Как да се изправя след случилото се?

• 4 224
  • 64
  •   1
Отговори
# 30
  • Sofia
И защо не допускаме, че не е искал връзка, а само са си запълва времето?
Първо е махнал снимките на бившата, защото и бивша и е нормално да няма техти общи снимки, после изведнъж ги връща и в същото време съвсем случайно къса с авторката?

Въпроси без отговори. Няма нищо лошо в това, явно я обича. Обаче не беше нужно да ме залъгва така през цялото това време.
Хм, и аз казах на моя тогава, че не е трябвало да ме залъгва. Той ми каза, че в началото не ме е лъгал, наистина много ме е бил обичал - в началото.
Същото може да е й при теб - вярвал е, че връзката с бившата е приключила. И понеже клин клин избива се е поогледал. Имало е някакво привличане с теб и е видял една нова възможност. Може да е сериозен човек и да е търсил стабилна връзка. Тук няма лъжи - бил е искрен с теб. Но явно пеперудите от миналата връзка не са били съвсем умрели и сигурно междувременно нещо се е случило с бившата. С вас пък нещата са били съвсем в началото и не са могли да натежат достатъчно.

А може да е бил използвач и да ти е наговорил куп глупости само, за да те вкара в леглото. В такъв случаи е твоя грешката, че си му повярвала толкова рано и без да се е доказал. Той да не е луд да си разкрие истинските намерения - та нали тогава няма да му върже.

Последна редакция: нд, 19 яну 2025, 17:27 от Brin de muguet

# 31
"Цялото това време" са някакви кирливи 2 месеца, не е половината ти живот. Много драматично гледаш на нещата, но всъщност е нормално за възрастта ти. По-нататък ще се научиш, че отношения от разстояние 2 месеца не са връзка и също, че някой може да е бил искрен в началото, когато те е харесвал и обичал, а после нещата да се променят. Ти какво искаш, да остане с теб и да те ненавижда, само и само да си спази обещанията от ден първи? А това се отнася и за теб - в началото харесваш и обичаш някого, после, с времето забелязваш някакви неприятни неща в него, започваш да се дразниш и в един момент разбираш, че този човек не е за теб и не го искаш. Ще си тръгнеш от такава връзка, нали?

# 32
Винаги съм се старала да бъда добър човек, да се държа на ниво, за да може човекът до мен да се радва, че има човек като мен до себе си, а не да се срамува. Сега като се замисля..   Има ли смисъл да бъдем добри, като само се подиграват с нас и чувствата ни?
Хубаво е да се стараеш и развиваш, но заради себе си, не заради друг. Какъв срам, какви пет лева?! Явно смяташ, че не си достойна да бъдеш обичана такава каквато си, и това се усеща от мъжете - отблъскаващо е. Работи над самочувствието си и комплексите си.

Не е първият, който влиза в живота ми, но е този, който обичах повече от себе си дори и бях склонна на много неща, дори да се преместя по-близо до него.
Друга груба грешка. Как ще поставяш някой, който познаваш от 2 месеца, пред себе си?!
За мен това е ужасно токсично за партньора ти, сякаш от него зависи твоето щастие, а не трябва да е така.
Освен това показва ниска самооценка и прилепчивост.
Огромна тежест и бреме е да живееш с човек, чието щастие зависи от теб. Голям човек си вече поеми отговорността за собственото си щастие без да зависиш от връзки и партньори.
Повече от себе си, можеш да обичаш единствено детето си някой ден, само там има безусловна любов от майка към дете.
Момчето е бил уважителен достатъчно, да не те обижда или засяга изброявайки конкретни причини, и вместо да го демонизираш помисли какво да си вземеш като поука и какво да подобриш в себе си, за да задържиш следващия.
След като имаш проблеми в живота, работи върху тях и не очаквай да ти се решат с една връзка. Всеки нормален би избягал при такива откровения и не би се обвързал с човек, който бяга от собствените си проблеми.
Сама спаси себе си, не чакай мъж да те спаси.
Любови и други ще имаш, пожелавам ти да намериш подходящ човек скоро и да бъдеш щастлива!

# 33
Т.е. трябва да накараме младата жена да мисли наистина, че има нещо в нея?
Бил уважителен, че не  казвал защо?
Той бял и добър, тя с причини?
Причината е само една - вдигнала му е самочувствието повече отколкото трябва.

# 34
  • Sofia
Той може да е бял, може и да е черен. Не го знаем. Но и вече не ни интересува - вече го няма в картинката.

Но виждаме тук в темата какво е в главата на авторката. А тя определено има проблеми - нереалистични очаквания. И трябва да поработи върху себе си, защото ще има същите проблеми и със следващата връзка, ако не слезне от облаците.

# 35
Не бе, няма нищо в нея! Другият път да не чака два месеца, а за две седмици връзка да очаква годежен пръстен! И ако някой реши да я зарязва, нека да я обиди и нагруби, че да си каже причините, ама-ха, ще обяснява той, че била твърде добра. Да си каже право куме, в очи - дебела си, миришеш, досадна си и само като те видя, ми става лошо! На ти причини!

# 36
Не бе, няма нищо в нея! Другият път да не чака два месеца, а за две седмици връзка да очаква годежен пръстен! И ако някой реши да я зарязва, нека да я обиди и нагруби, че да си каже причините, ама-ха, ще обяснява той, че била твърде добра. Да си каже право куме, в очи - дебела си, миришеш, досадна си и само като те видя, ми става лошо! На ти причини!

