Каква е работата на мъжа при започване на връзка?

• 29 822
  • 1 391
  •   1
Отговори
# 15
Ха ха, и дъщеря ми не може да си хареса никого, ама и не се старае особено според мен. Смята, че гаджето е някакъв досадник, за когото трябва да се грижиш и да го търпиш, а той ти ограничава свободата... И нашият родителски пример за здраво семейство явно не я убеждава Simple Smile
А като я понатиснем да се огледа повече казва, че свалките в сайтовете за запознанство в нета масово били от сорта "какво правиш, хайде да еб@м"...

Което може и да не е нещо ново, защото ми напомня за поручик Ржевски Wink

Младият поручик Ржевски чете книга за правилата на добрия тон и как трябва да се разговаря с дамите. Там са дадени примерни теми за разговор когато се ухажва дама - първо трябва да се поговори за животните, за времето, за музиката, за любовта и после да се ескалират нещата. Така подкован теоретически поручикът тръгва на лов край река Нева и вижда Наташа Ростова да се разхожда с малко кученце. Поручикът решава незабавно да се възползва от съветите и се приближава до Наташа.
- Какво мъничко и салдко кученце имате - казва поручикът и удря един як ритник на кученцето. -
- Ниско полетя, явно е на дъжд. Впрочем аз съм поручик Ржевски, в къщи имам барабан и хайде да ходим да се чукаме!

На бала поручик Ржевски танцува с Наташа Ростова.
- Поручик, ако ще ме ухажвате недейте така директно и направо, а хайде да говорим с намеци и недомлъвки - предлага Наташа.
- А как става това?
- Например ако аз ви кажа "Поручик, целунете ми Р." вие трябва да се досетите и да ми целунете ръка.
- А, ясно, ясно.
- Тогава сега е ваш ред.
- Наташа, хванете ме за Х. с двете си Р...

# 16
Старомодна съм и по-скоро ще стоя сама отколкото да каня мъже по срещи. Не разбирам отчаянието на по-младото поколение жени и желанието им да изземват ролята на мъжа. Има достатъчно елегантни начини една жена да заяви интерес и да се остави да бъде ухажвана и спечелена. По мое мнение директният, агресивен подход не е подходящ в романтичните отношения, ако е иницииран от жената. За мен лично тази директност би била унизителна, би отнела от женската ми енергия, би ме поставила в ролята на ловец, а мъжа в ролята на гонена и ухажвана сърна, което е противоестествено.

# 17
Тук само нехаресвани и отчаяни жени ли пишат? Повечето истории, които чета са точно както ги описах. Даже имаше едно момиче чак ремонтираше апартамента на родителите на гаджето, а той излиза от стаята като го попита има ли намерение да имат деца и да се женят. Непонятно ми е. И в ежедневието виждам сред по-младите, че и хубави момичета се държат като отчаяни и без достойнство, преследват, канят, черпят. Откъде дойде това?
Къде са тия момичета, особено пък млади и хубави, които преследват и черпят?
Тука като се отвори дума за черпене, 99% от жените викате "ооо, мъжът не почерпи ли, никакъв мъж не е и повече с него няма да изляза" - пък в живота, викаш, било обратното?

Иначе ти като социолог сигурно добре знаеш, че извадката ако не е случайна, не може да ти даде обща картина. А по форуми извадката не е случайна, а са специално хора, които имат някакъв проблем или наболял въпрос и влизат да пишат за него. Тези, които нямат проблем, си живеят живота и не пишат. Така че не могат да се вадят изводи от форуми.
То и във форум за коли ако влезеш, ще видиш само теми "не ми пали", "трака ми", "тропа ми" и ще си кажеш леле, всички ли коли са развалени - а всъщност мнозинството коли са по улиците и хората си ги карат и не отварят дума. Във форума отиват само когато наистина нещо се развали.

# 18
  • София

Къде са тия момичета, особено пък млади и хубави, които преследват и черпят?
Тука като се отвори дума за черпене, 99% от жените викате "ооо, мъжът не почерпи ли, никакъв мъж не е и повече с него няма да изляза" - пък в живота, викаш, било обратното?

