Как да постъпя правилно

• 8 015
  • 122
  •   1
Отговори
# 75
  • Out of the Mix
...днес почти никой не обръща внимание дали пиеш, пушиш или друсаш. Дори някои индивиди имат предпочитания към такъв тип.
Я пак?! Rolling Eyes

# 76
Каквото казах.
За поколението между 20 и 30 години в момента тези неща, които ние определяме като пороци, те ги възприемат за нещо нормално, част от живота.

# 77
  • София
В Люлин каза също Wink

# 78
Каквото казах.
За поколението между 20 и 30 години в момента тези неща, които ние определяме като пороци, те ги възприемат за нещо нормално, част от живота.

Тези, които са до ушите затънали, така разправят. Но другите бягат от такива.

# 79
Както авторката бяга от 7 години ли? Grin
Тя се е усетила в последния момент де (замалко, тъй като опитите са били неуспешни), но е една от малкото.

# 80
Може да бягат и двамата, но не в една посока. Не е синхронно бягане, а в различни посоки.

# 81
Разговори има между нас казва че ще спре с излизанията като имаме дете и ще се промени , но се замислям че наистина може подсъзнателно да не иска дете все още .
Кажи, че не си толкова наивна да вярваш на тези приказки?
И всъщност кое е по-голям проблем - че излиза, или - че излиза, за да пие?
Не се ли замисляш, че действията му са по-важни от бъдещи, несбъднати, условни обещания?
Ако спре да излиза често и почне да пие у вас редовно, добре ли ще ти е като имате дете?

# 82
Когато отговорът е във въпроса, за какво говорим изобщо!
Помисли сама и ще си наясно.
Защо си тровиш нервите!

# 83
Търси друг мъж. С този само ядове ще имаш. Не е късно. Бягай!

# 84
Тя ми звучи като малко захлупена домошарка, а приятелят й като силно социален човек с афинитет към банкетите. Голяма несъвместимост.

Авторке, такива хора като него е трудно ще ги закотвиш вкъщи, просто мозъкът им не функционира така. Дори и да проумеят, че е добре да се постегнат малко, изкарват две седмици без излизания и започват да изпадат в депресия. И познай кой ще е виновен за депресията. Ти. Въпрос на време е да започне да генерира раздразнение към теб.

# 85
  • Down south
Ох, поредната тема с преливане от пусто в празно. Няма смисъл от писане.
Тази тема я обърках с другата, в която авторката очакваше годежен пръстен, брак, дете и участваше  в ремонт на жилището на състудент/гадже или по-скоро на потенциалните свекър и свекърва.

# 86
  • Somewhere far away
+1
Говори, говори, говори. И слушай, питай, слушай.
Говориш спокойно, мило и конкретно.

-1
Говоренето до нищо не е довело при всички мой познати /жени/ с деца и мъже, които очевидно не са готови за деца. Пие му се, излиза му се, работохолик е и работата за него е над всичко- изберете си.
С примери за жени дето много говорят, но пак си  остават сами с децата е пълно.

Та, хубаво говори... ама да има кой да слуша насреща. И да е готов да се промени. Малко хора са такива обаче.

# 87
И аз съм на същото мнение.
Говориш, говориш, години наред какво не е наред/изберете си/ и после са страшно изненадани като ги зарежеш "ама кво станА" .... Joy няма файда от говорене. Действия. Действия.
Шшшшш шшшш шуууутааааа

# 88
  • Paris, France
Офффф  ще кажеш всички деца се правят в стерилна среда, след кръвни изследвания за годност и взет генетичен материал.
Пиел, но не се напивал, авторката излизала с него повечето пъти, ама не искала да прави секс.
Само аз ли виждам проблемът в нея?

👍.

Авторке, както и да постъпиш ще е правилното за тебе в момента. Ние можем да ти кажем какво бихме направили ако сме в такава ситуация, какво бихме посъветвали дъщеря или приятелка, какво мислим, но не сме в твоите обувки.

Не е добре бащата да пие, никак даже. Потърси "paternal preconceptual alcohol consumption" или "PPAC" в Google и виж какво излиза. Пробвах. Малки глави (микроцефалия), интерактивност, намален интелект, тревожност, вълча уста и не продължих. Изправи ми се косата.

Обаче много мъже по света пият всеки ден и си имат сюрии нормални деца. Около Рен във Франция сервират шампанско всеки обед и вечер и дават и на децата. Не са описвани като различни болестно от от съседните области.

Зависи и колко пие. Моят мъж не може да иде в бистро или бар с приятели вечер и да не пие. В къщи изобщо не посяга, нито поръчва алкохол в ресторант.

Във Франция доста мъже минават да пийнат по една мастика преди да се приберат от работа и това е всеки работен ден. В Англия няма да ти казвам колко пият, защото още имам кошмари.

Сперматогенезата е на всеки 3 месеца. Има значение дали е пил в деня, в който правите опит, но и другите дни се отразяват.

И да ти пусна още една муха - в червата на всеки човек се произвеждат ежедневно по минимум 1г алкохол от ферментация на захар. При някои хора гъбите и бактериите, произвеждащи алкохол са в голямо количество и произвеждат алкохол, от който са перманентно пияни и който им уврежда черния дроб. Auto brewery syndrome се казва и се лекува с противогъбични и спиране на въглехидрати. 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK513346/

Много от тези хора разбират, че им има нещо чак като им връчат глобата след Дрегер или се разболеят от цироза. Някои са диабетици.

В излизането с приятели проблем не виждам. Щом вече е изпълнил обещаното и е обещал да спре да излиза като се появи бебето, мисля, че ще го направи. Моят мъж обеща да не се влачим по екскурзии през уикендите след бебето, да го извежда сам и си удържа на думата и е перфектен баща, противно на всичко, което приятелки ми казваха. Аз си удържах на думата да спра да устройвам купони у дома. Не е невъзможно да се разберете.

На твое място бих обяснила за проблемите с ембриона и детска когато бащата пие. Бих го питала дали е съгласен да спре да пие за 1 година или да ограничи питиетата до 100мл вино 2 пъти седмично. Няма проблем да си излиза и без тебе щом това го радва. Излизате и заедно. Аз мога да излизам без да вкусвам алкохол, а за други е невъзможно. Може заедно да измислите лесни начини да не пие. Примерно да идат в дискотека вместо в бар, да се съберат у вас на вечеря, вместо в кръчма.

А по колко милилитра или грама пие като излезе и какъв алкохол? Не е все едно дали изпива 200г ракия или 200мл вино.

Не ми изглежда лош. Купонджиите, които познавам поне не са проблемни съпрузи или кавгаджии, ревнивци и досадници. Според мене си струва да се разберете да спре да пие до зачеването на бебето.

# 89
Но твоето момче не му се пораства.
Как не им писна да пият.Приятелите му жени и деца нямат ли?Обкръжението му е такова скапано и му влияе
На 35 ако не е готов, никога няма да стане, а ти все повече ще се дразниш на всичко което прави.

Общи условия

Активация на акаунт