Кратки въпроси – бързи отговори (Техника и електроника, компютри, програми) 3

• 12 658
  • 233
  •   1
Отговори
# 135
  • София
С коя програма най -лесно мога да добавя субтитри на видео клип? Ако е на и български ще бъде чудесно .
Дали има вариант автоматично да се генерират според говора или трябва да са написани предварително и как ще съвпаднат със самия говор?
CapCut ми е удобно и интуитивно. Ръчно си ги пиша когатое на български и видеото е кратко. На английски по спомен, могат автоматично да се генерират.

# 136
Това, че вентилатора се включва не е проблем и не е дефект. От значение е и върху какво е сложен лаптопа. Ако е върху покривка, завивка, дивана или друго меко няма как да се охлажда ефективно. Ако е в много прашна среда също.

Последна редакция: сб, 31 май 2025, 16:26 от bboiko

# 137
На бюро е лаптопа, няма покривка/мушама.
Определено не е прашна средата.
Освен шума, днес и прегря.
Говорих с Ардес, ще го върна.
Благодаря за отговорите.

# 138
Струва ми се, че от известно време търсачката на Гугъл дава много малко резултати. Дори и за неща, които съм сигурна, че присъстват публично в интернет, не ги показва. Има ли някой опит с други търсачки, да не би с някоя друга да е по-добре?

# 139
Откакто интегрираха джемини-да!
Аз вече  питам чатгпт, гугъл, и джемини апп( който винаги, без изключение  помощникът на телефона ми променя на "демони " Imp), за да стигна до що горе изчерпателно търсене, сравнено с преди ...Rage Rage

# 140
Здравейте! Моята дъщеря има задача,която трябва да напирави,но аз не разборам от компютри
Можете ли да ни помогнете?

# 141
Как да помогнем?

# 142
  • София
Да го пусне на chatGPT ще й го направи. Или да си научи уроците. Честно, не разбирам как родител ще решава задачите на дете-студент.

# 143
Специално таблиците и формата се цъкат през интерфейса, подобно на табличка в ексела и въобще не разбирам какво е затруднението в тази част от задачата. Дори и един бърз сърч в гугъл показва как се създават наблици в Access. Иначе ако дефинирате по-конкретно с какво не може да се справи детето, ще е по-лесно, защото едва ли някой ще пише "цъкнете тук, цъкнете там".. или изискването е със скрипт да се създадат тези обекти?

# 144
Преди два дена на Централна гара и на гарата в Бургас смартфонът ми нямаше обхват! Нито една чертичка! На какво може да се дължи? Специалните служби ли са заглушавали сигнала по някаква си тяхна причина?

# 145
  • София
Преди два дена на Централна гара и на гарата в Бургас смартфонът ми нямаше обхват! Нито една чертичка! На какво може да се дължи? Специалните служби ли са заглушавали сигнала по някаква си тяхна причина?

На мен ми се случи същото преди около 2 седмици в София, кв.Борово. Обхвата ми изчезна за 10 Мин и пак се появи. Хората около мен на същия оператор имаха. Някакъв вирус да не е ?

# 146

На мен ми се случи същото преди около 2 седмици в София, кв.Борово. Обхвата ми изчезна за 10 Мин и пак се появи. Хората около мен на същия оператор имаха. Някакъв вирус да не е ?
Сега се сетих. Може би правят профилактика или ремонт,или там както му казват,на мрежата... Но пък такава свръхмодерна мрежа да има нужда от профилактика е странно...

# 147
Здравейте! С нов лаптоп съм и имам следния проблем - ползвам браузър Opera. На него някои сайтове не са ми активни, отварят се и до там. Установих, че някак си е блокиран изскачащия прозорец за бисквитките. Той не се появява, страницата замръзва и нищо не мога да направя. Същата страница в Edge се отваря и там прозорецът за бисквитките излиза. В Opera ми е включен Ad Blocker-а,  настройките му са въведени като изключения въпросните страници, но нищо не се променя. След това, дори да изключа въпросния Ad Blocker, пак нищо не се променя. За пример, един от сайтовете е този https://shop.lillydrogerie.bg/
Предполагам, че е въпрос на настройка, но не знам къде да бръкна, за да я намеря. Някой, ако има представа, би ли помогнал?!
Впрочем, малко преди това бях с друг лаптоп, който беше с Win10 и от тогава имам този проблем, и на него беше същото. Сега, мисля че е с Win11.

# 148
Аз имам същия проблем при някои сайтове, когато ми е активирано това разширение:
https://chromewebstore.google.com/detail/i-dont-care-about-cooki … fnbdddfaoknhalnja
Когато го деактивирам, проблемът изчезва.
При теб трябва да пипнеш нещо в генералните настройки в Опера, разрешаващи всички бисквитки, вкл. тези от трети страни. Поиграй си.

# 149
При теб трябва да пипнеш нещо в генералните настройки в Опера, разрешаващи всички бисквитки, вкл. тези от трети страни. Поиграй си.
Преминах през това, но нищо не се променя, защото вероянтно не правя това, което трябва, въпреки че като чета наред, си мисля, че всичко е наред, но очевидно не е.
Благодаря!

ПП. О, GeryGG, за секунда се промени! Открих, че имам това разширение, а не съм търсила до сега в "разширения" и при изключването му, разбира се, всичко си дойде на мястото! Благодаря от сърце! Как ли не си блъсках главата... А не съм слагала аз това разширение... Rolling Eyes явно някак върви с браузъра.
Още веднъж, сърдечни благодарности, почти година се чудя как да се отърва от този проблем! Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт