КГБ = Клуб на Готините Баби - 228

• 25 956
  • 722
  •   1
Отговори
# 270
Влизам няколко пъти от сутринта, но ..... не желая да се включвам в разбори и обяснения. Айша правилно каза - без коментари и точка по въпроса. Всеки има своето основание за поведението си и лично аз не мисля да коригирам нечие мнение и постъпка.
              Някой питаше как е нашето белгийче. Вчера от у-ще само се е прибрало с ГТ. Купило си е и дебело яке, че беше с едно тъничко и посвикна с нашите условия. Дъщерята го е завела в магазина и му е казала да покаже какво обича за ядене. Купили са по нейно желание продукти, но не ги е пипнала даже. За сега менюто е свързано с картофи.
              Аз днес опекох едно агнешко бутче и сами да си правят салатите, че имам още куп задачки. Чудя се да направя ли нещо сладичко, но трябва бързо да го занеса нагоре, че ММ не трябва да яде, а обича.

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 13:57 от Didia

# 271
Само да споделя нещо, че се изнервих - може и на вас да се е случвало.

Пазарувала съм билети през E-portal за различни събития, но през Eventim - не съм.
Децата решиха по повод ЧРД на ММ да ни "заведат" на концерт на Пласидо Доминго-Младши и ни купиха билети през Eventim. Мога да ги взема на бензиностанция на OMV. И понеже имаме такава до блока ни, днес минавам от там. Чинно съм си записала номера на поръчката, номера на ордера, с който са платили, нося си телефона и личната карта. Девойката ми иска код за получаване - аз, естествено не съм го отразила и не съм го записала. Показвам й двата е-мейла по този повод, никакво съдействие от нейна страна. Ама и аз - без очила ... Е, казвам - ще дойда пак, след като им се обадя ... Познайте - още в първия е-мейл си е даден код за получаване, естествено след като платиш. И двете каси бяха празни и нямаше никой желание да плаща нещо. Явно не случих на девойка...

По повод палчетата - Бор_яна, Aisha, съжалявам, но аз слагам палчета на всичко, което съм прочела. Иначе като "Мара подробната", може да пропусна нещо Simple Smile Така че не ми се сърдете, моля Simple Smile

# 272
Намерих ксерокопия, но не и оригинал. Идея нямам къде е потънал. Много вероятно е 2023 при ГТП ММ да го е забравил в пункта... През декември се справих за преглед с копието, но сега за дубликат трябва да карам колата в КАТ. Уффф. И акумулатора падна от студовете и в момента е включен да се зарежда с неизвестен успех. През януари му изтече гаранцията. Много мразя да не си разчитам на колата. Оплаках ви се. Взимам пак возилото на мъжлето и пак газ към родителите ми.

# 273
Аз не се сърдя, просто казвам , че не ми е важно палчето.  И да не се напъва който не чете, няма да получи точки от мен, но забелязах  , не помня кой, седем палци за по-малко от минута.. Та за това.
  И за други ,дето са им важни палци и  внимание. Някои  хора държат на вниманието и се обиждат, само казвам - аз не си го търся.
 Обаче,  другаде Айша май  е там,  един пич -шеф, за мен пуска тема  и два реда да продължа в стих. Даже две , на едната ,не за пръв път написах, другата е повторение ,няма  два пъти една тема да правя.  И не отрази стихото. Знам от опит - друг не прави стихове там, само аз отговарям на условието. Приятели сме, пишем си понякога. Ама вече няма се връзвам, няма да пиша стихове.  Защото хем иска , хем си накриви шапката, като му рекох, че е мелодрама ,сърцераздираши са  като от лична драма. Може да се е обидил, аз също ,че веднъж не видях ,не бях влизала и не отразих, не му бе добре да се излъже.

Та внимание - да. Но не   е цел. Особено тук.

# 274
  • София
Таня, относно талона, смятам, че в малкия талон вече има всичката информация. Дори на технически преглед не ти искат големия талон, а само малкия. Така че според мен не е необходимо да ходиш до КАТ.
Макавели, нищо не може да ме учуди вече, шири се невероятна некомпетентност  и мързел сред служителите. Последния пример беше когато занесохме отчетите за извършената дейност в качеството си на придружители на дете с увреждания в общината. Аз съм ги попълнила електронно и само сме се подписали собственоръчно. А служителката дори не си прави труда да погледне дали са попълнени и ги връща, за да се попълнят. Тя не може да приеме, че може да са попълнени електронно и няма текст написан на ръка! Ще си останем в 19 век, ако зависим от такива хора.

# 275
  • София
Тетка, съчувствам за талона. Имахме подобен случай - Пл. си слага всички документи за коли в 1 нощно шкафче с 3 чекмеджета, средното е негово. Поякога са в класьор, понякога само ги бута навътре. Омръзна му 1 кола и пусна обява за продажба, върза се някакъв и ще ходим при нотариус след 3 дни. ОК, но големия талон липсва - омърмора ме, как пипам, как местя разни неща, загубила съм го - сигурен е и т.н. Негов племенник намери връзка в КАТ и уреди на другия ден срещу 50 лв подмасово + таксата да издадат дубликат. Мина продажбата, купи си друга кола и забравихме за талона и обидите. След няколко месеца мрънчоците нещо ровеха, дърпаха чекмеджета и долното излезе от релсите. Зад него се показа изчезналия талон, просто бил отгоре и постепенно изпадал назад. Карах го да ми се извинява, но не - друго съм щяла да загубя някога, някъде. ....

# 276
Това с чекмеджето  и изпадането го научих от по-възрастна колежка ,лека и пръст. То май доста и отидоха от моите познати  и приятели ,колеги.
 Вадя чекмеджетата аз от тогава. Редовен номер е,  вадиш  едно по едно ,то все едно затиска.
 Друго пък не се сещам. Все има по нещо.

# 277
  • Вила Великула
Първо да кажа на Тетка, понеже ми е пресно-пресно в главата - изисква се голям талон, но миналата година например го бях забравила и минах с копие. Така, че пробвайте първо с копието, пък талона ще изникне от някъде, точно когато не го търсите. Проверете и в пункта където преди сте минавали.
Моят кон мина успешно прегледа и е пригоден за влизане в центъра на столицата. Оцениха ме като Евро 5.
Относно Нинка, много съжалявам за решението ти, но наистина понякога трябва да търсим и причините в себе си. Относно лайковете, аз също много рядко се сещам да лайкна нещо и не смятам, че съм пренебрегнала някой ако не го лайкна. Не знам защо е това желание за повече лайкове - носи повече точки от лоялната програма ли, не разбирам. А и тук сме се събрали все разумни и интелигентни жени и не смятам за уместно случващото се. Не съм съгласна и с нейните констатации, че имало групичка, която била против нея. Ако някой не е бил съгласен или обиден от нейно мнение, има право да не обръща внимание, най-малкото пък някой е задължен да лайква.И на мен не ми харесва краен фанатизъм, но всеки има право да вярва в каквото иска, без да натрапва своето мнение на другите. Толкова. Спирам по темата. Ако Нинка размисли, добре е дошла, ще се радвам.
Аз също съм намилара загубени нещо под чекмеджета. А Айша и ММ като не може да си намери нещо, все аз съм му го скрила. Затова вече го оставям да си подрежда всичко сам. Като тръгнем на път винаги аз съм приготвяла багажа и той започва да мърмори, че все нещо съм му забравила. От няколко години, практикувам друго. Казвам му да си приготви всичко, което иска да вземе със себе си, ако се наложи гладя и подреждам в куфара. После като му липсва нещо и започне за мърмори, го сразявам само с поглед и го подсещам кратко кой му е приготвил багажа. Вече спря да мърмори. Вайка си се на себе си като е забравил нещо.

