КГБ = Клуб на Готините Баби - 228

• 23 516
  • 722
  •   1
Отговори
# 630
Красиви са ви домашните любимци, но аз   харесвам такива  само навън и на снимка.

Болните дечица са ви проблем, а на мен пубертетката ми строши нерва и получи един през устата. Заяви ми, че ме  мрази като човек  от дъното на душата си. Вчера бях любима бабка, днес мразена като  човек.  Мен пък хич не ме е еня до кога ще е така. Най-много до понеделник.

Скрит текст:
Ходих до гробищния парк. Имаше хора, но не чак толкова много. Студеничко, но тихо. За пръв път успях да запаля свещи навсякъде. Иначе е вечно ветровито.  Утре  ще направя нещо да подам и това ще е.

Пожелавам ви спокойна вечер!

# 631
  • София
Брей, че тема сте подхванали. Аз като нямам куче или котка, да взема да ви покажа Ромео - той ми е домашен любимец. Joy
БОРЯНЧИЦЕ, не знам имат ли си имена твоите котарачета, но аз ги нарекох Зоро и Саждичка. Кой знае дали съм улучила пола им.
ПИПИ, достолепен е Рекс - то стойка, то осанка. Хубавец! И как само се сработиха с Кюфтето - първи приятели станаха. Помня, че котето много страдаше и не искаше да яде, когато кучето го нямаше.
ДИДИА, истински звяр е вашето коте. И каква окраска само има. Като го погледнах и се подсетих да правя кекс - такава му е шарката - кексова. Grinning
Много отдавна гледахме една Клео ( галено от Клеопатра). Беше сляпо коте още, когато щерката ми я пусна в джоба на пеньоара и се гледахме 11 години. Ромео никак не я искаше, но нали знаете приказката, че това, което  иска една жена и Господ го иска. Значи ще стане! Stuck Out Tongue Winking EyeТа я гледахме, докато една сутрин не ме изпояде - няколко пъти ми скочи и си заби ноктите и зъбите в ръцете и краката ми. Кухнята заприлича на бойно поле. Синът ми я занесе в къщата на негов приятел, който гледаше десетина котки, та прие и нашата Клеопатра. От тогава звяр в дома си не пускам.
Моите болни и трите са с Т - коя повече, коя по-малко. Занесох им пилешка супа. Знам, че тя понижава Т. Сетих се, че имам и буркан компот от малини - занесой им и него. Когато децата ми бяха малки и ги отглеждаха в Москва, лекарките винаги при висока Т препоръчваха малинов конфитюр, сироп от малини или компот. Прилагала съм го - помага, но го бях забравила.
Всички се вълнуваме за ГЪБКАТА, но днес няма да звъня. Надявам се, че благополучно са се прибрали у дома. Нека Павката да организира всичко около нея, той самия да се освести, да може вече изцяло той да поеме грижите за нея. Никак няма да му е леко. Днес ще се съберат щерките, майка й, сестра й да си я видят. Да минат ден, два и ще се обадя за новини. Ние ще стискаме палци и ще се моим да започне възстановяването!

# 632
Фло , покажи Ромео, да не сме капо. Женски са, но кастрирани ,да не са се определели , или не са ин казали вече накъде са. Две на две  такива и на съседите, тя у нас стои, типична шарена маца. Тук си ги раждаше ,но ги разделяше и  носи "у тях" и  оставя и тук.
 Интересни същества са животните.
 за Гъбката знаем достатъчно , нека имат тишина и спокойствие ,че им  е ново,  да се нагодят. Най-страшноот е назад. ще се оправи. Трудно ще и бъде да се примири, но  ще се наложи. Ако кажат, добре, иначе е вече клюкарстване за подробностите. Животи  здраве ,тя ще си разкаже каквото  иска. Само  понякога , да има инфо ,че върви напред.

# 633
Тук съм, мърдам.
Тетка, кръвното е добре като я няма дразнителката Stuck Out Tongue Winking Eye
Толкова да ми е познато! От едно известно време има промяна в положителен аспект, ама не смея да се похваля. Не беше лесно Wink
     Тази сутрин занесох три буркана боб с наденица при децата, изпратих по ММ един голям буркан на майка и татко и за у нас останаха две купички. Чудя се утре какво да готвя Simple Smile. Пача и шкембе чорба Благоверния готви наскоро за радост негова и на нашите. Много го хвалят и той се скъсва да им угажда. Сега съм пак при тях, ще им направя миш-маш. Хайде чао от мен! До после Wink

# 634
Прибирам се от йога практика - рейки и медитация за  прошката.
Колкото и да ми внушаваха, колкото и да се опитвах да простя на един човек, да простя и на себе си и да се освободя от обидата и гнева, не успях.
Не знам дали някога ще мога...
Не че него го интересува това ....
Но мен, след толкова минали години, гнева ми стяга гърлото, трудно ми е да си поема въздух и очите ми се насълзяват.
Простете ми, че ви занимавам...
В момента имам толкова много нужда от виртуално погалване по косичката.
Пътувам към къщи и ще си гушна другарчето, моята грижа и радост .
Лека нощ и да сънувате най - прекрасните сънища!

