Как да НЕ разкараме гаджето за 10 дни?

• 3 577
  • 100
  •   1
Отговори

В духа на темите в последно време реших да пусна едно "обратно" запитване.
В романтичната комедия "Как да разкараш гаджето за 10 дни" двамата герои се влюбват (естествено, като във всеки холивудски филм)след поредица мизерии, които мацката му спретва.
В реалният живот обаче мъжът би се разкарал.
Та докато вчера за стотен път гледах филма се запитах, а защо не се говори за това какво трябва да се прави, за да не разкараш човека до себе си?
Темата е насочена и към двата пола и съм сигурна, че ще е доста полезна.
Аз ще дописвам в движение.

# 1
  • Поморие

В духа на темите в последно време реших да пусна едно "обратно" запитване.
В романтичната комедия "Как да разкараш гаджето за 10 дни" двамата герои се влюбват (естествено, като във всеки холивудски филм)след поредица мизерии, които мацката му спретва.
В реалният живот обаче мъжът би се разкарал.
Та докато вчера за стотен път гледах филма се запитах, а защо не се говори за това какво трябва да се прави, за да не разкараш човека до себе си?
Темата е насочена и към двата пола и съм сигурна, че ще е доста полезна.
Аз ще дописвам в движение.

Вече повечето съзнателно или не, правят така, че да "разкарат" човека до себе си. А какво НЕ трябва да правят, за да го задържат не е толкова голяма философия, но същевременно за съвременните хора и характери е трудно:
1. Да не си егоист
2. Да изразяваш любов и уважение
3. Да умееш да общуваш
4. Да си независим/а и стремящ/а се към личностно израстване, а не западане веднага след като "хлопне вратата"
5. Без обсебване, вманиачване, ревност, драми - това е сигурен убиец на връзката и любовта
6. Да си грижовен/на към човека до себе си, да се интересуваш от чувствата му.
7. Любовта да продължи да се изразава и след брака/децата/ дългите години отношения

# 2
Според мен оновното е да уважаваш и обичаш себе си, да поставяш ясни граници. След това да показваш с действията и думите си любов, уважение и грижа към човека до теб. Да не спираш да се развиваш.
Има и други, ама това ми е на прима виста.

# 3
Да не си калкулатор. Любовта е  даване. Разбира се, задължително от двете страни.

# 4
  • София
Според мен оновното е да уважаваш и обичаш себе си, да поставяш ясни граници.
Скрит текст:
След това да показваш с действията и думите си любов, уважение и грижа към човека до теб. Да не спираш да се развиваш.
Има и други, ама това ми е на прима виста.
С две ръце подкрепям това.

# 5
Обичайте себе си, уважавайте се, иначе никой друг няма да го направи. Не ходете на пръсти около някой, само защото ви е страх да сте сами!
Омръзна ми да чета статии, как да не уплашим мъжете, как да не ги притесняваме, как да бързаме да сготвим, изперем и напишем домашните с децата, така че мъжът като се прибере да си почива, а ние да сменим престилката със секси бельо, за да го направим щастлив. После да се чудим защо ни е изоставил!
Стига вече с тези глупости.
Обичайте себе си! Който не му изнася, да се изнася не за 10 дни, а за 24 часа!!!

# 6
  • София
Обичайте себе си, уважавайте се, иначе никой друг няма да го направи. Не ходете на пръсти около някой, само защото ви е страх да сте сами!
Омръзна ми да чета статии, как да не уплашим мъжете, как да не ги притесняваме, как да бързаме да сготвим, изперем и напишем домашните с децата, така че мъжът като се прибере да си почива, а ние да сменим престилката със секси бельо, за да го направим щастлив. После да се чудим защо ни е изоставил!
Обичайте себе си! Който не му изнася, да се изнася не за 10 дни, а за 24 часа!!!
+1809475 от мен. За всяка дума.
Няма как да уважавам човек, който не уважава себе си и се самопревръща в послушната и удобна изтривалка.

Днес ми върви някой да пише наготово, аз само да цитирам Grinning

# 7
Да избирате човек с подобен мироглед и разбирания, да е "вашата черга" и да се поставяте на негово място преди да направите нещо. Ако не сте съгласни да ви го причиняват на вас, просто не го правите.

# 8

Знаех си, че пак ще стигнем до войнствената женска простотия, която е насърчаване на жените да си стоят сами защото мъжете са най-голямото зло.
Ако жените не бяха толкова агресивни спрямо мъжете нямаше да е пълно с такива статии. И в ерата на "феминизма" е пълно със самотни жени, които нищичко не желаят да дадат или направят за партньора си, защото не са "изтривалки".
Но пък обаче от мъжа трябва да се очаква "всичко".
Бор_яна го написа най-добре: любовта е даване, а не разходка с калкулатора в ръка.
Една връзка е даване, а не пресмятане с калкулатора. Важи и за двата пола.

# 9
  • София
За теб себеуважението е простотия??
Не е добре това. Никак.

Много е права Lanarte. Жените трябва да уважават себе си и да не се превръщат в прислужници и изтривалки, за да угаждат на някого. Много по-добре е да си сам, отколкото да си зле придружен. А мъж, който очаква/приемата такава роля от жена, е много лош "придружител".

# 10
За теб себеуважението е простотия??
Не е добре това. Никак.

А не, не!
Не говорим за това.
Говорим за това да не искаш да дадеш нищо на партньора си, сакън да не се минеш.

Между другото това е някаква обща "болест" и при двата пола.

# 11
  • София
Напротив, точно за себеуважение става въпрос. И примери (маркираните в червено) за липсата му:

Не уважавам хора, които се държат така. А когато не уважавам някого, гледам да го разкарам бързо. Или докато престане да ми е удобен.

# 12
  • София
Малките дози стрес ги държат във форма Laughing
Дозирам правилно и методично. И се обичам.

# 13
Хайде да не почваме пак с феминистките простотии какъв кеф е да си сама жена.
Не е хубаво да си сама, озлобяваш се, погрозняваш, смачкваш се.
Самотата те превръща в съвсем различен човек.

При мъжете е същото, но незнайно защо щом става дума за самотни жени там започваме да идеализираме самотата като егати лукса. Пък сам мъж е простак и загубеняк - нали. Но сама жена ехе... "силна и независима" бла-бла.
Едно и също е. Хайде да спрем с това лицемерие.

# 14
  • София
Хайде да не почваме пак с феминистките простотии какъв кеф е да си сама жена.
Скрит текст:
Не е хубаво да си сама, озлобяваш се, погрозняваш, смачкваш се.
Самотата те превръща в съвсем различен човек.

При мъжете е същото, но незнайно защо щом става дума за самотни жени там започваме да идеализираме самотата като егати лукса. Пък сам мъж е простак и загубеняк - нали. Но сама жена ехе... "силна и независима" бла-бла.
Едно и също е. Хайде да спрем с това лицемерие.
Какви феминистки простотии те гонят?
Говоря, че жената трябва да уважава себе си и да не се самопоставя в ролята на удобна изтривалка и прислужница. Освен ако не я влече и не се чувства добре така. Малко ли теми има във форума "аз правех всичко за него (тук се изброява как е чистела, готвела и подобни), пък той ме заряза. Защо така?" Е затова – прислугата омръзва бързо.

Последна редакция: сб, 01 фев 2025, 15:17 от milenaka

Общи условия

Активация на акаунт