Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 87 (м. февруари)

  • 31 612
  • 1 519
  •   1
Отговори
# 1 350
  • Мнения: 1 523
На уред ли правиш лимфен дренаж?
По принцип имам масажистка и от години идва в офиса и ми прави масаж, този уред е безплатен в Пулса, след тренировка  сядам  ако е свободен. Взимам си един протеин и разглеждам нещо на телефона докато прави прицедурата.

# 1 351
  • Мнения: 1 194
ChatGPT е категоричен, че протеинът вдига инсулина заради незнам си какви аминокиселини и препоръчва като Елора, да се приема с мазнини за забавяне на инсулиновия отговор. За сукралозата е хлъзгав. Противоречиви изследвания... При някои хора...
Препоръчва казеинов протеин.
Имате ли мнения за този вид?

# 1 352
  • Мнения: 2 035
Значи сега като ви чета, станах да видя моя протеин и той е овкусен и подсладен. И аз го пия по-често от около месец най-много два, но го оставям на детето, той го харесва.
Днес ще си пусна гликиран хемоглобин.
Иначе при мен нещата не са добре, освен, че свалих вече кг де, ама те не ми бяха най-най-важното. Пак съм с киста на яйчника, пак ми дойде през седмица, кръвното ми е много ниско, на всичкото отгоре и вкъщи ММ и синът ми от четвъртък са с грип А. Слава богу на мен за сега ми се разминава, поне един да е добре, за болногледач и разхождач на куче 😉. Синът ми взима вече да се пооправя, но ММ още вдига Т, но той винаги кара всичко малко по-дълго от нас.

# 1 353
  • Мнения: 3 105
ChatGPT е категоричен, че протеинът вдига инсулина заради незнам си какви аминокиселини и препоръчва като Елора, да се приема с мазнини за забавяне на инсулиновия отговор. За сукралозата е хлъзгав. Противоречиви изследвания... При някои хора...
Препоръчва казеинов протеин.
Имате ли мнения за този вид?
Аз не съм пила такъв, но четох че по-бавно се храносмила и бил по-добрър за запазване на мускулната маса по време на фаст (с други думи, намалява апетита и явно позволява увеличаването на интервалите между храненията), а млечния ца изграждане, така че може и да вдига малко инсулина млечния.
Мен лично не ме притеснява, моят инсулин е достатъчно нисък, а и моята цел в момента е качване на мускул, та ще се придържам към неовкусения млечен.

# 1 354
  • Мнения: 708
Абе да питам, Преди месеци Невена беше писала, че каймата и свинското и меките меса носят инсулиногонни бактерии. Пускам линк към поста й -  https://bg-mam.ma/p/1652164/48035180

Това значчи ли, че след ядене на такова месо се покачва инсулина?
Заек, аз съм от тези дето прочетох почти всички теми, не само първа страница. Активно чета проучвания и следвам редица учени. За протокола съм вет.лекар и имам PhD. Т.е. знам как да чета studies и да отсявам bad research. В този контекст и с моите уважения към Невена, доста от нещата, които пишеше бяха меко казано невярни.
Сега, ако купиш кайма 3 дни след смилането й, от месарница във витрина, т.е не в тарелка с азотна атмосфера, ще има бактерии в нея, които ще предизвикат някакво възпаление и съответно реакцията към такова предизвикателство на имунната система е повишение на инсулина. Но не е резултат от самото месо или вида му.

# 1 355
  • Мнения: 1 523
Това какво означава
Месо +  ( Мазнини ) какво да се  яде ?

# 1 356
  • В центъра на моретата
  • Мнения: 2 331
Гущер, точно за казеина писах на предната страница. По-добър е от млечния от гледна точка на усвояването и релаксиране на мускулите. Относно влияние върху ИР не съм наясно.

Благодаря, Costa! И аз горе-долу така си го обяснявах за себе си, но не съм сигурна на правилния път ли съм. Другото, което бях чела преди време, че при ядене на свинско месо се сгъстява кръвта и панкреаса започва производство на повече инсулин особено, ако има вкючени и захари (вгх) с месото. Ама не знам реално така ли е, а и сайтовете бяха …

Chat GPT събира инфо от цялата мрежа, не винаги е показателно Simple Smile

Последна редакция: ср, 26 фев 2025, 11:18 от zaek

# 1 357
  • Мнения: 1 194
Costa, а тези проклети бактерии не мрат ли с милиарди от температурата във фурната или от горещото олио във фритюрника?
Луи Пастьор ми е казвал едно време, че 72 градуса ги избива до пипало! Joy

