Магията на изтока - тема 75

• 23 920
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
А ние тук гледаме Beyond the Bar - те пряко, а аз от техните разкази и клипчета в интернет. Господин Швепс е Батман на адвокатите.

Днес вече се появиха някои снимки от Romantics Anonymous. На джапинглиш Романчику Анонимасу.
Тийзър в Нетфликс Япония още няма. Октомври, октомври, но и датата не е потвърдена. Чакам. Ясно е, че ще гледаме единствено заради него.

Той ще е богат и мизофоб. Отива му.

Мисля да открия френско-белгийския оригинален филм Romantics Anonymous от 2010 г., по който е японско-корейския римейк. Да видя какво ме очаква в тази комедия.
Ще споделя мнение.

# 646
Shiawasena Kekkon 3 - става още по-интересно, а актьорите са чудесни.

# 647
  • MJF
Shiawasena Kekkon 3 изгледан и от мен Bowtie

Скрит текст:
Снощи. Помня че прихнах да се смея на два пъти, но сега се сещам само за единия път - събуждането на Котаро в онсена от тъста си. Аххха , сега като написах онсен се сетих за втората сценка - домакинята от онсена и цялото това нещо с автограха от Котаро и физиономиите и коментара за автографа от страна на Нерура. Mr. Green
E на фона на опознаването им един друг до тук - Котаро и Нерура - и на база нейните реакции под пресата на възстановено разследване стигнаха до този акт Котаро да си вдигне д-то късно вечерта и да напусне 4-етажното или там колкото е сграда.  
Тез пък всичките имат ключ от етажа на Нерура.
Към момента гледам историята която ни разказват за семейство Сузуки не с едно а с две наум. Просто така ми я поднасят , че все нещо е недоизказано , с недомлъвки и /или двусмислени погледи / лица.
Да видим имало ли е и ако да чии са тез крака дето се явяват на проблясъци в спомените на Нерура.

Гледам да не се взирам в ритъма на преводите , качването и сие но ми се стори че този епизод се позабави на фона на втория след първия. Важното е че "мърда" де.

# 648
Тъй като съм с един епизод пред теб, а днес ще излъчат и 5-и, та....

Скрит текст:
Баща ѝ е замесен в убийството и тя, Нелла (на джапинглиш Нерура), се усети и сама на финала на 4-и епизод. Вече и аз вярвам, че тя няма вина. Натопена е.
Така и завърши - тя попита баща си директно, а той я гледаше уплашено.
Слава богу, компенсираха с това, че в миналия епизод 3 не показаха кейджи Сугино. В епизод 4 имаше много кейджи Сугино, многооооо. Днес също ще има.
Той е бил млад полицай, когато става убийството. Оттам е запознат отлично и със случая и ми се стори, че оттогава е някак, как да кажа.... привлечен от Нерура. Той отрече, когато тя го попита в колата, но мисля, че има нещо по-мистериозно около кейджи Сугино.

А при Якудзата се лее една любов, едно чудо в тазседмичния епизод 4.
Пу, пу, но другото токийско кейджи го преследва и скоро якудзата ще си има проблеми със закона.

Последна редакция: чт, 14 авг 2025, 10:54 от rossonera

# 649
И аз щях да се "оплача", че нямаше Сугино в епизод 3.

# 650
В парк Къпинчо видяли мечка.
2в1, прибирай се, че те още черната пантера не могат да хванат и докато дойдат до вас, ехееее...

# 651
  • MJF
Хехе, и аз го чух това за забелязаната мечка. Тя ако е дива отдавна си е плюла на петите и се е отдалечила от най-големия си враг- човека. Но ако не е дива ....става проблем.

Е щом само с 2 серии ще ни водиш нас с Бел пак е добре. Имало е и дооста по-тежки случаи.

По  Shiawasena Kekkon 4
Скрит текст:
Аххха , ето значи. Имало е крака. Пък как реваха двамата - тъста и  зетя в онсена , когато таткото на Нелла разказа но Котаро каква е била и как се е изменила тя и го помоли да се грижи за нея.
На мен чичото и брата също въобще не ми вдъхват доверие. Всички го раздават арт-натури, едни такива "над нещата" и съответно при такова стълпнотворение на едно място от такива натури съм крайно подозрителна, да не кажа нещо друго. С такива да си пиеш кафето ама вкъщи с не повече от 1-2-ма такива.
Оххх, съвсем ме объркват с името на героинята аз го гледам Нелла и го чувам така  , обаче като почна с линковете и гледам Нерура и решавам че се бъркам и не помня. Както и да е .
Аз пък в епизод 3 даже и не забелязах че е липсвал полицая.

