Кратки въпроси – бързи отговори (Техника и електроника, компютри, програми) 3

• 12 577
  • 233
  •   1
Отговори
# 60
Не знам дали е правилната тема. Трябва ми съвет за WIFI бисквитка, някой бюджетен вариант, в който да сложа сим карта с интернет, но и да поддържа стабилна връзка? Имам пътуване и няма да има wifi на мястото, а с хотспот от телефона не ми е достатъчно стабилно, за да работя.
С или без вградена батерия? Предполагам първото.

Най-добрият производител е Huawei. Операторите напоследък използват такива на ZTE и Alcatel като евтин заместител(още преди сагата между САЩ и Huawei). Най-новият модел, който ползва A1, е на ZTE MF927U. Какъвто и да вземеш, задължително да пише, че е отключен към всички оператори и 4G/LTE, че все още се продават и 3G.
В OLX се намират всякакви, но батерията не се в знае какво състояние е.

# 61
  • София
uBlock Оrigin  се върна в Хром при последния ъпдейт.

# 62
Но...
This extension may soon no longer be supported because it doesn't follow best practices for Chrome extensions.

След някоя версия на Google Chrome през юли, разширението ще спре да работи окончателно.

# 63
  • София
Но...
This extension may soon no longer be supported because it doesn't follow best practices for Chrome extensions.

След някоя версия на Google Chrome през юли, разширението ще спре да работи окончателно.
Така беше преди няколко седмици, когато спря да работи и аз минах на Лайт версията. А сега ми изписва:
uBlock Origin
Finally, an efficient blocker. Easy on CPU and memory.

Както беше преди. Явно ще си играем на иди си/ела си.
Интересно на другия лаптоп (с по-стара версия на Уиндоус) стоеше стария надпис, макар че ъпдейтнах Хром до същата версия. Форснах го да се включи - гледам го работи.
Но се появи неприятното спиране на всеки час на music. youtube. Нямаше го, макар че в youtube спираше. Дали ъпдейта го е активирало не знам. Аз само на стария лаптоп слушам музика, може да е не го е ловило преди.

# 64
Скрит текст:
Но...

Така беше преди няколко седмици, когато спря да работи и аз минах на Лайт версията. А сега ми изписва:
uBlock Origin
Finally, an efficient blocker. Easy on CPU and memory.

Както беше преди. Явно ще си играем на иди си/ела си.
Интересно на другия лаптоп (с по-стара версия на Уиндоус) стоеше стария надпис, макар че ъпдейтнах Хром до същата версия. Форснах го да се включи - гледам го работи.
Но се появи неприятното спиране на всеки час на music. youtube. Нямаше го, макар че в youtube спираше. Дали ъпдейта го е активирало не знам. Аз само на стария лаптоп слушам музика, може да е не го е ловило преди.
Моят надпис се показва, ако добавката не е инсталирана.

# 65
uBlock Origin все още може да се включва на Хром, но едва ли ще е задълго. Бизнеса на гугъл е реклами, а с тази добавка се блокират точно рекламите в ютюб и на други сайтове. рано или късно ще я спрат окончателно и тогава ще остане само lite версията на ublock.
защо не инсталирате друг браузър и  импортнете в него данните от хром: напр. файърфокс - засега ще си поддържа ublock,

# 66
  • София
Благодаря ви, момчета. Досега си работеше добре Хрома на този стар лаптоп.
Мигрирах успешно към Лисицата, но беше много бавно, защото лаптопът е на 15 години, а му сложих Уин10 и се затруднява. Сега ще го видя дали ще ми спира музиката на 1 час, защото много ме дразни.

