ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 3

• 20 307
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
Какво използвате за косопад?

# 436
При мен нищо не помага. Когато се къпя, в някакъв момент очаквам да видя плешиво петно, толкова е зле.
Четох статия по темата, в която пише, че всъщност, заради високия естроген през бременноста, косата, която обикновено пада, се задържа на скалпа. Със спадането на хормоните, след раждането си "наваксва" падането и не било повод за тревога. Като може да продължи до 1 година 😧
Понеже минах през жестоко изрусяване /и когато го докарах, се отказах/ косата ми е доста изгорена и се заплита жестоко. Единствено ме спаси козметиката на Калос. Не очаквах нищо, предвид цените от типа 6лв за 1л шампоан, но съм очарована. Взех шампоан, маска и крем без отмиване. Косата ми е мека, хубава и се реши супер лесно. Но за косопад ....
Спомням си, че когато родих второто дете беше същото. Тогава си взех тривитаминол и правих маски. Не знам дали е беше от него или нещо друго, но започна да ми расте толкова коса, че приличах на таралеж. Сега ще търся ветеринарна аптека, в която го има и пак ще опитам.

# 437
При мен пък от средата на бременността като ми тръгна един растеж на коса отпред на челото и отстрани докъм ушите … сега вече дължината на тези косици от челото е до нивото на устата ми, в момента тези коси са ми като естествен бретон. Чакам ги да почват да окапват, а тръгнат ли да падат се притеснявам, че ще е страшно и при мен. 🙁

# 438
Моят косопад се засилва все повече.

Бебка снощи заспа в 2, сега в 9 хапна само 100 грама и пак заспа. Това нейно хапване ту на големи порции, тук на малки, много ме объркващо кога колко мляко да приготвям и доста мляко се хвърля.

# 439
  • София
И нашата бебка май стачкува с храната. Вече сме на пет хранения и въпреки това не винаги изяжда всичко, понякога видимо яде без интерес. Дали не са признаци това, че наближава време за захранване?

# 440
Моят косопад се засилва все повече.

Бебка снощи заспа в 2, сега в 9 хапна само 100 грама и пак заспа. Това нейно хапване ту на големи порции, тук на малки, много ме объркващо кога колко мляко да приготвям и доста мляко се хвърля.

При нас е напълно същото. Храни се когато и с колкото поиска. Драстично е намалил приема на храна, съответно и акането е на няколко дни един път. Според мен цялото това нещо се дължи на зъбчето, което видимо му създава дискомфорт. Съня също е доста променен, което предполагам пък че се дължи на така “чаканата” регресия на съня. Тази нощ например заспа в 1:38ч.( защото “главната баба” както самата тя се описва че е т.е свкървата, го гледа до 00ч. И просто беше решила, че няма нужда да спи детето и да го храни, а милият не беше ял повече от 5ч.. беше страшно нервен хем му се спи хем е превъзбуден та като цяло някакъв ад) и в 6ч беше буден, завъртян в леглото си на обратно и докато не го легнах между нас с ММ не заспа.

За косопада при мен е нещо страшно. Винаги съм била с много дълга коса, но този косопад ме принуди да я направя къса( което ме депресира супер много). Вкъщи навсякъде намирам следа от мен, все едно и ние имаме космат домашен любимец.
Козметичката ми препоръча някакви италиянски ампули с плацента, специално за силен косопад. Тя само с тях се е оправила след ражданията, както и нейни клиентки, та чакам сега да ми ги поръча пък дано има ефект.

# 441
Тази нощ се случи чудо. Бебо не яде нито един път. Заспа в 20:15 и се събуди чак в 06:00 за мляко. Разбира се това чудо си има обяснение - поспалив е заради ваксините от вчера. На 4 месеца е и го измериха 6750 гр (роден е 3050 гр) и 65 см. Супер наддава, но той и добре си хапва. Вчера опитах да му дам от шише АМ, защото скоро се връщам на работа и трябва да го науча да пие от шише. Ами голяма греда, играе се с биберона на шишето и изобщо не иска да пие. Но това е очаквано, с баткото също се мъчих първата седмица, докато се съгласи да пие от шишето. Планът ми е до месец да съм оставила сутрешното и вечерното кърмене и през деня да е на АМ.

