Ноемврийски бебета 2024 - тема 2

• 13 948
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
Може шишенце за през нощта поне, за да може да поспиваш понякога.

# 436
Ясно е, че нищо няма да им стане, ама бебето като реве за цицка, ща не ща, трябва да стана. Ако беше на АМ щеше да ме сменява и през нощ, ама в случая аз съм млекоцентралата 😁 няма как.

Е, как ще няма как, с изцедена кърма

# 437
Ясно е, че нищо няма да им стане, ама бебето като реве за цицка, ща не ща, трябва да стана. Ако беше на АМ щеше да ме сменява и през нощ, ама в случая аз съм млекоцентралата 😁 няма как.

Ох, ако знаеш колко искам, ама не мога да изцеждам грам. Явно толкова съм се регулирала спрямо нуждите на малката, че излиза по 20 мл..Трябва да цедя цял ден за едното хранене, а те са и повече. Надявам се със захранването малко по малко да се оправят нещата със спането. Обмислям и вечерното хранене да го направя на АМ, за да видя ще има ли разлика.

# 438
Абсолютно сигурна съм, че ще има разлика с АМ, само трябва да го нацелиш, кое ще е най-подходящо

# 439
Някой беше писал за физическо неразположение. Мен последната седмица ме обливат постоянно горещи вълни и леко ми се вие свят привечер като ми се доспи. Според мен си е от недоспиването, вече 4 месеца станаха…

# 440
И аз не съм се наспивала още откакто бях бременна, последния триместър ме гонеше инсомния в комплект с нощен глад. След това цедих на всеки 3 часа, сега на всеки 4-5 часа. Няма как, момичета,но малко остана. После ще ни е мъчно за тези моменти,има нещо много интимно в нощното хранене (представям си ако е от гърда). На мен ми е все още любимо да храня малкия през нощта, той е топъл, сънлив и гушкав, търси ме да хапне и ми заспива в ръцете после, при мама на сигурно. И съзнателно ме стиска за ръчичката или за презрамката, да не избягам някъде, да седя при него. Често си оставаме така гушнати до сутринта и ми е наистина много любим момент. Но и аз съм сама в детската при него, ММ се шири сам на голямата спалня.

Повечко вода и хапване помагат за неразположенията.

Последна редакция: вт, 25 фев 2025, 19:21 от slanchogledka^

# 441
Момичета, някой прави ли вече упражнения ? Нещо напоследък трудно се понасям, почти съм си моите кг, но въпреки това ми е кофти. Всички ми казват да качвам още. Имам малко за сваляне при корема и бедрата. Tired Face

# 442
И аз много обичам нощните хранения, тогава е най-лесно да я сложа на гърда.

Иначе аз време за упражнения почти нямам, ама му удрям здраво фитнес на топката за бременни, докато се опитвам да я приспя или успокоя. И като я разнасям с раницата също

# 443
Marley, сега видях в темата, че си ме питала.

Напоследък храненето е:
Сутрин: 6:00-7:00
Сутрин: 10:00
Обяд: 13:00-14:00
Следобед: към 18:00. Дотогава обикновено спи.
Вечер: 20:30

Гледаме всеки ден да нагаждаме спането и храненето така, че в 20:30 да са минали 3 часа от предишното хранене. И, естествено, не всеки път става така, както го мислим. Веднъж от 10 до 3 не яде изобщо, и щеше да стане още по-голям интервал, ако не я бях събудила.

# 444
  • София
Привет и от мен и еднорогчето, което откакто стана на 3 м в събота реши че ще има поне една будна пауза на ден, в която не мога да го оставя и трябва на ръце. И не се оплаквам, като ви чета през какво минавате. Напоследък при спи до 6, после до 9, 9:30, минахме на 6 хранения по 140 мл вода.
Днес ваксини - издържа геройски.
На 3 м и 3 дни, 66 см и почти 6.900 кг.
Аз физ. съм добре, защото съм се наспала. Вчера сутрин се загледах, че нямам корем, но страшна диастаза, мога да си бръкна под ребрата. За упражнения няма време, сега се стопля и 10 км на ден с количката почвам пак. Имам още 3-4 кг за да стана 57, но дори и 60 не съм зле.
Разбирам всички, които не спите и ви съчувствам. Аз година преди са забремения страсах от безсъние, после цял ден парцал. Бременна си наваксах. Но съм от този тип хора,мога цял ден да не ям, но не функционирам, ако ми се спи. Може би заради това така и нямам кърма, то тялото си знае. Ако кърмех на поискване, нямаше да съм човек и вероятно да си гледам адекватно детето. А днес педиатърката каза, че с просто око е добре гледан и развит, което ме успокои. С много воля издържах 3 месеца да цедя по 120-140 мл кърма на ден. Сега вече мисля само сутрин и вечер докато капе нещо.

