Име за второ момче

• 3 403
  • 94
  •   1
Отговори
# 30
  • Sofia
Зечетох първото мнение и веднага ми изникна името Димитър.
После видях, че е сред опциите на авторката. Гласувах за него.
Предлагам Илия, Андрей. Камен също ми допада. Струват ми се подходящи за аргументите в случая.

# 31
Харесвам и препоръчвам Деян.
Стоян и Деян си отиват.

# 32
Харесвам и препоръчвам Деян.
Стоян и Деян си отиват.
Определено няма да в Деян. Не харесвам имена, които се чудиш как се пишат (Диан, Диян, Деан, Деян - познавам и с четирите изписвания).

# 33
  • Банско
Данаил и Дамян супер имена. Предлагам Ивайло.

# 34
Гласувах за Дамян.
Ако Никола беше Николай, щях да имам колебания, но в този вид от анкетата категорично съм за Дамян. И все пак, Никола също ми харесва, докато има имена в анкетата, които откровено не харесвам.

# 35
  • София/Севлиево
Имаме познати близнаци Стоян и Калоян,та това второто е моето предложение.От анкетата - Дамян

# 36
С риск да убидя някой, не харесвам името Сава, много ми е безлично едно такова. Атанас... ами не е моето, но не е лошо име. На мен също ми изникна пред очите името Деян, като прочетох мнението на авторката, но явно няма да е то. Димитър е хубаво, но доста често срещано, както впрочем напоследък и Никола, но все пак гласувах за Никола. С Дамян проблемите ми са два - първо - няма свястно галено, и второ - кофти човек с това име познавам. Пред Данаил предпочитам и аз Даниел.
Предлагам:
Ангел
Борил
Бисер
Владимир
Волен
Добромир
Добрин
Иван
Константин
Лъчезар
Мирослав
Пламен
Румен
Росен
Самуил
Свилен

# 37
Гласувах за Димитър. Харесвам и другите имена разбира се, но към името Димитър имам сантимент. Моят татко беше Димитър, а аз ако съм била момче, мама е била решила, че ще съм Димитър младши. Щях да нося с гордост това име, но уви... Simple Smile В крайна сметка решението си е Ваше, а най-важното е да стане стойностен и добър човек.

# 38
Всички имена много ми допадат, може би, без Дамян.
Но Димитър и Сава да ми фаворити. Не бих гледала как дадено име стои до Стоян, всяко дете си носи собствена индивидуалност.
Леко раждане!

ПС: Предлагам Климент и Лазар.

# 39
Имаме познати близнаци Стоян и Калоян,та това второто е моето предложение.От анкетата - Дамян

Е, то ако трябва да се римуват, може и Боян.

Аз не виждам защо за авторката на темата има значение дали някоя съфорумка познава кофти според нея хора с дадено име

# 40
  • София
От анкетата Никола ми е много любимо.

Други предложения - Стамен (името произлиза от старобългарската дума стам/стамен, която означава сила или здрава основа), Слав, Румен, Камен, Лъчезар, Борис.

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 03:44 от *Lorena*

# 41
  • Sofia
Не бих гледала как дадено име стои до Стоян, всяко дете си носи собствена индивидуалност.
Това е така.
Обаче например ние никога не казваме обобщително "децата", ами като говорим за тях, ги наричаме по имена. И мен би ме дразнило, ако двете имена звучат спънато едно до друго, защото ще има години наред да ги казваме заедно, преди да пораснат децата.
А Стоян и Дамян/ Стоян и Деян/ Стоян и Боян ми звучат ужасно заедно. Точно все едно са избрани да се римуват, а не за да изразят индивидуалността на всяко дете. Дори за близнаци не бих ги избрала.

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 06:41 от Brin de muguet

# 42
  • на последния етаж
Димитър.

# 43
Стоян и Стамен са почти еднакви имена. Стоян означава „да стои, да живеее". В миналото се е давало като пожелание детето да оживее. Някой тук предложи и Стоил. То също е подобно.

Не си заслужава да се дават две толкова еднакви имена.

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 14:26 от Radilena

# 44
  • Най-красивата страна
Гласувах за Димитър.
Атанас също ми харесва.

Общи условия

Активация на акаунт