Магията на изтока - тема 75

• 23 689
  • 738
  •   1
Отговори
# 15
Шош, погледнах само първи епизод, че малкият Бръмби беше при мен. Ким Сон Йонг е министър на здравеопазването, а нашият човек е нейно протеже. Т.е. тя го прати да "разтури седянката" на докторите в болницата, защото те го бяха подкарали през просото. И Ким Уон Хи е в картинката.
А, Чу Джи Хун е направо огън. Бил е в Афганистан и не му пука от нищо, най-малко от разни охранени подлизурковци, които се мислят за велики доктори. Насви им перките още в началото.

# 16
Зяпам си аз японска тв и изведнъж чувам познат глас със силен тексаски акцент. Какво да видя? Хаха, двама известни тексасци рекламират AI-приложение на японска територия.

Следя с интерес Tokyo Salad Bowl. Започна да се разкрива тайната на Рюхей и е интересно заедно с всичко, което се случва в полицейското управление и случаите, по които работят с Нао.

# 17
Досега не бях гледала Distance и реших, че е крайно време за това. Обаче не съм очарована. Това е третият филм на Корееда след Maborosi и Nobody Knows, за който мога да кажа, че не ми харесва. Твърде дълъг според мен, а и самият начин на заснемане не ми допада.

# 18
  • MJF
2в1, ясно. 2 комедийни скици са събрали. Единия в ролята на министър Mr. Green , при това на здравеоопазването.

Рос, продължават ли с казусите с неяпонците зеленокосата и "китаеца" ?

Изгледах двата тазседмични епизода и на двете текущи - Love Scout и Motel California. И в двата в синхрон нещо knit дадоха отбой. Така ми се стори.

Love Scout 7-8
Скрит текст:
Служебните казуси не тежки- туй добре- едните се събраха а майката-адвокат стана хоумофис. Но много лирични отклонения с някакви "мимозливи" за мишока ми песни. На финала и драма влезе.
Значи bb6 позна изцяло как са навързани двамата главни. За бившата малко се обнадеждих че може да ни я спестят. Каза се че след като са се разделили ни вест ни кост от нея. Той даже вече не я помни. Ти да видиш.
Инцидента при писателката-аниматор и инцидента при брата на учителката в детската градина още не знаем какви са.  Тоз последния пък виж го ти какъв излезе. Какъв е татко му. Но все пак каза че познава ГГ още от ученик.

Мотел Калифорния 5-6
Не знам дали защото първите 4 серии ги гледах като излъчени анблок и ми се стори ок начина на разказ но в последните 2 серии мишока прогресивно взе да се дразни. Главната героиня взе да става съвсем 1 към 1 с предишната на тази актриса, чак  взех да пуфтя към финала на 6-и епизод от приликата. Спешно ходих да търся общото в творческия екип.
Скрит текст:
Като ги изгледате ме светнете какво разбрахте за миналото на ГГ и баща ѝ. Гледам вече минал тийнгодините си човек, уж натрупал житейски опит, немалко горчив, ....и въпреки това като едно 5 годишно сърдито на вся и всьо дете. За 2 серии сериала стана съвсем тинейджърски. А уж не почна така.
Хубус изласла в малък градец. Хубус специфичен манталитет. Голяма махала и махленщина. Хубус обиждали са я с всичките подмятания и приказки и ....цялата картина , която вече разгърнаха пред нас. И ?! Не мож забрани на хората да говорят. Нито да са безпардонни пред теб. И?! Ще се дразниш цял живот и съсипеш нервната си система?! Хубус намерила решение да се премести на друго място да живее но в момента в който се върна ....Не ми се връзва образа на ГГ въобще цялостно на база какво видях в първите 4 серии и какво в следващите 2. На моменти съвсем ме губеха в тези 2 серии с действия , думи и поведение на двамата главни героии. Отдавам го най-вече в пробив при монтирането на тези непрекъснато сменящите се назад-напред като време в историята сцени. Та на база това логиката/ причинно-следствения разказ/ разкриване на образ сдаде багажа.
Да видя дали ще се коригират в следващите 2 епизода. Че са само наполовина до тук а вече затънаха в каша.

# 19
Шоши, не съм гледала последните епизоди нито на Мотела, нито на Скаутите.

За сметка на това изгледах Травматологията. Добре беше като цяло, но не е за хора, които не са по медицинските изпълнения. Някои сцени бяха доста натуралистични. Към актьорско присъствие и игра забележки нямам. Действието вървеше стегнато и бързо, локуми и излишни странични драми и романтични изблици също липсваха. Имаше малко в повече патетика на моменти, но се ядваше. Доволна съм.

Гледах и откъси от Fun-Staurant с Дже и семейството му. Големи скици са и толкова много любов и привързаност има между тях. Една от сестрите му разказа за момента, когато за пръв път го е видяла. После Дже сподели, че въпреки, че цялото семейство са си много близки и си говорят почти за всичко, никога до сега не са говорили точно за това.

