Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 87

• 31 481
  • 774
  •   1
Отговори
# 120
  • София
И тук скоро четох подобна тема. Уж българка, живееща в чужбина и се страхува да си купи имот в Бг. Щели да го откраднат докато е празен, ще я измамят нещо.Питаше дали са сигурни брокерите и адвокатите. Предполагам, докато са подготвяли предаването са се правили на потребители и са търсили и други потърпевши.

# 121
За мене да купиш къща в някое по-забутано село, за да стои за след години, няма значение в БГ или чужбина, си е риск. Това е къща, трябва си поддръжка, редовно посещение. Взима се в малко  градче или от по-оживените и уредени села и се поддържа контакт със съседи и т.н.

# 122
  • София
Мен друго ме притеснява - адвокатката на измамния брокер е от русенската адвокатска колегия, която има договор за сътрудничество с Русенския университет от есента на 2024. Та не се притеснявайте, като изучи няколко поколения юристи, няма само чужденци да са измамените Blush
Брокерчето ще е евентуално бушон...

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 12:01 от Exter

# 123
Да, за този репортаж става дума. Завърши доста шокиращо, но и очаквано. И в големия град не си защитен. Има безброй случаи и за София, които сме дискутирали. Българина все си мисли, че като влезе еди къде си, като го приемат еди как си, ще се оправи. Ще дойдат и ще ни оправят. От толкова много оправяне, чак ни боли. Истината е че никой не го интересува и няма намерения да ни оправя. И златно покритие да приемем, пак ще сме си треторазрядна държава с претенции да гони запада.
Екстер, как по дяволите си запознат всичко в тази държава Grinning.

# 124
  • София
...Екстер, как по дяволите си запознат всичко в тази държава Grinning.
Въпрос на качествен анализ Blush
Намирате ли прилики:

С участници от този материал?

https://rousse.info/%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80-% … 1%83%D1%81%D0%B5/

# 125
Е то щото в съседна Гърция няма измамени българи, англичани и т.н.

# 126
  • София
И във ФБ групи на българи в Герм. съм чела за имотни измами.
А уж хората си живеят там, владеят езика.

# 127
И аз съм на същото мнение. Нека ги оправдаем щом и в Германия става, значи е ОК. Друг е въпроса, че вероятно някой източно европейски лилав ги прави тези схеми и там.

# 128
Дори малко измамени има.
При почти на сто процента мафиотизираната "съдебна" система...

# 129
Само ако мислиш да го ползваш за лично ползване и би ходила там ти и семейството и ако Банско ти харесва. Иначе е затваряне на пари и ще е вечно твое.
Ако има такса за поддръжка - направо недей.
Да, вади се удостоверение за идентичност, аз също съм вадила.

Забравила съм колко забавна е тази тема на моменти, но понеже планирам поредна покупка, като жена не-архитект, не-суперпрограмист и не-незнамсикакво още, но с прилични доходи, която и сама може да си купи нещо, та да попитам дали в настоящия момент бихте си купили в Банско на около 600-700 евро на квадрат? Как върви пазарът там в последните години, че нещо го изпуснах от поглед? Търсене/предлагане активно ли е?
Рекох да попитам за външна гледна точка, пък дано някой се включи конкретно по темата Simple Smile

# 130
Не бих купила в Банско, нито в друг ски курорт освен ако не живея 5-6 месеца там и искам да имам свое място.

# 131
Това цялото го слагам скрито, защото е отговор на неща от 3-4 страници назад (за разходите за храна). Който не му се струва по темата за достъпността на имотите, може да прескача.
Скрит текст:
За справка ( и аз осн.в лидъл..
Да не кажеш че на Тинтина е случайност
)
Ето и аз днес си направих скриншот на Лидл ап-а:

Наистина, има там една шлайф-машинка за 60 лева, така че слагаме го грубо 500 лв/месец.
Но това далеч не е цялата сума за храна на 4-членното ми семейство:
- В Лидл ходя 1-2 пъти на седмица с кола, а дреболии пазарувам пеша от кварталното магазинче
- Пазарувам също уикенда от пазара, кога зарзават, кога "домашен" суджук или кашкавал
- На ресторант ходим примерно веднъж в седмицата, от типа на Хепи или кварталната механа (на по-луксозен само по повод). Също примерно веднъж седмично поръчваме пица или друга доставка на готова храна.
- Обяд - и аз и жена ми сме 2-3 пъти седмично хоум и 2-3 пъти в офиса; дните в офиса по 10-15 лв. за обяд
- Обяд за децата - едното на стол 5 лв/ден купон, другото нещо от лавката пак 5 лв. Слагам им и кутии сутрин, ама ги изяждат между другото, а на обяд отделно.
Така че бих го казал поне 1000 лв. може би 1200+ за 4-членно семейство. Трудно ми е да вярвам на Тинтина, че с 300 лева успява да изхрани трима души.
Досега не бях сядал да го смятам по-точно, но ето че сега ме мотивирахте.

# 132
Банско никога не ми е харесвало, бих купила, само ако поради някаква причина живея там.

# 133
  • Sofia
Благодаря за мненията за Банско!
Аз по-скоро търся информация за цената и какви са били вариациите в последните години.  Ако някой е следил пазара там имам предвид.
Иначе имот извън София без такса поддържа не купувам, но тук явно се разминавам с повечето хора. Ако комплексът няма басейн и някакви удоства, не виждам много смисъл.

ПП. В имот.бг сякаш преди имаше диаграма как са се движили цените, но сега не я намирам. Някой ще ме подсети ли къде мога да видя как са се движили цените на кв.м в последните години в Банско?

# 134
ами, то тук ситуацията е че не искат да плащат таксата именно защото не посещВАТ РЕДОВНО ИМота. И така си и остава: половината плащат, половината не плащат. накрая никой няма басейн и само се карат. ето, в Поморие НАЙ-ГОЛЕМИЯТ комплекс от този тип фалира, защото не искат да си плащат таксите към комплекса.

Общи условия

Активация на акаунт