Иначе ти като социолог сигурно добре знаеш, че извадката ако не е случайна, не може да ти даде обща картина. А по форуми извадката не е случайна, а са специално хора, които имат някакъв проблем или наболял въпрос и влизат да пишат за него. Тези, които нямат проблем, си живеят живота и не пишат. Така че не могат да се вадят изводи от форуми.
То и във форум за коли ако влезеш, ще видиш само теми "не ми пали", "трака ми", "тропа ми" и ще си кажеш леле, всички ли коли са развалени - а всъщност мнозинството коли са по улиците и хората си ги карат и не отварят дума. Във форума отиват само когато наистина нещо се развали.
А къде са тия момичета питаш, гледам ги по цяла година и особено през лятото. Не всички са така, но има твърде много, за да е нормално.
Социологията не е статистика. Опитвам да разбера какво е станало и откъде е дошло, не научно, а лелчински.  И точно, защото тук се пише за проблеми и може по-ясно да се види и този проблем. Иначе общите морални ценности, етика и естетика си ги меря в Звездни компромати, социолозите умираме за клюки, да не кажа, че това ни е най-важното. Най-много се научава за човек, когато видиш как коментира други хора.

# 19
Дъщеря ми е в началото на 20-те, не забелязвам такава тенденция при нея и приятелките ѝ. Като се замисля даже в тийн годините не съм чувала за такова гадже.

Иначе за миналото, като дете ми беше много странно, когато сме били на ресторант със семейни двойки, че задължително мъжът плащаше сметката, дори когато жена му е извадила парите - подава му ги и той гордо плаща. Всички тогава работеха и имаха приблизително еднакви заплати, ясно е, че са общи, голямо преиграване.
Същото като кавалерските жестове - то столове дърпаха при сядане, палта държаха, врати отваряха, а после вкъщи крак връз крак изведнъж забравяха, че го играят силния пол и оставяха слабия да се оправя сам.
Затова не ми го хвалете едно време... Всичко беше поза. Голям праз кой ще се обади пръв и дали ще плати една вечеря, всичко комплексно трябва да се гледа. Жестовете на внимание имат стойност, когато присъстват във всички аспекти на отношенията, не само в леките и приятните.

Затова ми е смешно като започнат да хвалят мъжете някога какви истински мъже са били едно време. За театър, да. Големи артисти. Но като сравнявам колко лек е сега моя живот с този на жените от преди 30-40 и повече години, само мога да се радвам.

Бoяна, едно време масово младите живееха в жилище на едните родители, често жената отиваше в етаж в къщата на свекърите и парите бяха общи, съответно наливаше в ремонти и всичко. Да, било е след брака, но след развод оставаше в същото положение като и без брак. Никаква разлика.

# 20
Бояна, връзката не започва с изпращане на съобщение. Като цяло заглавието не съответства изобщо на темата, която си задала.

Двама възрастни усещестяват контакт, срещат се, забавно им е. Имат равнопостовеност, като с жестове по своя преценка показват своята добронамереност. Нямат никакъв ангажимент един към друг - нито да си носят куфари един на друг, нито да си плащат сметки, нито дори да продължат контакт. Не разбирам защо вписваш такива задължения на един мъж, жената не излиза с обслужващ персонал. Ако прецени и ако иска, ще покаже. И мъжете по принцип нямат нищо против да глезят една жена.

Нещата обаче се попромениха и един мъж вече трябва да е нащрек коя жена наистина ще оцени жестовете или ще надуши симпатия и ще се възползва недобронамерено от мъжа. Няма какво да говорим - социалните мрежи направиха 90% от жените безскруплни използвачки. Модерните проблеми изискват модерни решения. Ако един мъж се е изпържил няколко пъти, след това вече не искат да толерират унизително отношение и подигравки, съответно търсят алтернативи. 

Най-големият проблем на модерните срещи е, че хората не се познават и не знаят за своя бекграунд. Едно е да познаваш човекът от години и да познаваш семейството, приятелите и средата му, друго е някой напълно непознат да ти пристане и да не знаеш какво да очакваш. Това създава друг проблем - хората не ходят по срещи за сериозни връзки, а тепърва да се опознават. Трябва да минат година-две, за да опознаеш поне основните ценности на другия и съответно да разбереш дали сте съвместими. 3-4 провалени връзки от по няколко години и ако нямаш къмсет да попаднеш на точния човек в точното врмее, има риск да си травмиран безвъзрастно и да травмираш и други хора със себе си без да осъзнаваш.