Последна редакция: нд, 26 яну 2025, 19:05 от 2в1

# 20
  • вятърничава
Шош, специално се напънах снощи да изгледам двата седмични  епизода на Love Scout. Е, какво да кажа друго освен любовта разцъфна като красивите цъфнали дървета Flowers Cherry Blossom в сериала. Интересно кога са го снимали. Дъъъълги погледи, пълни с копнеж. Харесва ми, че някак лежерно върви тази история. Гледаемо и ненатоварващо, харесаха ми казусите с майката адвокат и детето и и с двойката, която имаше романс, но не разбрах как си решиха проблема. Колегите и приятелите са приятно допълнение, втората двойка е на път да се събере и тя. Само още 2-3 напивания им трябват, за да осъзнаят, че са един за друг. И време беше за любовта, защото нямаме никакво време. Имаме още работа да вършим, защото драмите предстоят, тепърва ще трябва да афишират връзката си и да се появяват скелетите от гардероба и драмите с таткото и бившата. Няма начин да не се появи на вратата осъзнала след 7г колко и липсва детето.

За Motel California все още не знам какво да мисля. Епизоди 1и2 бяха драма и травми от детството. Епизоди 3 и 4 малко се разведри в Сеул, но фактите от миналото се разкриват много бавно. В епизоди 5 и 6 се върнахме на село при Animal Ox и 2 часа се питах тези двамата главните наясно ли са какво искат. Тя постоянно е сърдита на света за всичко, а той гледа и мълчи,не си говорят и само се разминават. Харесват ми бащата и шефката на Тя, третото колело, а скъпите съселяни да ги подкараш с картечницата всички до един.

# 21
Добро утро!
Нов проект за Арата, премиерата е през май тази година. Thus Spoke Kishibe Rohan: At a Confessional. Филмът е по манга, Арата споделя, че му е сред любимите. Снимали са във Венеция, откъдето са му останали чудесни спомени.

# 22
  • MJF
Хехе, какъв натурален късносредновековен венецианец виждам горе! Smiley
Ей на, някой който слуша е Арата , снима ли снима за нас. Wink

bb6, напълно съгласна с написаното от теб.
Ако не видим бившата до края на Love Scout продуцентите трябва да ти платят неустойка! Ние всъщност я видяхме Thinking но в гръб само. Не се брои.
Мда,  "Само още 2-3 напивания им трябват, за да осъзнаят, че са един за друг."  Много точно.
Ами тези от казуса в 7-и епизод бяха големи скици. Развеселиха ме най-вече актьорите , които ги изиграха , особено Той. Те се скарали и не си признават как силно се харесват един друг и настана голямата комедия, та чак занимаха не малка част от състава на "нашата фирма". Скици Mr. Green

Motel California / Animal Ox - то пък по изключение в тукашния набор емотикони сме имали подходящ за това заглавие Grinning
Скрит текст:
Аз нещо разсеяно гледах местните хора и приказките им, а имаше един кравар дето на разпивка с аверите си , каза много неща на гг и мълчаливия пух като малки. Ама пък ме домързя да се връщем да го прочета внимателно. В резултат на което останах без грам клюки за родителите на гг. Neutral Face
Затова чакам да ме осветлите, не ми се ходи "в махалата". Само разбрах че майката на ГГ е била бременна с момченце и тя по някаква причина в напреднала блеменност стига до спешно състояние, съпруга го няма , малката щерка свидетел на ситуацията. Резултата е  че остава без майка, респективно братче. Това видях.
В 5-6 в сегашно време двамата главни ги направиха "по-бетер и от най-инфантилните тинейджъри". Затова и търся оправдание на екипа, че са бързали и са направили каша с монтажа кое ,кога, след кое. Wink  Popcorn

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 13:06 от Шошулчо

# 23
Хехе, какъв натурален късносредновековен венецианец виждам горе! Smiley
Ей на, някой който слуша е Арата , снима ли снима за нас. Wink
Скрит текст:

bb6, напълно съгласна с написаното от теб.
Ако не видим бившата до края на Love Scout продуцентите трябва да ти платят неустойка! Ние всъщност я видяхме Thinking но в гръб само. Не се брои.
Мда,  "Само още 2-3 напивания им трябват, за да осъзнаят, че са един за друг."  Много точно.
Ами тези от казуса в 7-и епизод бяха големи скици. Развеселиха ме най-вече актьорите , които ги изиграха , особено Той. Те се скарали и не си признават как силно се харесват един друг и настана голямата комедия, та чак занимаха не малка част от състава на "нашата фирма". Скици Mr. Green

Motel California / Animal Ox - то пък по изключение в тукашния набор емотикони сме имали подходящ за това заглавие Grinning
Скрит текст:
Аз нещо разсеяно гледах местните хора и приказките им, а имаше един кравар дето на разпивка с аверите си , каза много неща на гг и мълчаливия пух като малки. Ама пък ме домързя да се връщем да го прочета внимателно. В резултат на което останах без грам клюки за родителите на гг. Neutral Face
Затова чакам да ме осветлите, не ми се ходи "в махалата". Само разбрах че майката на ГГ е била бременна с момченце и тя по някаква причина в напреднала блеменност стига до спешно състояние, съпруга го няма , малката щерка свидетел на ситуацията. Резултата е  че остава без майка, респективно братче. Това видях.
В 5-6 в сегашно време двамата главни ги направиха "по-бетер и от най-инфантилните тинейджъри". Затова и търся оправдание на екипа, че са бързали и са направили каша с монтажа кое ,кога, след кое. Wink  Popcorn

[/b]
Интересно се очертава. Той ще бъде в ролята на изповядващ се, а изповедникът - Исей Такахаши.
Действието в литературния източник се развива във Венеция и Арата споделя, че е доволен, че са имали възможност да заснемат филма именно там.