Това да те залъгват, докато явно обичат друга и да нямат топките да ти го кажат в очите, си е абсолютно по-голяма обида от грозна си, миришеш. Имам чувството, че не разбирате какво точно съм искала да кажа. Всеки има право да обича. Но когато претендираш, че си мъж, застини като такъв и кажи истината. Всеки може да мине с това добричка си, затова. Пича се прави на много влюбен до предния ден, хоп на другия ти съобщава - амиии ти си много добричка, заслужаваш повече, аз не мога да се променя, заслужаваш повече. Извинявай, ноо какво да промениш, та нали си злато, мъж на място? Някак си много голям светец го изкарахте, а аз излезнах най-черната. Странна работа.

# 37
Щеше ли да си по-доволна ако беше казал - задушаваш ме, връщам се при бившата? Или видях еди си коя твоя черта, която не ми харесва и вече не искам да съм с теб? Или намерих трета, която е по-добра от теб? Щеше ли да се радваш, че ти е казал така? Едва ли. Щеше да викаш - не можа ли някоя бяла лъжа да ми каже, вместо да ме наранява така. Не е начина, по който сте скъсали, а че ти вече си харесала за 3 срещи рокля, и в главата си вече си кръстила двете деца и си им избрала специалност в университета, докато той още се е чудил дали си заслужава да сте заедно...

# 38
Абе момиче, въртиш си едно и също. Трудно ще ти уври главата. Добре, ти си ангел небесен, той е лош. Доволна ли си така?
 И пак не разбрах кое е лъжа в "заслужаваш повече, много си добричка"? Или си мислиш, че ако ти беше казал сори, не мога да забравя бившата, опитах се да я заместя с теб, ама не можеш да й стъпиш на малкия пръст, щеше да ти е по-добре?

ПП: хем било свръхголямата обида да ти кажат, че обичат бившата, хем пък си се затръшкала, че не са ти го казали... Странна работа, както и ти казваш.

# 39
Ами някои пичове са наистина пичове, но това не е похвала. Думата пич тръгва като доста обидна.
Свиркай си, майната му на този.
И имай предвид, че има мъже, които свалят звезди на втория месец, не за да те лъжат, а защото са опасни психопати.
Абе момиче, въртиш си едно и също. Трудно ще ти уври главата. Добре, ти си ангел небесен, той е лош. Доволна ли си така?
 И пак не разбрах кое е лъжа в "заслужаваш повече, много си добричка"? Или си мислиш, че ако ти беше казал сори, не мога да забравя бившата, опитах се да я заместя с теб, ама не можеш да й стъпиш на малкия пръст, щеше да ти е по-добре?

ПП: хем било свръхголямата обида да ти кажат, че обичат бившата, хем пък си се затръшкала, че не са ти го казали... Странна работа, както и ти казваш.
То полезен ход при нея в тази ситуация няма. Добре, че бързо е приключило, има хора които са с разводи заради такова събирания със старите незабравими любови.

# 40
Той може и да е леке, но нали ти искаш свестен партньор, не лекета?!
Научи първо да практикуваш най-баналното - да гледаш действията на мъжете, не да вярваш само на захаросани приказки. Дали те е оставил заради бивша или нова, или е сам след като е решил да приключите, трябва да ти е все тая. Не е приятно, но си достатъчно млада, за да гледаш напред, не да анализараш някакъв, с който си имала няколко срещи.
От постовете ти стана ясно, че и приятели нямаш, което трябва да промениш, за да не си толкова зависима от мъжете. Прекалено много се фиксираш върху зависимостта си от връзки и малко звучиш като жените, които изповядват "от кал да е, мъж да е". Пробвай да си с някой, с който ти е приятно и без да имаш очаквания, просто да усещаш уважение, внимание, жестове и т.н.

# 41

Абсолютно заявявам, че за мен щеше да е по-добре да ми каже истината, болезнена или не. Такъв човек съм, по-добре да ме боли от истината, отколкото да ме боли от някакви пълни глупости, защото явно за истината не ти стиска. Това си е до човек. В мен също има проблеми, доверих се, проявих страшна глупост, но както казаха и по-нагоре, сигурно е от възрастта. След тази случка със сигурност ще ми уври главата, това е от ясно по-ясно.

# 42
# 43
Не те е излъгал, просто е е казал стандартното. За два месеца какво толкова да ти се обяснява. Разбирам да сте с 20-годишен брак и 3 деца, да търсиш истини и причини, ама за някакво двумесечно увлечение и аз не бих си давала зор да си разкривам душата.

# 44
  • Sofia
Според мен момчето даже е постъпило много коректно. Не те е мотало да ти губи времето - та това са само два месеца, а не години и изгубена младост, а оттам и възможности.
В момента, в който е  видял, че за него нещата не се получават, ти е казал съвсем дипломатично, че трябва да се разделите.
Абсолютно заявявам, че за мен щеше да е по-добре да ми каже истината, болезнена или не. Такъв човек съм, по-добре да ме боли от истината, отколкото да ме боли от някакви пълни глупости, защото явно за истината не ти стиска. Това си е до човек.
Ето само от това тук се вижда колко сте различни : той предпочита да е дипломатичен и да не наранява човекът срещу него, ти предпочиташ грубата истина.
Той е усетил това несходство и е предприел мерки, които ти никога нямаше да вземеш (четейки какви неща са ти в главата).

Последна редакция: нд, 19 яну 2025, 18:47 от Brin de muguet

Общи условия

Активация на акаунт