Северен, но скоро наши познати продадоха за 1900 Е/кв.м апартамент на шпакловка - явно все пак се търсят там.

# 221
Ако търсите аналогични неща от Северен в Остромила - вероятно няма да ги намерите.
Да, улицата е една и няма паркове, няма детски градини, няма училища, минава един автобус.
Има обаче страшно много спортуващи хора, тичащи, каращи колело, много млади семейства, детски колички.  Има спокойствие и тишина. Няма булеварди, заводи, мизерии. Няма чалгии по нощите и пиянски кръчми. Всичко са затворени комплекси и къщи. Просто различен лайфстайл. На един му харесва, на друг не. Няма вярно или грешно решение - различни приоритети.

# 222
Включвам се с питанка. Търсим си къща в Стамболийски, можете ли да ме ориентирате къде се намира циганската махала там. Близо до коя улица е. В интернет намирам информация за ул П.Р. Славейков , но това е само по адресна регистрация и са извън града, или реално там си живеят(на тази улица)

# 223
Цитат

Ако цената му е била неразумно висока,можеше и повече години да го продавате.

Общи условия

Активация на акаунт