Работа, CV-та, HR-и, съвети - 97

• 26 945
  • 771
  •   1
Отговори
# 495
Не става то с така кандидатстване, ти щом не знаеш къде е това значи не познаваш някого там че да те вкара Grinning Нямаше нито една дето да е попаднала случайно там, нито пък в съседните отдели.

# 496
  • София
А уж има много кадри. Истината е, че е пълно с "виСшисти" без елементарни умения.
И въпросът за проджект мениджър е зададен супер странно. Проджект мениджър на какво, на водопад?
Аз съм проджект мениджър, но в сфера, която познавам. Имам и квалификация.

# 497
  • Melmak
Бакалски е този без нищо освен събиране, изваждане, учножение, деление, основни аритметични действия.

# 498
Те затова са се подпипвали и са били десет с работа за една.....(държавна структура, вярвам, че е било....)

Бакалски е този без нищо освен събиране, изваждане, учножение, деление, основни аритметични действия.

Хммм, вярвам, че на изпит по финанси, чудесно можеш да се справиш с такъв.

Научен ти е нужен, ако си математик и решаваш задачи с големи степени или коренуване, също за пресмятане на тригонометрични функции.

# 499
Те затова са се подпипвали и са били десет с работа за една.....(държавна структура, вярвам, че е било....)
Е, много ясно че е защото могат, то навсякъде е това. Ако няма кой да ги търпи така - или не остават, или почват да работят. Където има някой да не си върши работата и да го държат, е само защото са му го позволили.

# 500
  • София
Научните имат и дисконтиране, и степени.
Но на изпитите обикновено дават такова, което може да се направи без калкулатор, а на ръка. Моят е от гимназията, после забраняваха и в двата университета да се ползват.

# 501
  • Бургас
Буболина, нагласянето на сметки и в ексел може....

# 502
Може, ама с молива по- лесно, пишеш, бришеш и като нагласиш цифрите, качваш в ексела и смяташ, листа в коша. Тая дето пише и брише взема най-голямата заплата в отдела.

# 503
Здравейте. Прави ми впечатление, че напоследък един немалък брой обяви, които са ми минали през очите, биват подновени след няколко седмици. Става дума и за Джобс и Линкдин и различни компании, български чужди в различна сфера.
В 1-ия случай длъжности от рода на офис мениджър с английски, специалист логистика и подобни не толкова специфичен профил, където ме изненадва да не може да се намерят кандидати 1 месец. По тях не съм кандидатствала и нямам повече наблюдения.

Във 2-ия случай обява където отговарям на изискванията, релевантен опит, всичко. Преди 2 години имат същата обява, бивша колежка от последната ми работа я канят на интервю. Мен сега със същата последна фирма / позиция, но повече години стаж и опит също релевантен, не ме канят.

В 3-ия случай известна аутсорсинг компания с повече текущи обяви. Кандидатствах по една, 2 интервюта, изпратена решена задача и имам обещана обратна връзка при всички положения /остават 1-2 дни/. Междувременно виждам 5-6 техни обяви за различни отдели репостнати наведнъж, включително и тази дето ме касае. Някой с мнение да приемам ли, че не продължавам и няма да ме уведомят /макар че уж от тази фирма очаквам професионално отношение/? Или е някаква по-особена практика и не означава, че всички кандидати дотук са отхвърлени?

Какво ви е мнението за възможни причини? Най-вече по т.3.

# 504
Е, ти може и да откажеш офертата, те от къде да знаят. Понякога обявата остава, докато човекът не започне официално.

# 505
Miss_Kaprisse,

За мен голяма част от обявите Не са реални, а има и такива фирми, които назначават и освобождават в края на 6те месеца, вместо да взимат сезонни работници.
Относно първото ми твърдение за нереалните обяви ето довод - кандидатствам по обява, обявена от агенция. Минават 2 дни и получавам обаждане от инвестиционна платформа, които на въпроса от къде ми имат данни, свободно казват че е от агенцията, на която съм пуснала СиВи. Също така познавам работодатели, които пускат обяви, за да залъжат колектива, че ще облекчат натоварването им.
Относно шестте месеца, бях в такава ситуация, моя близка също.

# 506
От една страна си правят реклама. От друга търсят постоянно, за да имат готови хора, ако някой напусне. На мен това ми прави лошо впечатление, усещане за текучество.

# 507
Това да имат вече интервюта с хора и все пак да подновяват обяви не е чак толкова странно. Докато не приключи подборът и да назначат човек, нямат причина да ги спират. И аз съм го правила като съм си събирала мой екип.
Нищо не се знае.
Имала съм даже човек с който сме се харесали взаимно, разбрали сме се да дойде след месец или май два да бяха защото до тогава е ангажиран с друга работа... хубаво, на мен и без това не ми трябваше за веднага. Чухме се профилактично по средата на това време някъде, колкото да се уверя че не се е отказал и че ще имам човек и не е нужно да търся друг, потвърди да го очакваме. И като наближи, се оказа че при опит да му звънна, винаги чувам сигнал "заето". И до ден днешен не чух повече нищо от този човек.
Имах и девойка с която сме се уговорили за интервю, става дума за разговор ден преди интервюто та не е и минало много време. Не се появи и трябваше аз да се червя пред тези над мен. Не ми и вдигна при опит да се обадя. И същата след 1-2 месеца кандидатства за друга позиция в същата фирма Grinning Не ме послушаха и я взеха, в същия обект беше даже. Не се задържа, но това е друга тема вече.
А и много често не им коства допълнителен разход или поне не съществен такъв, така че защо да не подновяват до последно.

Виж такива обяви дето уж едва ли не всеки втори може да ги работи и въпреки това ги гледаш по сума месеци как ги подновяват постоянно... на мен също са ми странни. То си е за чудене как пък толкова никой не се намира за толкова време. И очевидно не става дума за длъжности дето имат по много хора на тях и евентуално попълват, не е като примерно работници за фабрика а точно тип офис асистент, офис мениджър и каквото още кръщават такива многоръки позиции. От това никоя фирма няма по цяла тълпа, че да кажеш постоянно да допълва. И пак все търсят.

# 508
Търсят, търсят. А на мен ми направи впечатление, защото и аз търсех работа, че по доста позиции дори не ми бяха отворили кандидатурата в джобса.  Големи фирми, бих казала на световно ниво, кандидатура пусната в деня на публикуване. Сега няколко от тях ги въртят отново.

# 509
Ако на са ви взели на такава работа - радвайте се, отървали сте куршума.

Преди време и аз така бях кандидатствала по няколко такива обяви. Викаха ме по интервюта и вътрешно усещах, че на тези места нещо не е окей. Слава богу и те не се спираха на мен. Няколко месеца по-късно, след като вече работех на друго място, ми стана интересно да хвърля едно око на джобса. Същите фирми си въртяха обявите.
Онзи ден пак изпитах такова любопитство - отново видях три обяви, по които бях кандидатствала преди три години. По моята специалност няма толкова много обяви, така че подобно текучество е голям червен флаг. Как пък не успяха да си намерят поне един човек, който да се задържи за 3-4 години.

Общи условия

Активация на акаунт