Кратки въпроси – бързи отговори (Техника и електроника, компютри, програми) 3

• 12 605
  • 233
  •   1
Отговори
# 30
Привет, разбиращи! Има ли такова чудо - телевизор, който да сваля инфо от ... Замунда примерно, на флашка и да го възпроизвежда после?
Да, ТВ с Android.

# 31
  • София
Ъпдейтнах Хром и се оказа, че вече не поддържа адблокера - uBlock Origin. Има ли работещ блокер за Хром или да сменям браузера?

# 32
Ъпдейтнах Хром и се оказа, че вече не поддържа адблокера - uBlock Origin. Има ли работещ блокер за Хром или да сменям браузера?
Ако не е премахнато, ще работи до юли месец, но трябва да му позволиш. Същият автор е пуснал друго разширение, което ще работи и занапред, но с далеч по-малко възможности. Той препоръчва Firefox, защото там няма да има проблем със старото разширение. При мен е основен и нямам проблем.

# 33
Здравейте! Много съм "боса" в компютърните въпроси. Преди време, когато си купих нов лаптоп, започнах да плащам месечен абонамент за Майкрософт офис пакета. Идва ми твърде скъпо и се оплаках на един познат. Той ми каза да потърся някакви общи абонаменти, към които плащаш нещо като 30 лева еднократно и ползваш пакета. Вярно ли е това? Има ли как да ползвам по-евтино услугата, но все пак да е легално? Благодаря!

# 34
  • Somewhere far away
Закакво плащаш изобщо ? има си безплатни версии- не бих плащала никога за MS офис пакет.

# 35
  • София
Ако не е премахнато, ще работи до юли месец, но трябва да му позволиш. Същият автор е пуснал друго разширение, което ще работи и занапред, но с далеч по-малко възможности. Той препоръчва Firefox, защото там няма да има проблем със старото разширение. При мен е основен и нямам проблем.
Благодаря ти. Включих го, но включих и един стар блокер - Adblock Plus, който спира рекламите. Не знам какъв беше проблемът с него и защо минахме на uBlock.
Сложих лайт версията от твоя линк, която изключи origin версията. Мисля, че работи Hands Thumbsup

# 36
Скрит текст:
Благодаря ти. Включих го, но включих и един стар блокер - Adblock Plus, който спира рекламите. Не знам какъв беше проблемът с него и защо минахме на uBlock.
Сложих лайт версията от твоя линк, която изключи origin версията. Мисля, че работи Hands Thumbsup
Adblock Plus беше преди най-доброто разширение за блокиране на реклами, но собственикът го продаде и това разширение се заклейми. Виждам, че има Premium версия... uBlock Origin е много по-добро, с много повече опции и напълно безплатно.
Не дръж включени двете разширения. Само едното да работи, за да не си пречат и товарят излишно.

# 37
  • София
Ок, прав си, ще оставя само новия uBlock. Но и другият работи - критерият ми е спирането на youtube рекламите.

# 38
плащаш нещо като 30 лева еднократно и ползваш пакета. Вярно ли е това? Има ли как да ползвам по-евтино услугата, но все пак да е легално? Благодаря!
Легално няма как освен ако от Майкрософт не предложат по-евтин план, например промоционален или ако минеш на годишен вместо месечен абонамент.

Тия лицензи за без пари са препродаване на ключове от корпоративни или университетски пакети лицензи, което обаче е в разрез с договора за тях. Реално за лична употреба обикновено няма проблем, но не е по-различно от това да си свалиш кракната версия от торентите. Това че си дала пари на някой мошеник не ти измива ръцете. Има минимален шанс от Майкрософт да спрат достъпа на съответния пакет лицензи от където е краден ключа.
За фирмена употреба, ако минат на проверка от НАП ще изгориш. Случва се по сигнал от конкуренцията.

# 39
Има минимален шанс от Майкрософт да спрат достъпа на съответния пакет лицензи от където е краден ключа.
...
За фирмена употреба, ако минат на проверка от НАП ще изгориш. Случва се по сигнал от конкуренцията.
Кражба на ключове няма! Има да кажем използване не по предназначение. Microsoft никога не ги е било грижа къде и кой им използва лицензите, защото те не печелят от нас(частните клиенти), а от корпоративните клиенти. Вероятно все още има банки, които си плащат за удължена поддръжка за Windows XP(банкоматите са с тази операц. система).

Виновен и да има, то е само сайтът, който е продал този ключ. Когато си купиш баничка, питаш ли дали имат право да продават банички и ако нямат и ти не знаеш, ти виновен ли си като купувач? Не, естествено. Има доказателство за покупка - банково извлечение, фактура от сайта, имейл с потвърждение и т.н. Няма кракване и т.н. Лицензът е потвърден от Microsoft. От там насетне Microsoft да си се оправят с търговецът.

НАП ги интересува дали си си платил задълженията към държавата. Няма връзка в случая.

# 40
Кражба има предвид, че се използва чужда интелектуална собственост в нарушение на съответния договор и без знанието на платилия за съответния лиценз. Защото винаги тия лицензи се пускат от недобросъвестни служители, а не официално от закупилата ги компания или институция.

Това, че според теб никой не страда от тази кражба не го прави законно.
Колко стриктно Майкрософт следят за лицензите си също непроменя как седят нещата по закон.

Преди време вмениха задължение на НАП заедно с Инспекцията по труда да проверяват за употреба на нелицензиран софтуер. Това, че ти не го знаеш, не означава, че не се случва. Знам фирми които са глобени.
Също така, това че си дал някакви пари на някого си не оправдава ползването на лиценз регистриран на друго юридическо лице.

# 41
  • Fairbanks, Alaska
Ок, прав си, ще оставя само новия uBlock. Но и другият работи - критерият ми е спирането на youtube рекламите.
Работят ли още блокерите за реклама в тубата? На мен по-рано ми изписа, че ако не изключа Адблокера, ще ми спре възпроизвеждането на видеата. И наистина ми го спря.

# 42
Работят ли още блокерите за реклама в тубата? На мен по-рано ми изписа, че ако не изключа Адблокера, ще ми спре възпроизвеждането на видеата. И наистина ми го спря.
Поне с uBlock Origin няма реклами.

# 43
  • София
Работят блокерите, дори и онзи старият се справя. Да не би там, където живееш да са други правилата?

# 44
  • Fairbanks, Alaska
Живея си в България-градът, който виждаш да пише под снимката ми, ми е място, което много искам да посетя.
Пуснах отново Адблокера-YouTube не протестира засега.

Общи условия

Активация на акаунт