# 445
Аз да се върна малко на храненията- благодаря за споделените режими Simple Smile Като чета повечето бебчета се хранят по 4-5 пъти. Ще видя как върви при нас и може да пробвам да махна едното следобедно хранене, за да се получат по- дълги интервали привечер (и аз смятам че е по- добре) и в същото време да може да ляга към 9:00- спи му се вече тогава и на последното хапване ако е след това обикновено заспива в самото начало. Преди време сам си беше намалил храненията един ден от 6 на 5, но на следващия ден си навакса със 7, така че няма да остане гладен Simple Smile Иначе е на кърма и нямам представа колко изяжда, но си наддава добре.
За умората- имаше един период, в който спеше по цяла нощ без да се буди, и тогава си мисля, че си отспах за първите седмици, когато не знаех какво се случва около мен в общи линии. Липсата на сън ми се отразява много зле и на мен. Сега откакто започна последният скок в растежа или регресия в съня (не съм сигурна) се пробужда точно както описва Onirique- към 2, после към 5-6, но не яде, а си заспива като го полюшкаме и му дадем бибата. Редуваме се с ММ през нощта, а и аз си поспивам на първата му сутрешна дрямка и като че ли съм позакрепила положението за сега.
Упражнения вкъщи правя ако не успеем а излезем на разходка- обикновено и аз съм по улиците и в парка докато не направя поне 6 км. с количката, понякога излизам сама привечер и обикалям квартала пак толкова или ако съвсем не съм успяла- имам едно степерче вкъщи, фен съм и на планк упражненията. Сега си купих батут от декатлон с идеята да го ползват хем малкият като порасне още малко и каката, хем и аз да пробвам- оказа се, че има много упражнения и даже се предлага като отделно занимание във фитнесите. Не сме го отворили още, че не остана време. Оказа се обаче доста голям и може да се наложи или да го върна или да го ползваме на открито когато сме на къщата.

# 446

Ох, ако знаеш колко искам, ама не мога да изцеждам грам. Явно толкова съм се регулирала спрямо нуждите на малката, че излиза по 20 мл..Трябва да цедя цял ден за едното хранене, а те са и повече. Надявам се със захранването малко по малко да се оправят нещата със спането. Обмислям и вечерното хранене да го направя на АМ, за да видя ще има ли разлика.

И друго го има - може да не иска шише. Пробвала съм сто вида шишета (Нук, Авент, Лансинох и т.н.), размразена, прясна кърма, да го храни таткото, да го храня аз, да не е прекалено гладен, да е много гладен и ефект 0. Не се отказвам и ще пробвам пак след време. Предпочитам си да храня от гърда, но просто искам да имам план Б, когато трябва да ида на фризьор, преглед и подобни.
Две поредни нощи моето бебе се буди чак в 5 сутринта и естествено ме хвана параноята да не намалее кърмата, но съм толкова дроб, че нямам никаква сила преди това да ставам да се цедя. За сметка на това, преди окончателно да заспи, цока няколко пъти, презапасява се. Ще се водя по него, надявам се, ако има спад в количеството кърма, да си търси повече и да го увеличи пак. В събота става на 4 месеца и е около 7 килограма. Добре си върви.

# 447
Днес минахме на консултация, докторът я измери 6кг и 60см. Според него върви дребничка, което е странно, защото и двамата с баща ѝ сме високи, но няма значение, само да е здравичка. Попитах го и за главата, действително ми потвърди, че е с около сантиметър по-голяма от средното за възрастта, но няма повод за притеснение.
Иска да започнем и захранване скоро, на 4 месеца и половина. Аз не бях подготвена за това, но иска до следващата консултация да съм въвела вече колкото се може повече зеленчуци. Ще се мобилизираме. 🙂

# 448
Onirique, на колко месеца е точно? И ние днес бяхме на консултация, 6 200 кг и 62 см ръст, моето след няколко дни става на точно 3м. Не съм даже гледала какви са нормите, с първото дете следях всичко и се притеснявах Grinning Защо толкова ранно захранване?

# 449
На 4 месеца и 5 дни е.
Има рефлукс, овладян, но сме изцяло на АР мляко. Докторът смята, че в нашия случай е по-добре детето да се захрани по-рано.

Общи условия

Активация на акаунт