# 278
Мъжът ми си искаше в ръцете нещата. Синовете след техникум, студенти, научих сами да си приготвят, само тътна взе ли това, взе ли онова. Като каже не го искам - ок. И сега е така. И харна сами си вземат колкото искат, само напомням, дори като се нахранят, веднага в кутии ,да се събере в хладилника ,че тенджерите големи  и не пасват, кутии  една над друга повече събира. Остатъка - в малки тенджерки , съдове. Като си тръгнат само вадят и нареждат.
 И така е  редно, никой не е слуга на друг.

# 279
  • София
Оххххх!
    Много съм подпалила и дори нямам нерви да ви изчета ред по ред.Нямаше да ви занимавам,но имам нужда да споделя,че дано ми олекне.Вече имам оптичен интернет и телевизия.Сагата продължава от началото на декември и днес трябваше да приключи.Знаете,писала съм,минах на сателит,после се наложи пак да променям и  то не по мое желание.Накрая се разбрахме за тарифа и дата за включване.Трябваше да ми донесат договора, да го подпиша и да го върнат.Но,никой нищо не знае-ни чул ,ни видял.Всеки път тел вдигат различни хора,много са учтиви,уж решават проблема и-до там.Не следва нищо повече,все едно нищо не е било.Техниците инсталираха кабелите,оставиха ми старото оборудване  да го нося сама в техен офис.Единия се  усука в пердето и ми изскуба корниза.Почудих се какво да правя за договора,позвъних на оператора.Отсреща едно момиче ми се представи с половин уста,нищо не се разбра от името и.Попитах каква е цената по моя договор.Беше ми интересно какво ще каже,още нямам подписан такъв.Остави ме да чакам 12 мин.Как го проверяваше не знам.Оказа се,че както очаквах цената няма нищо общо с това,за което сме се споразумели.Попитах я защо.Тя нищо не знаела,нищо не пишело.В този момент ми избиха нервите и не помня точно как успях да и  разкажа цялата история.Много интересно се получи- да видите колко бързо тя откри колежката,с която се бяяхме разбрали  и как бързо се установи,че цената е предишната...Даже ще ми изпратят договора по куриер.Хайде,да видиме дали ще стане.Вече изобщо не вярвам.Оплаках ви се.Благодаря,че ви има!
   Боряна,за лайковете ще ти пиша после.

# 280
  • София
И аз съм набрала на оператора. Имах начислени 500 лв такса за устройствата, които върнах. Чакам таксата да се махне, но не би-стои си. Не можеш да се свържеш с тях по никакъв начин. На телефона робот, на мейла робот, на сайта робот. Не му е ясно какво му казвам, да съм го кажела по друг начин. Свършиха ми начините, ме зная вече какво да правя. Пак трябва лично в офис. Писна ми и на мен, затова съчувствам.

# 281
Леле, леле - изписали сте света, бе дами Simple Smile . Пак не знам от къде да ви почна Simple Smile - хайде от Борянка, че ми е най - удобна Simple Smile  - хем е с последна публикация, хем ми е съзодийничка .
Тъй.
И аз не лайквам ( ама, че дума - привнесена от неприятния ми фейсбук ) , нито пък държа на лайкване.
Това ,,полезно"" хич му не разбирам смисъла. Да може да си го събираш някъде като информация и при необходимост да си го прегледаш, не става. А и к'ъвто съм шматарок един ще лайкна, друг ще пропусна и ето ти повод за  засягане.

Оффф, прекъснах писането, че ме търсиха, но се разконцентрирах и разфокусирах  и ми секна  гладката мисЛА Simple Smile и к'во щях да казвам вече не знам...

