Работа, CV-та, HR-и, съвети - 97

• 27 536
  • 771
  •   1
Отговори
# 150
Ариел, без да се обиждаш, но не са ти за първи път леко параноичните мисли.
Някаква тайна велика цел няма.

Велика цел ли? Става дума за голяма компания. С мен или без мен ще продължат да работят. Аз не се имам за най-великият служител на света.
Работата е там, че ако от "Човешки ресурси" не те считат за подходящ просто не те канят на интервю. Какво толкова има просто да ми пратят отказ вместо да си играем някакви психоигрички!?
И с бившите ми работодатели спокойно могат да се свържат и да ми изровят всички кирливи ризи и въобще никъде да не ме наемат вместо да си губим времето в безсмислени интервюта.

П.С.
Щом те канят на интервю, обикновено има някакъв шанс да започнеш работа по въпросната позиция, а не от самото начало да са наясно, че няма да те наемат.

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 18:29 от Arielle

# 151
Аз съм убедена че щом има интервю, работодателят иска и се надява да намери подходящ кандидат. Никой не прави интервюта за забавление, както и аз не кандидатствам за работа от скука, или защото нямам с какво по-интересно да си запълня времето.

# 152
Няма значение Ариел каква е като характер и/или като работник. Това агресивно разпитване едва ли не до кокал е супер грозно и непрофесионално.

# 153
  • София
Ариел, писала съм го в други теми пиша го и тук - не ХР решава кой да бъде поканен на интервю, а назначаващия мениджър. Освен това, ХР-а дори и да има резерви, назначаващият мениджър има финалната дума.
Така е и в Германия, по цял свят е така. Simple Smile ХР-ът може да препоръча да не се назначава даден кандидат, а назначаващият мениджър да реши все пак да се назначи.

Не искам да ти давам напразни надежди, но докато не се обадят с не, все още има шанс.
Успех!

# 154
Мислите ли, че се забелязва повишение на заплатите в София и около София? Преди две години за неквалифициран труд обявяваха 1300лв масово и сега толкова или 1100 и 200 купони...

# 155
Забелязва се, но зависи от сектора.

# 156
Мислите ли, че се забелязва повишение на заплатите в София и около София? Преди две години за неквалифициран труд обявяваха 1300лв масово и сега толкова или 1100 и 200 купони...
Какво разбираш под неквалифициран труд? Касиер в супермаркета изисква само основно образование и се плаща почти двойно повече. Общ работник на строеж - в пъти повече, а и да може да чете и пише не му трябва...

Ударното политическо вдигане на минималната заплата води до вдигане и на тези над нея, но с по-малко защото парите няма от къде да дойдат.

# 157
Утре трябваше да се явя на интервю в съседен град. Часът и датата за интервюто бяха потвърдени.
Преди два часа (20:00 часа) получих писмен отказ по имейл.
Леко съм шокирана защото часът и датата бяха потвърдени по телефона.
Да се обадя ли утре или въобще да не отивам?
Изобщо кой пише имейли с откази в 20:00 часа?

# 158
Утре трябваше да се явя на интервю в съседен град. Часът и датата за интервюто бяха потвърдени.

След като са отменили интервюто, не виждам смисъл от явяване и обаждане.

# 159
Е нямало е как да ти се обадят в 20:00, затова са ти изпратили email. Вероятно са си намерили кандидат и няма смисъл от интервюта с други.

# 160
  • София
Всичко може да е. Може да се е разболял някой и да не могат да проведат интервюта.

# 161
  • София

Интервю няма да има.
А ще се изненадаш колко много хора работят и пишат мейли в 20 часа. Всичко може да е: някой да се е разболял, някой да пътува по спешност до друг град/държава, да има визита от важни бизнес партньори/висш мениджмънт, да са намерили човек или пък да са орязали бюджета и да е станало ясно, че позициите се затварят.

# 162
Обадих се преди малко - интервю ще има.
Казаха, че било автоматичен отговор и нищо не са пращали.
Стискайте палци поне тоя път да мине добре.

# 163
Ариел, съчувствам ти и ти желая успех. Много е кофти все нещо да се спъва.

# 164

Интервю няма да има.
А ще се изненадаш колко много хора работят и пишат мейли в 20 часа. Всичко може да е: някой да се е разболял, някой да пътува по спешност до друг град/държава, да има визита от важни бизнес партньори/висш мениджмънт, да са намерили човек или пък да са орязали бюджета и да е станало ясно, че позициите се затварят.

Пропускате всички, че работодателите там четат бгмама и са си съставили мнение за Ариел Wink

Общи условия

Активация на акаунт