# 635
  • София
Клечи, не съм по гушкането и галенето по главата.
Но ако някой не се интересува от тебе защо ти трябва да мислиш за него/нея и какво било? Било каквото било, който не ни иска и разбира  - губи. Проблема е негов, да се оправя. Гушни принца, пийни си нещо - бира, вино, бейлис и в кревата. Утре ще го мислиш или пък няма.
Тия дни покрай болести и проблеми все забравям да пиша, че са ми интересни варените питки на Фло. Моля, когато имаш възможност да споделиш рецептата.
Ние гласим нещата за Задушницата. Направих питка от малки питки. Стана мека, лъскава и много вкусна. Чак си помислих - ако родителите ми могат да видят от някъде какво съм занесла няма да повярват, че аз съм я правила.

# 636
https://www.facebook.com/reel/574527692244250
ето ви едни къпани питки, мисля да пробвам

# 637
  • София
АЙША,  снощи се мотаех из ФБ и попаднах на рецептата. Записах продуктите и направих 8 питки.
БОРЯНА вече ги е показала. Вчера вечерта ги правих, днес на обяд още бяха мекички. Никак не са трудни. Имам рецепта за Къпана питка, но това е друго. Тестото се замесва, после се завръзва в тензух и се слага в кофа със студена вода. Седи там, докато изплува и после се пече. Отдавна не съм я правила. Поздравление за майсторското ти изпълнение! Браво!
КЛЕЧИЦЕ, надявам се в новото начинани, което ти предстои да намериш решението. Много ще се радвам за теб! Аз пък си падам по гушкането и утешаването. Имаш от мен и гушкане Hugи погалване. Като се срещнем, ще си ги получиш и на живо. Grinning От повече глава не боли.
ЕНИСА, как е нашия шампион?
Сега вече ви казвам лека и спокойна нощ. Утре за закуска моите "пациентки" очакват кекс.

# 638
Много се забавлявахме с
 домашните ви любимци, особено
с Кюфтето. Пипи, имаме предложение за име на следващото
Пръжка. Все хубави нещица за хапване.
Фло, Вики пита " Ромео какво е,
куче или 🐈 коте?"хихихи

# 639
Клечи, пращам ти прегръдка!
И се отчитам със съседския котарак. Нямам по-добра снимка, защото е много див и бяга.
Скрит текст:
Обичам и кучета и котки. Имала съм и дворни и домашни, но вече не се наемам.  На години съм. Не се знае кога ще залипсвам и няма да има кой да се грижи за тях.
Утре ще идват софийските деца и съм приготвила една голяма тава с пълнени сухи чушки с боб. За месоядните ще направя пръжки.
Имам няколко бурканчета със сироп от малини. Ако някой иска за болно детенце, да пращам.
За мамси - едно клипче за шала. Има доста варианти.

# 640
Добро утро!
Писах, писах, скролнах и всичко се изтри. Сега отново, каквото се сетя.

Как беше  - ,,нов ден, нов късмет"" и ,,денят е по- мъдър от вечерта "" .
Сега сериозно -
Благодаря ви, момичета!
Благодаря ви, че дори виртуално, мога да получа подкрепа от вас в трудни моменти.
За мен това значи много и съм признателна, че ви имам в живота си!
Благодаря, Айша, Фло, Тану за милите думи, много бях сдухана снощи след ровичкане в душата ми.
Мисля на моменти, че всичко е забравено, което ми се случи преди седем години  ( толкова вече станаха), но не е... Тлее някъде дълбоко в душата ми, и все така силно боли...
Не знам дали мога да простя и да забравя , то на него не му пука за прошката ми, ама аз да се освободя от натрупания гняв. Вчера опитах, не стана,  само дето върнах спомените и болката...

Сега да се оплача от моя маймунин.
Не стига, че снощи след 22.30 се мотахме с него по улиците и го чаках половин час да подрипа в снега и да се оглежда и услушва за другарчета му, ами днес още преди пет заскимтя пред входната врата да излиза на вън. Какво ли не правих - връщах го в неговото легло, връщах го в моето легло, галих го, говорих му нежно - не, та не, иска си на вън. Хич не се смейте - животно е, но понякога има толкова видима нужда от внимание и показване на обич. Пример - лежи си някъде и жално си проскимтява и само като го повикам да дойде при мен, скача, пристига, върти доволно опашка  и ми се вре в ръцете да го галя.
Децата си не съм галила толкова, колкото него галя, а той все иска още и още... Ама, че обичлива и нежна душичка ми се е паднала .