Аааа сега се сетих още на какво се смях. Как можах да забравя сватбената фотосесия hahaha Joy

Мързи ме сега да се връщам и проверявам в епизод 2, но когато Нелла разказа накратко историята си с художника не знам защо обърнах внимание на това къде се е нанесал той да работи. В сграда собственост на семейството на Нелла , т.е. на баща ѝ.

Последна редакция: чт, 14 авг 2025, 13:59 от Шошулчо

# 652
Бях го написала това, след като още във втори епизод го изясниха - работното студио на художника се намира в помещение/ склад собственост на баща ѝ.
Нелла/Нерура - и двете са правилни. Те я произнасят Нерура. Името ѝ е чуждо/ нетипично за японците, нали са все "артисти" в нейното семейство. А Нерура е японското произношение на Нелла. Нямат "л"  и то автоматично преминава в "р", а тъй като японския език е сричков става Нелла - Нерура.

Не си забелязала, че липсва кейджи-то? Може ли такова нещо. Той е основната мистерия след Нерура. Сега него нищим и да видим какъв точно кейджи ще се окаже.
Неслучайно в описанието на сериала, преди да разберем, че е кейджи, го бяха описали като мистериозен мъж, а щом точно той е с роля тук - едва ли е случаен герой. След два часа ще разбера.

Огава-сан и Омамеда Товако - сватбена фотосесия

# 653
Рос, на отсрещния баир е мецана. Да се надяваме да не дойде към нас, че сме баш до гората, а дворът ни от нейната страна не е ограден Joy.

# 654
DOPE 6. Много е увлекателен за мен, постоянно те кара да се съмняваш в този или онзи, има обрати и е от типа сериали, при които нямаш търпение да разбереш какво следва. Томоя Накамура е впечатляващ. Не съм му обръщала чак такова внимание досега, не съм го и гледала много в интерес на истината, но тук определено ме спечели като актьор.
Образът на Арата е много любопитен, непрекъснато поражда въпроси. Съюзник ли е, враг ли, какво всъщност цели. И дали пък накрая няма той да се окаже изигран, въпреки че за момента все някак успява да надхитри останалите.

Последна редакция: чт, 14 авг 2025, 15:36 от bell_87

# 655
  • вятърничава
Томоя Накамура е впечатляващ. Не съм му обръщала чак такова внимание досега, не съм го и гледала много в интерес на истината...
Ау,голям пропуск.

# 656
  • MJF
Пак се hahaha като видях фотосесията Satisfied

2в1 Hug , оглеждай се все пак и си скрий/заключи добре меда.

То в тази суша и за тях храна достатъчно няма в гората. Да не казвам пък за пожарите.

Бел и bb6 гледат DOPE , гледам че "мърда" на моя ресурс но ....не съм в такова настроение.

Оххх, забравила съм/не съм отчела "японския закон за сричките". Знам че нямат Л, то всеки път се сещам за Лаура Леписто на японска ледена гала преди много вече години, но не се усетих за сричките и се чудех защо поне не е Нерра ooooh! . Ясно.
Ахха , склад на таткото значи, то и такъв вид има от кадрите дето даваха, с дървено стълбище, горя явно повече и достатъчно светлина за художника. Последния го описаха като художник по учебник направо, чак ме Mr. Green

Хм, е какво мистериозно може да има в полицай. Без да ми се обиждат реалните но те са чиста проза.

# 657
Рос, на отсрещния баир е мецана. Да се надяваме да не дойде към нас, че сме баш до гората, а дворът ни от нейната страна не е ограден Joy.

Айгуу, заключвайте се и никакво излизане навън в тъмното. Дано да се върне нагоре в Балкана и да не слиза да търси храна. То и без това тази от кофите е вредна за нея.

Shiawasena Kekkon - епизод 5

Много силен епизод и някои неща вече се изясняват, но не и за героя на Йоске Сугино. Той наистина е обсебен от Нерура и се чудя на какво се дължи това. Мистерия.

Шошулчо, ако искаш чети, ако искаш не, но разказвам какво се случи.