Сега сериозно - твърдо заставам зад Мамси,  Борянка, Фло и другите, които понякога са се почувствали огорчени от категоричността на Нина НН.
Всеки има глава на раменете, всеки мисли, разсъждава и вярва в неговата си истина. Светът се развива, не може да останем безкритични към заобикалящото се.
Аз лично искам да си живея спокойно в моя си балон,  религиозната информация и религиозните канони на източноправославието са ми в повече.
Тази информация няма да ни липсва.

Прочетох Яжка.
Лелеее, пушилка се вдига от поста чак  Simple Smile .
Споко, маце!
,,Борбата е безмилостно жестока
борбата, както казват е епична ...""
Венсеремост!
Победа будет за вами!
Ей, да не ми се разлютиш и на мен, че се гъбаркам с нещастието ти Simple Smile
Ооо, погалвам те по косичката Simple Smile
Спокойно, моето момиче, спокойно.

Мериан, и за теб се отнася.
Ооо, спокойно.
Всичко ще се оправи.
Но си търсете правдата, че са такива мошеници и манипулатори ....

# 282
  • Вила Великула
Към Яжка и Мериан- без да се замислите пишете жалби за случилото се, който входирате официално. Те са длъжни да реагират. Не забравяйте в жалбите да споменете и КЗП. Ако до месец не реагират на жалбата, пишете на КЗП.

# 283
Ето ме пак с моята сага с талона. Аз през декември за прегледа открих, че го няма в папката на колата, а само копията и с тях и малкия талон минах ГТП. Ходих до КАТ да искам дубликат, че ми трябва за в данъчното, но от там ми обясниха, че трябва да мина пак на каналите и ме разубедиха. Що не си свърших работа още тогава, та сега ме е яд. Иначе из къщи стоят документи от бракуваните кола на покойния ми свекър, моята катастрофирала, от продажбата на едно рено от 2018. Въобще архиварник подреден уж. Единственото ми обяснение е през декември 2023 ММ да го е забравил в техническия пункт, който вече е закрит.
Аиша, така ме разсмя с чекмеджето. У дома сме отделили едно за дребосъчковците и под дъното съм откривала какво ли не. Как е вашият Мрънчо?
Момичета, подкрепям да си пуснете писмени жалби, защото думите отлитат и те на това разчитат, нищо, че разговорите се записват. Знаете ли как бързо сменят тона, когато ги информирах, че аз също ще записвам разговора ни. Имах едни препирни с Глобул, едва се разведохме.

# 284
  • София
Здравейте, дами!
Прочетох коментарите ви. Смятах да не отговарям, но много се озадачих, че  някой от вас мислят, че съм обидена от малкото лайкове и за това се отказвам от темата. Нищо подобно. Това не ме е вълнувало, нито имам някаква полза от лайка. Това просто е едно уважение към пишещия и то ако си съгласен с него. На никой не съм обидена ако не съм получила лайкове.
Обидена съм от изопачаване на мнението ми относно Олимпиадата в Париж, Аз никой не съм нагрубила от пишещите,  Фло! Всеки може да прочете мнението ми в тема №  222   Това което ти цитираш е написано  от мен и Мамси. Ето го:
Цитат на: Мамси в нд, 28 юли 2024, 16:52
Цитирам НИНА НН: "Достатъчно ясно стана на мислещите, образовани и интелигентни хора за провала и резила в Париж." Нина НН, значи инакомислещите сме немислещи, необразовани и неинтелигентни?!? Нямам думи!
 И моят отговор "Това е моето мнение и никой не задължавам да мисли като мен. Само ще добавя и хора без християнски ценности."
Сега мисля същото. А това дали съм религиозна или вярваща е моя позиция и не смятам да я споделям. Зная, че трудно се стига до вярата и да се отрича с лека ръка не е добро. Как да наричам тези, които не вярват ? ??
Важна клечка, винаги съм казвала само своето мнение и никога не съм "категорично"  го  налагала на никой. Нима тук няма място за собствено мнение?!? Прекратявам!
Лека нощ!

Общи условия

Активация на акаунт