Та бабата Клечорана ще не ще, стана и ходи рано - рано на разходка. Поне бързо си свърши и двете работи хайванина му с хайванин и сега разходен, изкъпан и нахранен похърква в краката ми, на мен ми иска да му тегля такъв шут, че ме събуди по никое време, че чак в коридора да изхвърчи.
Няма да го направя, разбира се, но не пречи да го заплашвам.

Как беше, ,,когато живота ти предлага лимони, направи си от тях лимонада"" , та и аз, като съм станала толкова рано оползотворих времето с пиене на кафе и след малко влизам в банята да се правя красива за посрещане на новия ден. А той ще слънчев и прекрасен, със студа свикнахме щем не щем, няма да ни уплаши, да се радваме на слънцето.

Споменавахте, че днес е задушница.
И за този ден имам малко по- различно виждане, но нека споменем с добро близките ни преселили се в отвъдното, да им е светло и да почиват в мир - и моите, и вашите скъпи хора.

Вече е почти светло.
Изпих кафето, време е да ставам.
Спокоен ден, момичета и нека радостта от това, което имаме е повече от съжалението за това, което ни липсва.

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 07:23 от Важна клечка

# 641
Клечице, гуш! Heart
      Добро утро на всички!

# 642
  • Кубрат/ Пишурка
Добро утро, момичета.
Да се обадя, че знае ли човек какво може да му се случи. Нощес се събудих към 3 и едва стигнах до 00. После си измерих кръвното - 203 на 110. Взех един хлофазолин. След около час пак го измерих - 190. Хайде още един. И към 4,30 съм заспала. Тази сутрин беше вече към 160. Не знам дали да взема още едно хапче. Дали няма да станат много 3 за 6 часа!?
Задушница е, но ще си запаля свещичка у дома. Все още имаме доста сняг и между гробовете не било разчистено. Дори да бях добре нямаше как да отида.
Клечи и от мен гуш!

# 643

"Събуждай се с усещането, че животът е прекрасен и имаш бялата страница да започнеш да пишеш и мечтаеш отново! И така всеки нов ден. Избираш.... И обичаш... Някой, нещо, всичко!'❤️

Добро утро!

Задушница е...🙏💝🔥
Запалих свещ и се помолих,
поисках прошка мълчаливо...
С очите си... ви проговорих,
Душите срещнаха се... живи...

За всички, които няма да забравим никога, за всички, които ще обичаме до сетния си час... За всички, които
оставиха завинаги в сърцата ни много обич, сила, добрина и светлина. За всички, които стигнаха преди нас до най- последния си ден тук... За тях... С Любов...

Така е прието да има три пъти в годината ден, в който да се почетат хората, които не са сред нас. Мисля, че всеки от нас ги носи в сърцето си и не е необходим точно определен ден, за да си спомним за тях. Традиции ... ще спазим и тях ... Нека почиват в мир HeartHeartHeart
Ще отидем на село при свеки - да занесем продукти, пък и да поискаме "прошка" в аванс. По мое мнение е необходимо обратното, но ... нали е "прието малките да искат от големиите". Здраве да е ...

Хубав ден момичета!

# 644
Добро утро и от мен! Пия си кафенцето и търся компания. Yum Навън слънчо се е усмихнал и от обратната страна на прозореца е супер.
                   Янче, отиди на лекар /кардиолог/ и да ти назначи подходящо лекарство за кръвното. Хлофазолин не се препоръчва за постоянна употреба. Той се ползва в екстремни ситуации. Еднократно. Та даже се чудя как си пила 3 хапчета.
                   Клечи, и от мен имаш гуш и погалване и съвет - забрави и продължи. И аз имам подобен проблем с близък човек, но се дистанцирах и изобщо не мисля. Твърде кратък е живота за да го губим за хора, които не го заслужават.
                   Котаракът не е наш. Просто го гледаме една седмица или по-точно малката щерка го отглежда, на братовчедка на зетя е. При мен е Кари, че ще го изяде. Хич не обича котки. Чакам да си го вземат и Кари да си иде у дома, че все по мен ходи и няколко пъти за малко да я настъпя. Вре ми се в краката.
                   И аз имам особено мнение за задушниците - мир и светлина по пътя на нашите близки, които са ни напуснали. Винаги ще ги обичаме и помним. Flowers RoseFlowers Rose
                   Спокоен ден и гуш от мен за всички.
                    ПП. Макавели изпревари ме! Yum

Общи условия

Активация на акаунт