КГБ = Клуб на Готините Баби - 228

• 25 965
  • 722
  •   1
Отговори
# 300

Идвам с кафето и настроението, добро утро!

# 301
Добро утро, Кассси, добро утро дами, които ще влезете тук след мен!
Започваме деня с усмивка, както винаги, та да ни е на късмет.

Танитка, вече си си си ти!
Така те искам, да се надсмиваме на старостта, дори и над болките да се надсмиваме, макар, че е малко по -трудничко.
Но то го можеш, зная.

Денят ще е хубав, ама и той си е с характер - много мразовит сутринта,  но пък през деня с много слънце.

Леле, какво става тук, искате да ме изместите от сутрешното първенството.
През минути присветва  телефона, но после ще чета и ще дописвам, че а мръдна, а съм изтрила написаното.

Пазете се момичета - и физически, и емоционално, че хич не са шега работа тези неща . Магнитни бури, пиково атмосферно налягане, ниски температури, силни емоции - поне от което можем да се предпазим...

Нямам какво да кажа, но ще се навъртам наоколо.
Да започнем и завършим деня с добро настроение и усмивка!

П.п. Хе, хее, Борянка , ти нас ли си изтипосала тук. Само дето моето другарче има повече черно по ушите и му са клепнали. Аааа, и когато му е студено му обличам син пуловер с червени гъбки.... Иначе бабата Клечорана  още не се е олюдила и е в главата като разплетена дамаджана.

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 07:58 от Важна клечка

# 302
  • София
Ха добро утро! Днес само минус 11, добре сме!
Влизам само да ви кажа, че съм ви прочела всичките, чакам торта с риба или лодка  и от мобилния оператор след вчерашното писмено запитване са ми махнали задължението от 500 лв! Ура! Успях да преборя системата, дано и тези от вас, които се борят с нея да успеят!
Утре няма да изпробвам сутрешните температури, ще се излежавам!
Желая ви много слънце!

# 303
Обява
 Юридически подкована пенсионерка , срещу скромно заплащане, разказва играта на всички - мобилни оператори,  данъчни служители,  енерго, ВиК  и др. от - до.
 Като се изучим, има  мегдан за допълнителни доходи. Не се срамувайте, звънете, всякакви нуждаещи се. Ние ще се погрижим за всеки.

# 304
  • София
Кафето е изпито, накикиморила съм се, имам още малко време, та реших да ви разкажа една притча.

Сляп съм, помогнете.
Сляпо момче седяло на улицата с шапка пред себе си и табела с надпис: " Сляп съм, помогнете".
В шапката имало само няколко монети. Минал един мъж, оставил монета, взел табелата и написал нещо на обратната страна. Върнал я на момчето, но я обърнал от към новия надпис. Скоро шапката започнала да се пълни. След няколко часа мъжът се върнал при момчето. То разпознало мъжа по стъпките и го попитало. "Какво написа на табелата?" Написах истината. Същото като теб, но по малко по различен начин. - Днес е хубав ден, но аз не мога да го видя.
Според вас едно и също ли казват двете послания? Да, но едното послание моли хората за помощ под формата на пари, а другото им казва, че те имат щастието да видят хубавия ден и да му се насладят, а момчето - не. То им напомня какви късметлии са. Учудващо ли е тогава, че този надпис постигнал по-голям ефект?
Две поуки можем да си извадим от тази простичка история:
1. Мислете творчески, бъдете различни и ВИНАГИ МОЖЕ ПО-ДОБРЕ!
 2. Бъдете благодарни за това, което имате.  Някой друг има по-малко. Помогнете с каквото можете, за да направите света по-добро място за живеене!