# 1 358
  • Мнения: 2 460
Гущер, и аз съм с подобна глюкоза сутрин. Мисля си, че е от т.н. феномен на зората.

# 1 359
  • Мнения: 1 194
При мен зората беше в 6,30 , а изследването в 9. А миналия път в подобно време ми беше 4,7.

# 1 360
  • Мнения: 5 143
Заек, аз съм от тези дето прочетох почти всички теми, не само първа страница. Активно чета проучвания и следвам редица учени. За протокола съм вет.лекар и имам PhD. Т.е. знам как да чета studies и да отсявам bad research. В този контекст и с моите уважения към Невена, доста от нещата, които пишеше бяха меко казано невярни.
Сега, ако купиш кайма 3 дни след смилането й, от месарница във витрина, т.е не в тарелка с азотна атмосфера, ще има бактерии в нея, които ще предизвикат някакво възпаление и съответно реакцията към такова предизвикателство на имунната система е повишение на инсулина. Но не е резултат от самото месо или вида му.
Абсолютно съм съгласна с написаното. Неведнъж съм писала тук и "дамгосвана"от някои, за това че купувам тарелки с месо от Лидл примерно. Когато имам нужното време, ходя в месарница. Когато нямам такова, а то е доста често, купувам тарелка бутчета/кюфтета/пържоли и т.н. от някой хипермаркет, най-често Лидл. Ми... ей ме на - здрава съм, в ремисия, вече и непиеща хапове за другите проблеми, които имах. Просто гледам да се храня с по-опростена храна и да си тренирам редовно. Тва е.
"Прекален светец и Богу не е драг."

# 1 361
  • Мнения: 3 105
Costa, а тези проклети бактерии не мрат ли с милиарди от температурата във фурната или от горещото олио във фритюрника?
Луи Пастьор ми е казвал едно време, че 72 градуса ги избива до пипало! Joy
Да не споменаваме, че първо трябва да минат през киселините в стомаха тези бактерии. Изобщо много съмнителна ми изглежда тази теория.

# 1 362
  • Мнения: 24 840
Абе че има неща дето температури на пастьоризация не ги убиват - има. Не всичките, естествено.
За топлите витрини според мен си беше права Невена, там не поддържат храната толкова гореща, те няма да има как да я сипят в пластмасовите кутии без да омекне кутията. Но не е и прибрана охладена ами си виси там, приятно топличка, да се въдят всякакви неща на воля, понякога по доста часове престоява. И е права че в някои храни се развъждат бактерии по-лесно отколкото в други, но то това не е новост и то.
На киселината в стомаха също някои неща издържат, дори само прословутият Хеликобактер малък пример ли е? Живее си и хич не му е, доста зор си е да го изселиш. Някои от лактобацилите също са добър пример, то иначе защо да ги ядем? - държат хайванчетата и на стомашна киселина, и на жлъчка, че остават достатъчно и нататък да отидат и да свършат по нещо полезно.
Няма как да ни е стерилна храната, не е и нужно, но където може поне да не е зорлем държана неоптимално и да има някаква разумна хигиена.
Мен ме побъркват родителите ми, те супер много се вардят да не изядат нещо студено че щяло веднага да им се разболее гърлото... а баща ми дори няма сливици, но там няма доказване - разболяваш се на момента и на място и край. Заради това имат навика да не държат храната през цялото време в хладилника, като съм там само ходя и прибирам обратно за да не стои извадена.
Живи са още. Здрави не са, но и някакви драстични неща не са се случили. Все пак - не правете като тях, никак не е за препоръчване Grinning

Месо от супермаркет и аз купувам, разбира се, всеки пазарува според възможностите си. Не от всякъде бих купила, но и не мога да си позволя да зачеркна всичките.
Всички знаем че най-добре пасищно и от специализиран магазин, но ако нямам възможност за такова - да не ям месо ли? Няма да мина на хляб понеже не мога да се изхранвам с месо от малки ферми я Grinning
С яйцата е същото - супер ми е когато взема домашни, но като няма как - няма да спра да ям яйца заради това. Пък когато има - лесно, тогава всички знаем как се прави Grinning
А за кайма смляна на място в магазина и друг път съм казвала че лично аз съм скептична дали ще има по-малко бактерии от готовата смляна и престояла... Ако трябва да се поддържа идеална хигиена на машината с която мелят, трябва един само с това да се занимава. Ако почна и това много да го мисля, трябва да спра любимите си кюфтета! Joy Не е голям шансът, както вече се досещате Grinning

# 1 363
  • Мнения: X
Някои хора имат по-малко стомашна киселина, а други им намалява с възрастта.  Възможно е да завъдят по-лесно бактерии.

В България не знам колко се отглеждат пасищни животни. Голяма част от месото е внос. Старо, замразявано, обработено има навсякъде.
Домашните ни животни ядат комбиниран фураж, царевица, жито. Бройлерите не поглеждат трева, ако им дадеш. Нямат общо с червените/черни кокошки.
Храната, която преди 30+ години вземахме от село не съм я срещала последните години никъде без значение био или не.
Повечето ни храни са лишени от хранителни вещества, каквито би следвало да имат. Храненето ни е до голяма степен компромисно.

# 1 364
  • Sofia
  • Мнения: 8 008
Днес докато чаках в кланицата се наслушах какви химии ползват да изглежда свежо месото и после на витрината. Pensive То ако за всяко нещо се съобразявам с какво го обработват трябва сама да си отглеждам всичката храна и пак не е сигурно от дъждовете какво попада в почвата, че не живея в планината, а на 10 минути от Орлов мост.

Общи условия

Активация на акаунт