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 13:43 от bell_87

# 24
  • вятърничава
Да, свежо попълнение. И в точния момент се появи техният казус, за да осмислят ГГ своята аналогична ситуация. Радвам се, че не се стреснаха и не се крият много, не се правят на смутени ученици.

Motel California / Animal Ox
Скрит текст:
Майката на Тя не изглеждаше като корейка, може и да греша.А грехът на баща и е ,че при толкова подходящи кандидатури на дъщери на местни големци, той е имал неблагоразумието да избере неподходяща. Дъщерята носи тази стигма, съселяните постоянно я обсъждат на висок глас, ще рече човек, че е убила или има някаква вина. И бащата не е успял да бъде до раждащата си жена, защото в момента е спасявал глупавата майка на мълчаливия Пух. Как ги оплетоха Scream като Animal Cat2 твоето  knit

# 25
  • MJF
Охх, религиозни някакви неща значи. Баш на отче ми заприлича като погледнах снимката. Признавам  че не обърнах внимание на заглавието преди.

Animal Ox
Скрит текст:
Охххо, ето каква била работата. А вероятно таткото ако не от сой то поне богат/оправен- цял мотел има. А взел "чужда" / не от градеца жена. Углавно престъпление за местните ....
Майката на Пух е ...И цялата горчивина на главната спрямо нея/ това че татко ѝ точно тогава се е занимавал с таз и проблема ѝ......За капак тя единствен родител на Пух.
Значи наистина много неща са се натрупали при подрастващата  ни главна героиня. Но поради липса на конструктивни комуникации.....гледаме туй което показват сега.

# 26
Баш на отче ми заприлича като погледнах снимката.
Скрит текст:

Animal Ox
Скрит текст:
Охххо, ето каква била работата. А вероятно таткото ако не от сой то поне богат/оправен- цял мотел има. А взел "чужда" / не от градеца жена. Углавно престъпление за местните ....
Майката на Пух е ...И цялата горчивина на главната спрямо нея/ това че татко ѝ точно тогава се е занимавал с таз и проблема ѝ......За капак тя единствен родител на Пух.
Значи наистина много неща са се натрупали при подрастващата  ни главна героиня. Но поради липса на конструктивни комуникации.....гледаме туй което показват сега.
Вярно, че прилича, обаче явно ще го играе грешник.

# 27
Случаите с емигрантите в Токио в епизодите на  Tokyo Salad Bowl продължават. Това е същността на сериала - криминалните престъпления сред емигрантите в японската столица.
Във 2-и епизод имаше шриланкци, които говореха на синхала, имаше и нигериец, виетнамец и други китайци. Миналата седмица, в 3-ти епизод, започнаха друг случай с китайци, който ще продължи в утрешния епизод.
Рюхей е обвинен, че преди три години не е превел нещо правилно и то умишлено. Това е причината от полицай да стане преводач към управлението.
Натопен е, а това е довело до смъртта на негов колега и приятел (в тази роля е Аои Накамура), но още не е ясно какво точно се е случило. Нао започна да разследва.

# 28
  • MJF
Мерси Рос за  Tokyo Salad Bowl . Определено "шарено" заглавие значи.

Forest
Изгледани първите 2 серии. Нямам коментар. Стегнато разказано за начало.

# 29
Tokyo Salad Bowl - епизод 4

Мнение от X, което ми хареса:
Цитат
Most of the time we watch a dorama because we like the plot. But sometimes, we watch a dorama, just because the characters are cool.

Така е и тук. Героят на Рюхей е спокоен, обмислящ всеки детайл, наблюдаващ, осъзнат и наясно сам със себе си, а Нао, макар импулсивна, вечно усмихната и бъбрива, чудесно го допълва.
Добър епизод и днес, а историята се разплита малко по-малко, както обичам и без да ми изсипват всичко наведнъж.

Това бан-ми (виетнамския сандвич), което ядоха в миналия епизод, се превърна във важен момент за героя на Рюхей и в днешния 4-и.
Ще си направя скоро и аз бан ми.

Динчо с реклама на новото дас ауто.
Апропо, на 5 февруари в Япония ще излъчат спешъл на Shojiki Fudosan - Shojiki Fudosan Minerva SP, но на конкурентната фирма за недвижими имоти - Минерва, т.е. конкуренцията на Нагасе-сан (Ямапи) и на Цукишита (Харука Фукухара), в която работеше Динчо с Кана Курашина.

Общи условия

Активация на акаунт