Работа, CV-та, HR-и, съвети - 97

• 27 504
  • 771
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Това го обсъждахме, може би е за премиум. Аз не виждам работещите в дадена компания. Само тук- таме позиция, но и профила не мога да достъпя.

Като цени ми дава това:

LinkedIn Premium Career: $29.99/month. LinkedIn Premium Business: $59.99/month. LinkedIn Sales Navigator Core: $99.99/month. LinkedIn Sales Navigator Advanced: $149.99/month.Dec 18, 2024

# 121
По принцип е добра идея да се издирят хора, които работят дадена позиция, която ти е интересна. За да им се зададат въпроси относно позицията, как те са се изкачили по стълбата, какъв стаж имат и т.н. Но реално колко често се случва това...

# 122
  • Melmak
Развитието може да е хоризонтално, не само вертикално.

# 123
Развитието може да е хоризонтално, не само вертикално.

За мен това е преместване, развитието е нагоре.
Обаче в такива фирми без кариерен растеж си има друго развитие - финансово. Стоиш си значи все на същото ниво, но доходите растат. И всъщност на кого му трябва повече, ако не е супер амбициозен кариерист?

# 124
  • Melmak
Не съм съгласна. Наричай го както искаш, но определено не стоиш на едно място. Аз лично израснах малко или много хоризонтално. Не съм ентри левел, нито заплатата ми е като на такъв. Просто съм специалист в нещо, което изисква повече знания и умения, заплатата ми е релевантна на това. Не управлявам хора. Но и не стоя на същото ниво. При нас има много скилнати колеги, които реално взимат мениджърски заплати като размер. Но не се занимават с управление на хора и бюджети.

# 125
Ми то това е общо взето като написаното от мен.

# 126
  • Melmak
Понеже написа, че си стоиш на същото ниво. Сигурно имаш предвид, че не управляваш хора и нивото не е управленско. В този смисъл, да. Иначе не стоиш на същото ниво, защото се покачват уменията и отговорностите.

# 127
  • София
ЧС е от друго поколение и аз лично се присъединявам към възгледите ѝ относно работата.
Хоризонтално развитие за мен е просто модерен термин, за да не се чувстват новите поколения прецакани. В много фирми има изкуствена йерархия и много хора, включително аз до един момент, се лъжат да качват уж стъпала, които са сто и реално само гледаш към следващата цел и бъхташ.

# 128
  • София
Не съм съгласна. Аз напълно смених попрището си с хоризонтално развитие.

# 129
Абе хора, аз като изпълнявам функцията на главен счетоводител, шефка ли съм на оперативните? Днес едната се обърна към мен с ,,шефке", аз останах изумена. Аз не съм собственик.

# 130
  • Melmak
Да, знам, че е от друго поколение и сигурно за това го вижда различно.

Просто няма как всички да са на управленско ниво, а и не всеки желае това.

Мисля, че поне във фирмата, в която работя заплатите се коригират спрямо уменията. Има колеги, които са по 10+ години във фирмата, минали са през много позиции, най-вече технически, много обучения са направени, много високо ниво на познание имат. Реално не са на по-ниски заплати от някои мениджъри, че и повече от тях взимат. Не мисля, че е просто бъхтене тяхното. Развиха доста и това, което имаме в България като позиции, доста от тях са започнали като ниско ниво в йерархията и са се развили като специалисти.

# 131
  • София
Да, Хечи, но по- нишовите специалисти, за които говориш, не са мнозинството. Има хора, взимащи колкото други, които имат екипи, разбира се.

При нас няма да има никакво увеличение, независимо от представянето. Сигурно след Q1 ще махнат персонал. Годишните оценки остават за чест и слава.

# 132
  • Melmak
Кофти! Не знам при нас, сега започват 1-2-1 срещите, вече някои колеги минаха. Аз още не съм. В края на миналата година ме юрна мениджъра да взема едно обучение, взех го. Надявам се да има увеличение. Но при нас просто никога не е за всички и не е на база индексация на заплащането, а на постижения през годината.

За сега не се очертава да махат хора, по-скоро използваха връщането във офиса като метод да разкарат част от персонала.

# 133
Не съм съгласна. Аз напълно смених попрището си с хоризонтално развитие.

Ами да, сменила, не израснала.

Просто няма как всички да са на управленско ниво, а и не всеки желае това.

Мисля, че поне във фирмата, в която работя заплатите се коригират спрямо уменията. Има колеги, които са по 10+ години във фирмата, минали са през много позиции, най-вече технически, много обучения са направени, много високо ниво на познание имат. Реално не са на по-ниски заплати от някои мениджъри, че и повече от тях взимат. Не мисля, че е просто бъхтене тяхното. Развиха доста и това, което имаме в България като позиции, доста от тях са започнали като ниско ниво в йерархията и са се развили като специалисти.

Ами това е част от първия ми пост, показващ алтернативата на кариерния растеж - финансовия.

Обаче в такива фирми без кариерен растеж си има друго развитие - финансово. Стоиш си значи все на същото ниво, но доходите растат. И всъщност на кого му трябва повече, ако не е супер амбициозен кариерист?

# 134
Дори и да не ме наемат струва ли си да се оплача от този човек?

Не виждам на кого ще се оплачеш, и най-вече - защо. Подобно поведение явно е допустимо при тях, още повече, че с интервюиращия е имало и по-опитен служител.

Общи условия

Активация на акаунт