Не знам как е при мамите с породени деца, моите са с 3 години разлика, но баткото понякога е по-голямо бебе и от бебето. До момента си ги гледаме двамата с ММ и ако той не помагаше, нямам идея какво щях да правя. Другия месец идва свекървата за две седмици, за да можем и ние да си поемем малко въздух. Планът ми е да оставям бебо на нея през нощта. Поне докато е тук две седмици да си наваксам сън, доколкото е възможно.

# 442
И нашата бебка май стачкува с храната. Вече сме на пет хранения и въпреки това не винаги изяжда всичко, понякога видимо яде без интерес. Дали не са признаци това, че наближава време за захранване?

Детето просто има различни нужди. Признаците за захранване са да може да стои стабилно, да може да мести храна отвън навътре в устата вместо да избутва всичко навън и да има достатъчно координация да може да вкарва неща в устата (ако ще се прави ЗВБ или комбинирано).

Dream 90, а защо АМ вместо изцедена кърма?

Моето диване явно го хвана регресията и цял ден почти не заспа. При всяко ядене някъде по средата почва да ака и се разсейва, иска да и сменя памперса. След като е с чист памперс, е още гладна и уморена, но не иска да захапва, защото е уморена и не иска да заспи, защото е гладна. И трябва да я успокоявам поне по 15 минути, скъсах се да я люлея на фитнес топката. И не ще да спи и не ще. Поне вечерта заспа в 19:00. А аз направо нямам нужда от спорт и фитнес, то мускулна треска ме хвана от тая топка

# 443
  • София
Благодаря, Зимк, полезна информация!

# 444
Zimk02, кърмата ми е регулирана спрямо нуждите на бебо и нямам резерв. Кърменето само по себе си е доста времеемко, ако трябваше и да цедя, за да замразявам, имаше риск от свръх стимулация на гърдите, мастит и тн. Когато имаш две деца, трябва да приоритизираш, иначе ще се побъркаш. Баткото си иска внимание и време с мама. Малко влязох в оправдателен режим, но ме разбра, надявам се.

# 445
  • Sofia
И при мен е ужас с този косопад и не си представям как ще ми остане коса ако продължи една година. Пишете ако откриете ефективен продукт който ви помага.

# 446
Zimk02, кърмата ми е регулирана спрямо нуждите на бебо и нямам резерв. Кърменето само по себе си е доста времеемко, ако трябваше и да цедя, за да замразявам, имаше риск от свръх стимулация на гърдите, мастит и тн. Когато имаш две деца, трябва да приоритизираш, иначе ще се побъркаш. Баткото си иска внимание и време с мама. Малко влязох в оправдателен режим, но ме разбра, надявам се.

Напълно съм съгласна, Dream. Аз се цедих 2-3 пъти и пак не виждам какъв е смисъла от цедене. Това, че напълно ме доизтощава е сигурно.

# 447
Моята вече си пъха гризалките в устата и настървено ръмжи 🤣  За какво ми е куче всъщност 🤣 Яде си ръцете като огладнее. Днес не иска мляко, плака, плака, дадох и 50грама пюре домашно само от картоф - настана тишина. Стана ми интересно как след като преглътне, върти езичето в устата сякаш продължава да опитва. После след пюрето още 140 мляко, еее радост.
Бях много уморена и сложих разреденото пюре в шише с много широка дупка на бибата (донагласена от нас). Така не си играхме с лъжичката този път. Поръчала съм шише с лъжичка вместо биба,  чакам го на дойде.

# 448
  • Sofia
Момичета вчера в аптеката видях четки за зъби за бебета и пишеше на етикета 3+ месеца. Наистина ли отсега се ползват, не е ли рано или поне да има изникнал зъб?

# 449
Кой каквото иска да прави, но не е добра идея да се слагат пюрета и каши в шишето на бебето, защото може да се задави. А и целта на захранването е бебето да се научи да яде храна, ако я яде с биберон, нищо не учи.

Момичета вчера в аптеката видях четки за зъби за бебета и пишеше на етикета 3+ месеца. Наистина ли отсега се ползват, не е ли рано или поне да има изникнал зъб?

Е, на някои рано им растат зъбки. Иначе ако няма зъби, няма какво да се мие с тях. Най-много да ползват четката за чесалка, което си е вариант

Общи условия

Активация на акаунт