Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 87

• 30 771
  • 774
  •   1
Отговори
# 705
Освен ако не самокатастрофираш

# 706
Освен ако не самокатастрофираш
При тежки самокатастрофи пак се пише акт-протокол от полицията.
Разбира се, тук е "по-гъвкаво" и може да те пуснат "метър".
Simple Smile

# 707
Опитваш да вменяваш вина, но няма как ние да сме виновни, че искат начинаещ работещ, без опит да се шири в 2стайно жилище, ново строителство, с модерни ремонти, че и на метро и централен квартал.
Това нито го има по света, нито го е имало в историята ни.
Е, хайде сега - каква вина ти вменявам - всеки човек се възползва да спечели, когато конюнктурата позволява. Даже браво ти казвам.
Но също казвам, че за мен е неустойчиво положение основния клиент за жилище - млад човек до 30-40 години, който отглежда семейство - да не може да си позволи да си купи, и средният купувач на жилище да е на 56 г. За какво ти е тепърва жилище на 56 г?
И не говоря за начинаещ работещ без опит, а за средната работна заплата - с която в София не можеш да си купиш средно жилище, а се съмнявам и с бургаската средна заплата да можеш да си купиш в Бургас, или с плевенската в Плевен.

# 708
Е нали хората купуват и плащат наем, значи могат да си позволят. Аз искам да живея в къща в Дубровник с изглед към морето, ама  не мога да си я позволя и не живея там. Ако живеех, значи съм можела  да си я позволя.

# 709
Опитваш да вменяваш вина, но няма как ние да сме виновни, че искат начинаещ работещ, без опит да се шири в 2стайно жилище, ново строителство, с модерни ремонти, че и на метро и централен квартал.
Това нито го има по света, нито го е имало в историята ни.
...
Но също казвам, че за мен е неустойчиво положение основния клиент за жилище - млад човек до 30-40 години, който отглежда семейство - да не може да си позволи да си купи, и средният купувач на жилище да е на 56 г. За какво ти е тепърва жилище на 56 г?

Много ми стана интересно мнението на Крис.
Тези на 56 г. защо да нямат нужда да живеят в новопридобито жилище. За какво им е тепърва жилище ?
Къде да живеят или направо да ги отстрелват по улиците !!!??????  Така де, стари били и нищо не им трябва.

Последна редакция: пн, 24 фев 2025, 12:48 от Deborana

# 710

Тези на 56 г. защо да нямат нужда са живеят в новопридобито жилище. За какво им е тепърва жилище ?
Къде да живеят или направо да ги отстрелват по улиците !!!??????  Така де, стари били и нищо не им трябва.

Отсега се подготвям на бойни умения и строева подготовка и след 8-9 години ще се оглеждам като сурикат и ще се придвижвам на пребежки и пропълзяване по улиците.

# 711
Ми ако са могли да си купят на 30-40, няма да трябва тепърва да го правят на 56?

# 712
Ми ако са могли да си купят на 30-40, няма да трябва тепърва да го правят на 56?
Може да отиват в по- удобно, по- широко, с друга локация и пр. жилище.
А и нали на 30-40 масово не можело човек да събере средства, да си купи.
Пишеш, че на 56 "за какво им е ".
Не обясняваш позицията си и ми е интересно, каква е.

# 713
Права си. Още повече, че вече нали има 3Д био принтери, които вземат твоя клетка с твое ДНК и ти печатат по нея я дроб, я бъбрек, я каквото ти трябва. Предстои да се удължи животът на човека двойно, защото ще имаме резервни части на ниска цена. Тогава, сегашното 56 може да е Тийн възраст Simple Smile
П.С. Малко се тревожа, защото тогава ше вдигнат пенсионната възраст от 65г, на 165г. - ама нищо де, не е в това смисълът. НЕ ОТПИСВАЙТЕ 56-годишните, моля Simple Smile

[/quote]

Тези на 56 г. защо да нямат нужда да живеят в новопридобито жилище. За какво им е тепърва жилище ?
Къде да живеят или направо да ги отстрелват по улиците !!!??????  Така де, стари били и нищо не им трябва.
[/quote]

# 714
Според коя да е тема в този форум, след 40 години, човек трябва да мисли повече за отвъдния, отколкото за реалния свят.

# 715
Не обясняваш позицията си и ми е интересно, каква е.
Как да не я обяснявам - три пъти я обяснявах.
Жилището е стока от първа необходимост, от която всеки има нужда.
Медианната възраст (в САЩ, понеже за БГ нямам данни) на купувача на жилище сега е 56 г.
Само преди няколко години е била 45 г, а преди няколко десетилетия - 31 г.
За мен това положение е неустойчиво и не може да продължава дълго - това е позицията ми. Щом е неустойчиво, нещо ще се промени. Това според мен. Може да не съм прав и да е устойчиво, и вече оттук насетне само възрастните хора да могат да спестят за жилище, а младите да живеят все под наем и да го плащат на старите (които ще го плащат за болногледачи).
Ето ги пак и данните:

# 716
Кой, когато може - тогава да купува. Има хора с добри доходи на 30-40 г., но нежелаещи да се ангажират с едно конкретно място, може и да са финансово грамотни, но да не влагат изкараното в инвестиция. След 50 може да се сетят, жилище (включително и първо собствено) купуват хора на различни възрасти, поради различни причини. Според мен масово 30-40+ годишните купуват, но нямам достъп до официална статистика, това си е в моята глава.

# 717
А според мен в щатите, където са изключително мобилни и докато са млади овършават сума ти щати, просто фокуса за покупка не е толкова сериозен

# 718
Според коя да е тема в този форум, след 40 години, човек трябва да мисли повече за отвъдния, отколкото за реалния свят.
И на мен ми е интересно коя е тази тема.Simple Smile При положение, че тендецията в последните години  е дамите да раждат първото си дете около или след 40 годишна възраст...Simple Smile ....50 + са младежи Wink

# 719
И на мен ми е интересно коя е тази тема.Simple Smile При положение, че тендецията в последните години  е дамите да раждат първото си дете около или след 40 годишна възраст...Simple Smile ....50 + са младежи Wink

Да, увеличава се активният живот, следователно през всичките тези години и много семейства се прегрупират (развеждат, женят отново), купуват се нови жилища, за новия живот.

Скрит текст:
В коя да е тема свързана с връзки и отношения мъж-жена, ще откриеш реплики от сорта на 40 годишен чичка или 40 годишна лелка. Или тоя/тая на 40 къде е тръгнала, изпуснала всички влакове...то на 40 вече няма избор за нищо и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт