Каква е работата на мъжа при започване на връзка?

• 30 298
  • 1 391
  •   1
Отговори
# 720
  • Out of the Mix
Според мен е нормално примерно няколко месеца след установяване на сериозни отношения да се запознавате взаимно с приятелите и близките си. Мен са ме запознавали на първите няколко месеца.
Процесът е естествен от само себе си.
Заедно сте вкъщи. Звъни ти приятелка, твоят е у вас, пита те кво праиш, ти - с еди си кой съм. Вие преди това сте си съобщили, че има някой в живота ти. Идва Рожден ден, отивате двамата. И т.н.
С родителите същата работа, при установена връзка, може да се отиде 1 път месечно на обяд нещо, или на Коледа отново за обяд. Постоянно висене на главата, не, както и всеки ден чувания, на мен би ми било досадно, "как си, маме, всичко наред ли е", и някакви безсмислени разговори по 1 ч. Ако не сте от един град нормално е да се чуете 1 път седмично, айде може и 2 пъти и да се поприказва, но не да се обсебват вечерите с партньора, при така и така натовареното ежедневие.
После що не вървели отношенията. Mr. Green

# 721
Може да не съм прав, но според мен след развод жената е тази, която се приема за "радиоактивна". И обикновенни това е наложено от останалите жени в компанията. На мъжете не им пука толкова, те ако са били приятели с някого, пак си остават такива и след развода му. Стига да не са били причина или участници в някакъв любовен многоъгълник. Но го има и момента, когато искаш да поканиш по някакъв повод и двамата разведени, но знаеш че ще е неловко и затова ги прескачаш като гости. След година две, когато нещата и неприязанта между двамата утихнат (ако изобщо се случи), то тогава може да се върнат поканите за гостуване.

# 722
  • Out of the Mix
За мен масово хората и двойките не са "социални пеперудки".
Масовото ежедневие на двойка е - работа, магазин, вкъщи, вечеря, евентуално (но препоръчително ) секс, спане и обратно, евентуално след работа ходят на пилатес или някой курс, ако има време. Това пон-петък.
Уикендите нещо Рожден ден, или да мръднат някъде. Болшинството от хората.

Имат 1-2 до 3 семейни двойки приятели, и това е.
Ако има пък малки деца ептем няма време за нищо.

Всичко друго е изнесено здраво онлайн, и всеки "снове", както намери за добре и според приоритети и разбирания.

# 723
  • София

С родителите същата работа, при установена връзка, може да се отиде 1 път месечно на обяд нещо, или на Коледа отново за обяд. Потоянно висене на глава, не, както и всеки ден чувания, на мен би ми било досадно, "как си маме, всичко наред ли е", и някакви безсмислени разговори по 1 ч. Ако не сте от един град нормално е да се чуете 1 път седмично, айде може и 2 пъти и да се поприказва, но не да се обсебват вечерите с партньора, при така и така натовареното ежедневие.
После що не вървели отношенията. Mr. Green
Някои хора не водят безсмислени разговори, а просто разговори. Като някой ти е близък можеш да си говориш с него всеки ден и по повече от час. Или двама се събират и край на отношенията с приятели, че и родители...

Абуто, защо пък жената да е радиоактивна? Може и мъжът да се приема така. Или нито един от двамата.
Но факт, че има прост народ, който не кани сами жени на нищо, на което присъстват семейства. Имам приятелка в чужбина, мъжът и доста пътува по работа, а нашенските емигранти от общността я канят на празненства и гостита само ако и той е в града.

И много смешно, че едни подобни, които, както казах, видях след моя развод, събиращи се само по двойки, се разведоха по време на пандемията, защото се е разбрало, че през цялото време мъжът от едната двойка е бил любовник с жената от другото семейство. Та не знам от какво се пазят, но това е класика, сама свободна жена, още повече разведена, ич няма да тича по женен мъж, докато е на гости на семейството.

# 724
Може да не съм прав, но според мен след развод жената е тази, която се приема за "радиоактивна". И обикновенни това е наложено от останалите жени в компанията. На мъжете не им пука толкова, те ако са били приятели с някого, пак си остават такива и след развода му. Стига да не са били причина или участници в някакъв любовен многоъгълник. Но го има и момента, когато искаш да поканиш по някакъв повод и двамата разведени, но знаеш че ще е неловко и затова ги прескачаш като гости. След година две, когато нещата и неприязанта между двамата утихнат (ако изобщо се случи), то тогава може да се върнат поканите за гостуване.
Да, имало го е и това.
Усещала съм го на свой гръб от приятелки. Вече не сме приятелки. 😆
А от на бившия ми компанията с три момичета си останахме много близки, едната ми е даже ми е след ММ най-близкия човек. Бившия даже много се притеснявал да я запознава с другите си гаджета, за да не си станат приятелки и те 😀

# 725
  • София
Ревокър, не си прав. С малки деца на възраст "площадка" си бяхме заформили един доста голям социален кръг, особено лятото. Зимата пък , поне веднъж месечно, си ходехме на гости. Много семейни хора го правят.

# 726
  • Out of the Mix
Лятото и уикендите, може. Виждам го и аз това.
Но честно казано с квартални клюкари предпочитам да не прекарвам време и обяснения кой какво, и без това се познаваме всички. В кварталните барчета и заведения не ходя, далеч, в другия квартал или край на София, Център.

Аз не харесвам такива госкета, но всеки си е за него си.
Имам си няколко много близки приятели, стигат ми.
Нови идват, но не с всички ставаш толкова близък.

# 727
  • София
Е, баш заради това се дръпнах и аз от квартала след развода. Обаче това лято мисля да атакувам новия квартал. Че има потенциал!

# 728
  • София
Ти не искаш, ама и на жена ти кесеща с бебе и трябва компания. На децата също.
Тия години майчинство не минават в трепетно очакване тате да се прибере и да му готвим вечеря и да лягаме.

# 729
  • Пловдив
Тия години майчинство не минават в трепетно очакване тате да се прибере и да му готвим вечеря и да лягаме.

За трепетното очакване съм За , ама защо се чувствате длъжни да готвите вечеря?

# 730
  • Out of the Mix
Много сме различни, Рокстар.
Аз нямам нужда от постоянна компания и присъствие.
Единствено, като съм във връзка си обичам времето с жената.
Има хора не могат и час да са сами, а сега с постоянните чатове е ужас.

Не споря, има го и това.
Но не забравяй, че "тате" може и да е до нея. Wink
Не да излиза в 6 и да се прибира парцал в 10.

# 731
  • София
Е, нали такова му е експозето.
Понеделник - петък по график, уикенда може леко разнообразие.

# 732
  • Out of the Mix
И ти си "в график", макар и по-разтеглив. Mr. Green

Аз не съм. Laughing

Иначе, каквото и да го сучем, времето е ограничено и трябва да се приоритизира.

Визирах "майчинството" през 2-те г. в коментара си.
Иначе естествено, че децата трябва да се социализират, растейки, не да висят на дисплеите, ама вече всички са така.

# 733
  • София
В график сме всички, откак сме се вляли в системата на детските градини, ама не следваме един единствен път.
Темата доказва колко сме различни.

Абуто е прав. Всички и да не искат взимат страна. Рано или късно.

# 734
Най- много социални контакти имах по време на майчинството. Той излиза в 08 на работа, аз в 09 с бебето, нарамила 4 шишета, памперси и всичко необходимо за цял ден по градинки,  молове и паркове.
Лятото и до 22 се стоеше навън.
Еее, живот си беше, безгрижен.
Нищо, че бебе гледах.
Сега, като се заоплакват, колко трудно и тежко било...
..

Общи условия

Активация на акаунт