Може би, трябваше да оставя разсъжденията за вас. Ако притчата ви е докоснала, поразсъждавайте и вие.
Сега ви пожелавам слънчев, макар и студен ден. Няма да е все така. Grinning
Гушкам ви! Hug

# 305
  • Вила Великула
Добро утро и от мен в този мразовит, но много слънчев ден. Много ми харесаха среднощните писания на Борянка и Танитка. Хареса ми и обявата на Борянка - може ако я пуснем да припечелваме по някой лев. А Танитка е отново във форма и това е чудесно.
Вие вече сте се накикиморили и готови с усмивка за деня, а аз съм още по пижама и халат и пия кафе. Поспах малко повече, че снощи много ме болеше главата, но сега съм ок и съм готова за нови подвизи.
Фло, светна ми докато пиша, че си публикувала и прочетох притчата. Силата на думите е много голяма. А и понякога информацията поднесена по непряк начин се възприема много по-лесно.
Кассс, браво - няма ли нещо написано черно на бяло, ходи гони Михаля. Трябва да се внимава много с всичките тези прИмоции, защото в повечето случаи са подвеждащи. Така преди много години, още дъщеря ми учеше и тел.и номер беше към А1, тогава вече не помня как се казваха. Когато взехме картата, която беше на мое име, продавача започна да ни омайва за някакъв план колко бил изгоден, ако към него добавим и домашен телефон, като на всичкото отгоре щели и да ни подарят апарата за домашния телефон. Действително двата плана бяха общо по-изгодни от този само за телефон и се съгласихме. Харизаха ни и един апарат и понеже ние си имахме хубав телефон в къщи, този подарения нито съм го ползвала него, нто номера към него. Прибрах го някъде и забравих за него. Да ама след 5 години например решаваме, че ще сменяме оператора, договора с този е изтекъл и го прекратяваме. По същия начин ни начислиха такса от няколко стотин лева за апарата, който не струваше и 20 лв. Трябвало да платим или да го върнем. Много се ядосах, обърнах цялата къща и го намерих заврян най-отзад в килера, все още в кутията. Занесах им го, получих така заветния документ, че не дължа нищо и зачекнах този оператор завинаги.
Сигурно ви отегчих с обяснения, ще ме извините. Сега ви пожелавам много усмивки в днешния слънчев ден.

# 306

Добро утро момичета!

Докато се излюпя, докато ви прочета, всички зачезнахте Simple Smile
Танче, усмихна ме сутринта - ами Борянка да ти спретне една тортичка с едролюспест сладичък шаран отгоре или пък с ветроходен кораб Simple Smile Колко романтично ще бъде Sparkling Heart
Flo, може би ти е познат този сладкиш, а може би - не. Опитайте го - става много бързо и е много вкусен, има го и в шоколадов вариант. Лично аз слагам какао в този вариант и пак е ОК.

Вчера млекомата не работеше, та днес пак сме на магазинна разходка. Квася мляко напоследък - от как съм в къщи. Пия един Колаген с шипково брашно и куркума и го джуркам с кисело мляко. А и билетите трябва да взема Simple Smile

На всички желая спокоен ден, болните да оздравяват и всички да се пазят от студа!

# 307
  • София
Сладкишът ми звучи чудесно. Може още довечера да го пробвам. Колко порции се получават, Макавели?

# 308
На колкото го нарежеш - аз го правя в тази доза в тавичка с диаметър 26 см. Много често като сме само двама си го ядем направо от тавичката Simple Smile  Вкусен е и топъл, и студен.

# 309
  • Кубрат/ Пишурка
Здрасти значи.
Изчаках да стане 10, 30 и да съм сигурна, че Анжелка няма да се обади. Тя единствено в сряда ходи с гаджето на колеж, ама знае ли човек.
За вчера - получи се много интересно.. Занесох тортата и се оказа, че стринка все пак е решила да направи домашна. Имам една съседка, която прави питки и торти по поръчка. Със стринка са в един клуб. Идва тя и също носи торта, направена от нея по поръчка на клуба. Та имаше цели 3! Но само аз се бях сетила да купя и цифри. И баницата ми беше станала чудесна - всички я харесаха. Бе знам си аз, че съм им майстор Blush  Беше весело, като на РД.

# 310
Добрах се най-после до вас, добър ден! От понеделник се занимавам с поредната задача  - слагат автомати за продажба на билети за БДЖ от 17.02. Засега на около 20 гари, Пловдив,  Варна, Бургас,  Стара Загора, Плевен и др. Та сега ръчкаме софтуера,  дето сме го измислили, проверяваме за грешки. Пробваме да го лъжем всякак като се правим на хитри клиенти, та пада голям смях. Отделно са другите задачи.
Другата седмица пИятеля ще е с нас,  родителите пътуват, а той ще ходи на ски училище като миналата година. С деди ще се карат и докарват към Ветровала и обратно. В чуденка съм дали да пусна 5 дни отпуска или да ги спестя за лятото.
Сладкиша ще го пробвам, само да намеря кокосови стърготини. Звучи вкусно.
Изчела съм всичко, съжалявам за това развитие на нещата, но... c'est la vie, нали така?
Прегръдка за всички вас този мразовит ден!

# 311
Хайде и по обяд да ви навестя. И мен  все ме тегли към къщичката ни Simple Smile Надниквам , прочитам, изчезвам, а кога има време драсвам и по нещичко.
Янче, успяхте ли да се справите с три торти бре Stuck Out Tongue Winking Eye  Я кажи как я правиш тази баница, все чета за нея, та ако не е тайна кажи твоя начин.
Ениса, поне ви е забавно Simple Smile
Макавели, какво мляко ползваш за закваска, че при мен ту се получава, ту не.
Еее, уж съм обедна почивка, аме налетяха. Публикувам да не изчезне и да видя какъв им е зора Grin

# 312
  • в сърцата на любимите ми хора
Добър ви ден и от мен. Нещо днес ми е едно отнесено, сърцетуп на моменти. Чудя се дали няма изригвания или някакви други аномалии, освен, че е пълнолуние. Но! И това ще мине.
ФЛО, имам една рецепта за ябълков сладкиш от Тути /а тя си е майсторица/. Много е лесен и става вкусен - поне на мен ми харесва. Снимах рецептата, че не ми се писателства.
Скрит текст:
ТАНЧЕ, радвам се, че при теб нещата вървят на добре. Щом чувството за хумор е налице, значи ще ни бъде Simple Smile Златоград - пази се Simple Smile
Одисеите с мобилните оператори май край нямат. Моят свекър, лека му пръст, го бяха обзавели с два телефона - той си имаше, но като тръгнал да подновява договора, момичето му предложило страхотна оферта с включен безплатен! телефон. И той се подмамил и две години плащаше два телефона, без дори да ползва единия. Видят ли по-възрастен човек и са като хиени.
ЕНИСА, това означава ли, че по гарите вече няма да има каси, а само билетни автомати? Или още е далече това време?
БОРЯНКА, усмихна ме с обявата. То ние май наистина сме станали експерти по какви ли не въпроси. Все гледаме да сме подготвени, че отвсякъде се опитват да ни измамят.
МАКАВЕЛИ, ще се пробва и твоя сладкиш, но като станем повече народ, че иначе трябва сама да си го ям, а не бива.
ЯНЕ, щом си майстор на баниците, давай, моля, рецепта. Не знам вие как сте, но аз много си падам по тестени вкусотии. Все забранени неща, ама мнооого вкусни. Карам се на мама, че не трябва да яде сладко, тестено и т.н., а тя: Че за кога да се пазя, колко ли живот ми остава. Тя е на 81 г. И ми дожалява.
Гушки от мен и дано се позатопли вече, че доста продължи тази ледена епоха.

# 313
За закваска ползвам кисело мляко Елена или Ралица - 2 до 4 %, винаги става. Много важна е Т на прясното мляко - 44-45 градуса. По бабешки - като си потопиш кутрето, да изтраеш като преброиш до 10. Размивам 1-2 супени лъжици кисело мляко на буркан 500-700 грама. Завивам хубаво и държа на топло около 3,5-4 часа. Ако прясното мляко е по-топло може да образува повече суроватка, тогава пък е по-гъсто самото кисело мляко.

# 314
  • Вила Великула
Мамси, записах си рецептата за сладкиша. Някога ще се пробва. Аз избягвам да правя такива неща когато сме само с ММ или пък с децата, защото децата се хранят здравословно и не ядат такива неща, а ММ не е по сладкото и накрая сама си го изяждам и се чудя защо съм пухкава.
Аз квася и с Боженци високия процент и се получава. Иначе лятото като правя овче кисело мляко си използвам моята закваска.

Общи условия

Активация на акаунт