# 21
  • София
. Голям праз кой ще се обади пръв и дали ще плати една вечеря, всичко комплексно трябва да се гледа. Жестовете на внимание имат стойност, когато присъстват във всички аспекти на отношенията, не само в леките и приятните.
То това е ясно, затова и пускам темата. Дали при ухажването ще се танцува кадрил или ще се метнат гьобеци не е важно, но може да е и знак за това какво ще стане след това. И тук няколко теми, в които от момичето се очаква да ремонтира чуждо жилище, да поема сметки, за да може някой да си изплаща ипотеката, ми се струва, че към едновремешното шетане около кавалерите, днес се добавят още тежести за жената. Че и после ако се разведе и сама си гледа детето, и мъжът се оплаква, че го настройва срещу него. Например. Естествено, че има съвсем нормални хора с нормални отношения, но нещо ми се струва изкривена картинката, пък може и да бъркам.

Иначе за едно време нямам илюзии. При моите родители беше различно, нищо не е било поза, но това беше голямо изключение, не си въобразявам нищо за останалите.

# 22
  • София
Носенето на куфари не е ангажимент към някого, а чиста човещина и кавалерство. До къде са стигнали някои мъже в стремежа си да не се минат, Боже мой, колко жалкарско звучи.

Случайни хора са спирали, да ми помогнат с багаж. В магазинчета тип затворена будка редовно ми отварят вратата. Повече няма да ги видя. Какво оценяване, какви жестове, една усмивка и благодаря стигат.

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 23:12 от The Catcher in the Rye

# 23
Бояна, аз също се удивлявам на темите във форума, защото наистина готина мацка, която плаща на някой си да излезе с нея, да отидат на почивка или където и да е - не познавам. Най - много да си поеме нейните разходи и ако срещата не ѝ хареса да си тръгне с чиста съвест.

Познавам красиви млади и не толкова млади - смятай моя възраст, които го правят, въпреки че са обективно красиви и с успешен  бекграунд като следване или професия.
Аз го отдавам на грешния стремеж да се покаже “аз не съм такава, како Сийке” или тотално грешен модел на възпитание в семейството.
Отделно, че има невъзпитани мъже, които вместо да ти задържат вратата биха я хлопнали, просто защото не са чували за кавалерство и обноски.
Аз имам вяра в младите, че ако искат ще намерят себеподобни.

# 24
Ти му говориш за кавалерството,а той ти говори,че никой нямал ангажимент към другия... То просто не разбира изобщо за какво става въпрос.....

# 25
Носенето на куфари не е ангажимент към някого, а чиста човещина и кавалерство. До къде са стигнали някои мъже в стремежа си да не се минат, Боже мой, колко жалкарско звучи.

Случайни хора са спирали, да ми помогнат с багаж. В магазинчета тип затворена бутка редовно ми отварят вратата. Повече няма да ги видя. Какво оценяване, какви жестове, една усмивка и благодаря стигат.

Ти тръгни на срещи, пък тогава говори. Някои хора са готини, но има и голяма измет.
Затова казвам - добрите жестове за стимулиране добрите хора, за останалите - делово отношение.
Няма нужда един мъж да се чувства длъжен само заради възпитание или обществени норми. Зрелият мъж сам преценява какво си заслужава и какво не. Точно заради мъже-изтривалки сме се докарали до тук.

# 26
  • София
Аз го отдавам на грешния стремеж да се покаже “аз не съм такава, како Сийке”
И това го има определено. Мъжете много обичат да реват от меркантилни жени и по- податливите се хвърлят да се доказват, че те не са меркантилни.

Godzila, някои поведения са израз на вътрешна потребност, възпитание, финес и натура, не на "кой какво заслужава", но няма как да го разбереш.

# 27
  • София
Картинката е яко изкривена.
Едно време, много повече хора създаваха дълготрайни връзки и много по-малко бяха "за един път".
Сега много мъже само гледат да чукнат нещо и то абсолютно безплатно.
Да не праскам много смели цифри, ама бих казала, че едно време беше 80 процента връзки на 20 чук и бег, а сега е 80 процента чук и бег и 20 / готови за връзка.
И то чукането да им е поднесено на тепсия - най-много пари за бензин да дадат, а по-често - жената на крака да им дойде.

# 28
Понеже, излизам по срещи... Ами не смятам,че няма истински отношения.
Чуваме се, излизаме на кафе, мъжът черпи. Не помня за 47 години, да съм плащала сметка.
Понякога носи и цвете. Зависи какво търсиш и какво предлагаш.

# 29
Мъжа трябва да е инициатор на връзката и той да задава тон за новия етап на връзката - срещи, годеж, сватба. То вече това само остана за мъжете. Жените изкарваме пари, чистим, готвим, перем реално мъжа го ползваме само за секс и бебе и до там. Радвам се, че вече доста мъже го осъзнават и помагат в домакинството.

Общи условия

Активация на акаунт