Скрит текст:
Не го е убил баща ѝ, но се е случило нещо друго преди убийството на художника. Той, художника, си е бил боклук и добре, че някой го е ликвидирал.
Оказа се, че е спрял да рисува, не защото музата му го е напуснала, както сам твърдеше в кадрите от миналото, а защото е искал да забогатее на гърба на баща ѝ.
Баща ѝ е заможен човек и художникът е поискал пари от него, за да отвори ресторант, не е искал повече да рисува. Бащата е отказал, а този подъл плъх решава да го заплаши с това, че ще отвлече Рео, братът на Нерура.
Ще видиш и сама, да не разказвам подробно, но опитът за отвличане на Рео се проваля. Бащата разказва на Нерура, тя и художникът се скарват (то оттам тръгва всичко преди той да падне) и след това .... чакаме да разберем кой всъщност е убиеца.
Поне стана ясно, че не е бащата. Аз сега започвам да подозирам чичото, но да видим. Някой е помогнал на Нерура да се отърве от този боклук, но кой?

Относно кейджи Сугино... Не знам защо смяташ, че токийските кейджи-та (детективи) не могат да бъдат мистериозни? Твоя воля. Аз съм се убедила от редица, десетки, японски криминални сериала, че токийските кейджита са изключително мистериозни и кекши. Примери много, да не посочвам, че като тръгна от Шун Огури, Хироки Наримия, Рюхей Мацуда, че мина през Такеру Сато, Тецуджи Тамаяма, Айбо-класикът - Такаши Соримачи и ехеееее, потъвам в Тихия океан при бреговете на Йокохама.

Той е обсебен от нея, не знам дали е точно влюбен/ увлечен, но има някаква тайна, която още не е ясна. В момента точно кейджи Сугино е главно действащо лице.

Бившият кенджи (прокурор) сега бенгоши (адвокат) - Котаро, го проучи, потърси информация за него чрез връзки от прокуратурата и разбра, че има случай преди три месеца, заради който кейджи Сугино е преместен/ понижен в това районно управление. Разкриването на това студено досие, случая на Нерура, би му помогнало да се върне обратно на по-високата позиция, на която е бил.
Котаро разкри какво му е разказал бащата на Нерура (за художника и какво е искал от него) и по някакъв начин сега бившия кенджи (прокурор) и кейджи (детектива) решиха да работят заедно, за да достигнат до истината за този случай от преди 15 години.
Ааа, и Котаро се усети, че кейджи Сугино има чувства към съпругата му, дори втория категорично да отрече.

Финалът беше много хубав. Изрязах ти го, за да го видиш.
На моста, това, което кейджи казва на Нерура е, че ще разкрие истинския убиец заради... Нея/за нейно добро (Anata no tame ni), а тя му казва "Направете го, моля."
Силна сцена, а зад нея гласчето на Лиъм Галахър. Красота.

Последна редакция: чт, 14 авг 2025, 21:51 от rossonera

# 658
Томоя Накамура е впечатляващ. Не съм му обръщала чак такова внимание досега, не съм го и гледала много в интерес на истината...
Ау,голям пропуск.
Съгласна съм. Ще се поправя.

# 659
  • MJF
Аааа , чета аз , не прескачам.

Хм, вие се кахърихте че в епизод 3 не сте видяли полицая а аз сега се уситех че не чух песента на Оейзис - хм , изключвам да я е нямало, ама чак пък толкоз да не я е регистрирало внимението ми Thinking
Като видях клипа , да кажа че ми харесва и снимането на самата продукция. Екипа е достоен в това отношение на каста.

Shiawasena Kekkon 5
Скрит текст:
E то голяма мистерия настанала.
Значи Нелла нещо не бе искренна в разказа си за миналото си и тоз художник като разказа на Котаро. Там за изневери идеше реч като причини за спречването им и заплаха от страна на художника. Така помня. Или тя и останалото е блокирала била като спомен и  сега събира смелост да говори чак.
Абе много ѝ се е насъбрало. Да не забравяме Гошо. В епизод 3 ни казаха че година след като губи майка си , по трагичен начин пред очите им изчезва Гошо. После покой явно е намерила в реставраторството.
Хм Нелла не е била учител, доколкото помня. Тя от скоро е такава. Иначе първото което бих предположила е , че полицая е нейн ученик. Да не е  пък бил приятел на Гошо и така да познава кака му. Хм.
Полицая както на мен така все е подозрителен и на наш Котаро. Милия няма мира с тез всичките Сузуки че и тоз пък сега полицай. Хайде да ги видя как ще си сътрудничат.

Общи условия

Активация на акаунт