# 67
uBlock Origin все още може да се включва на Хром, но едва ли ще е задълго. Бизнеса на гугъл е реклами, а с тази добавка се блокират точно рекламите в ютюб и на други сайтове. рано или късно ще я спрат окончателно и тогава ще остане само lite версията на ublock.
защо не инсталирате друг браузър и  импортнете в него данните от хром: напр. файърфокс - засега ще си поддържа ublock,
Няма нищо общо едното с другото. Да не говорим, че си противоречиш. Lite версията също блокира рекламите в YouTube.
Причината е тази https://developer.chrome.com/docs/extensions/develop/migrate/mv2 … recation-timeline затова ще се спре да работи uBlock Origin.

# 68
ЧревоУгодник както винаги си прав. понякога пиша набързо от мобилния телефон и затова се получава така. Иначе да Гугъл вкара Манифест 3, с който се орязват правата на добавките. Manifest V3 идва за сметка на функционалността, тъй като налага по-строги ограничения върху разширенията на браузъра, особено рекламни блокери и инструменти, фокусирани върху поверителността.
 webRequestAPI е ограничен и разширенията се насърчават да използват новия declarativeNetRequestAPI вместо това. Този нов API позволява предварително дефинирани правила, но му липсват някои от динамичните възможности, които uBlock Origin използва за разширено блокиране на съдържание.

# 69
Детето изключи без разрешение родителския контрол на Family Link. Изписало му, че телефона ще остане заключен за 24 часа. Въпросът ми е : след тези 24 часа какво трябва да направя, за да възстановя родителския контрол и мога ли да сложа забрана за такова самосиндикално изключване от детето. Преди да питам се опитах да прочета, но описанието е на английски, а преводачът ми дава някакъв несмислен и непълен превод. Благодаря.

# 70
Детето изключи без разрешение родителския контрол на Family Link. Изписало му, че телефона ще остане заключен за 24 часа. Въпросът ми е : след тези 24 часа какво трябва да направя, за да възстановя родителския контрол и мога ли да сложа забрана за такова самосиндикално изключване от детето. Преди да питам се опитах да прочета, но описанието е на английски, а преводачът ми дава някакъв несмислен и непълен превод. Благодаря.
Ще се наложи да му направиш нов профил, за да е под 14г.

Can I use Family Link to supervise my teenager?

Yes, Family Link can be used to supervise teenagers (children over the age of 13 or applicable age of consent in your country). Unlike children under the age of consent, teenagers have the ability to stop supervision at any time. If they do, you will be notified and their Android device will be temporarily locked for 24 hours unless you unlock it. As a parent, you can also choose to remove supervision for teenagers at any time without any impact on their device’s usability.

# 71
В смисъл...как да му направя нов профил ? То сдвоява моя телефон с неговия, чрез моя акаунт в gmail  с неговия. Трябва да му направя нов профил в gmail ли? ...не съм добра с английския...той е под 14..при първоначалното сдвояване някъде съм чекнала, че е над 14 ли...за да може да си спре родителския контрол ?

# 72
В смисъл...как да му направя нов профил ? То сдвоява моя телефон с неговия, чрез моя акаунт в gmail  с неговия. Трябва да му направя нов профил в gmail ли? ...не съм добра с английския...той е под 14..при първоначалното сдвояване някъде съм чекнала, че е над 14 ли...за да може да си спре родителския контрол ?
https://support.google.com/families/answer/7103338?hl=bg

# 73
Имай предвид, че в много голям процент от случаите децата успяват да запаметят паролата на родителя за Family link. Как моето успя да запомни 14 символа, големи/малки букви, цифри, специални знаци 2 бр. до ден днешен не знам. Беше на 11, кагато аз се отказах от приложението (сега е на 14). Беше ми омръзнало да ме прави на маймуна. Но от тогава до сега, доста пъти е сгазвала лука и е оставяна без телефон за продължително време...

# 74
Здравейте! Водя уроци по рисуване онлайн като използвам Zoom и уеб камера. Проблемът е, че и двете ми камери изкривяват изображението и центърът на листа изглежда по-приближен. Ще сложа снимка в скрит текст. Как може да се оправи и ако не е някаква настройка, каква камера да си купя, за да показва листа нормално.

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт