КГБ = Клуб на Готините Баби - 228

• 23 510
  • 722
  •   1
Отговори
# 645
Добро утро, прочетох ви, изпих кафето и драсвам два реда.
Клечи, нали знаеш, че и това ще мине. Всички ги имаме тези моменти, от опит знам, че трябва сам да се измъкнеш. Спомням си колко много ме дразнеха всички, които като мен сега, се опитваха да ми дават акъл. Само усмивки и повече разходки с принца ти желая.
Макавей, усмихна ме с тази красота, която показваш,  благодаря!
Скиорът герой спи. Обещах му да го оставя да спи колкото иска. Заслужи си го. Снощи му разправях, че днес ще го изкарам на двора по тениска и шорти, защото температурата ще е само - 5 градуса,  та да не загуби тренинг.
Днес ММ и сестра му ще ходят на гробищата,  аз ще раздам на съседите и това е. Ще се гледаме с пИятеля. Снощи преди сън ми разказа приказката за 7 -те козлета с главен герой Големия бърз костенур, вместо вълк. Искал още къщи, защото неговата не му стига и му е малка. Та не изял козлетата, само ги изгонил,  обаче дошъл вълкът и го наритал, защото му разваля приказката и казал на козлетата да се прибират, защото утре ще ги яде. Готов е пИятеля на всичко, само и само да забави спането.
Хубав ден от мен и си пазете къщите, да не дойде някой да ви ги вземе и да ви развали приказката!

# 646
Тетка, Янче, Диди, Ениска - благодаря ви!
Абе и аз като барон Мюнхаузен, като се хвана за косите и издрапвам от дупката, ама дупката ли ми е много дълбока, косите ми ли окъсяха и оредяха - понякога си е зор измъкването.
Ама и това ще мине, няма да е все така ....

Ениса, на четири или на пет е нашия приятел?
Как му работи фантазията и комбинира нещата, браво на него. Да го нагушкаш от една баба с пет внучета и куче- внуче .

Янче, недей така бе, жена!
Вземай се в ръце и ходи на доктор и като му разкажеш как ти скача и се променя кръвното да ти назначи терапия.
Ааа, и ако ти се занимава що не вземеш няколко дни преди да отидеш на лекар, да си го мериш по няколко пъти на ден и да си го записваш в табличка, та да видиш има ли някаква цикличност кога как варира. Ще е улеснение за кардиолога, а и ти ще си знаеш кое, как.

Диди, Тетка и на вас не ви е хич лесно, ама давайте си от време на време лично време за ,,и аз съм човек"".

Макавели,  приятно гостуване на селото ви и баба всеки да се държи да не ви създава главоболия.

Аз от два часа съм накикиморена, красавица неземна, ама се подмотвам в къщи и не си приемам поканата да изляза.
Иначе няма страшно някой лош костенур да ми се нанесе в къщата - хем къщата ми е малка, стара и няма да му хареса, хем имам пазач страшен.

Хайде, до следващо писане.
Имате погалване от мен и въртене на опашка от другарА ми.

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 10:19 от Важна клечка

# 647
  • Вила Великула
Ето ме и мен при вас по никое време с кафето. През нощта се събудих и два часа съм будувала и затова поспах порядъчно после. Закъснявам малко с усукания тутманик, който съм решира да направя за днас за Задушница, но за никъде не бързам-когато стане, тогава. Приготвила съм и сладкиш и имам разни други пакетирани неща.
Е, все пак омесих тестото, сега втасва и така. Да видим резултата.
Клечи, много силно те прегръщам и погалвам по главичката. Дано скоро да се отървеш от това чувство. ѝне си заслужава.
Макавели, благодаря за хубавите мисли, които споделяш с нас.
Изгледах с интерес клипчето за къпаните питки. Задължително ще ги пробвам.
Янче, както и Дидия те е посъветвала - посети кардиолог. Не пренебрегвай тези сигнали на организма. Очакваме да рапортуваш резултатите от посещението ти при лекаря.
Ениса, пИателя за сетен път ме изумява колко изобретателен е. Може би освен Борянка с нейната прекрасна поезия, ще трябва и вие да издадете книга с неговите бисери.
Белла, няма да има друго коте със сигурност. Кюфте е мъжки, а е и кастриран. Той ми е достатъчен. Точно като Чарли показва към мен толкова много любов. Вчера например бяхме седнали, аз на диванаТа, ММ на фотьойла и гледаме филм. Кюфтето дойде при нас, застана пред него и започна да мига с очи. Явно искаше позволение от ММ да се качи и да легне при мен на дивана. ММ му каза - хайде давай и той на секундата се беше гушнал в мен. Имам чувството, че покрай Рекс и той усвои доста команди и мисли, че е куче. Много ми е миличък и си го обичам.

# 648
Добър ден! Това с въртенето на опашката го приемам, показва , че поне някой  е доволен, аз не съм особено доволна, но бива. някак свикнах да приемам живота какъвто  е, примирена ли съм, не знам. Бунтовете ми са кратки и ги забравям даже.
 Оти да се косим, като че ми мине?
 То няма и накъде. Само душата не  спира да си харесва погалването, но без пипане, и през ум не ми минава да ме докосва някой.
 Но душата сякаш не разбира ни от години ,ни от  желания, не остарява, само оглупява и вярва в розови носорози.
  Слънчево е    и някак се отпусна студа, дано е последен,  а баба Марта   е сприхава, но и  минава бързо, поне така  и  е писано , но  е жена ,та всичко може да измисли напук.
 Но иде пролет, ще се хванем на зеленото и  очите   ще се радват, а те дано кажат на душата нещо радостно и да живне и тя, погалена от пролетта и в надежда.

# 649
  • София
Ето ме и мен в чудесната ни компания.
Започнах с кафето и няколко разговора с дружки. После забърках любимия кекс ( добре, че не поискаха кокосовия сладкиш Stuck Out Tongue Winking Eye). Отнесох половината при съседите. С това ще почетем нашите отлетели към звездите близки. После малко на пазар - Магнавира беше на привършване. Върши добра работа. Щерката е най-добре, голямата внучка все още не съвсем и най-малкото чаве е след тях. Ще се оправят, щом дават заявка какво да готвя за обяд - Супа топчета, руло Стефани с пюре и мляко с ориз. Приех заявката, сега малко при вас и запретвам ръкавите. Все до към 13.30 - 14.00 ще смогна.
КРАСИВА БЕЛЛА, обясни на Вики, че Ромео е всичко - и куче, и коте, и добър мечок, и вълк, който си пази глутницата. Grinning
БОРЯНЧИЦЕ, за теб специално ще го изтипосам, ама не знам точно как, та ще трябва внучките да помогнат, като се оправят. Grinning
КЛЕЧИЦЕ, приятна разходка! Hug
ЕНИСА, с много фантазия е пИятеля. Всички баби сме му почитателки. Гушни го. HugЛипсват ли му мама и тате?
ДИДИА, още колко време ще ви гостува белгийчето?
МАКАВЕЛИ, пак те прекръстиха, миличка. Стана МакавеЙ. Чакай си подаръка от ЕНИСА. Joy И днешната мисъл ми хареса. Все се каня, да се върна назад в постовете ти и да си ги запиша. Ще го направя.
ЯНЕ, слушай какво те съветват дружките и изпълнявай. Бъди добро момиче. Blush
ТЕТКЕ, пак ли препускаш в триъгълника - родители, деца, мъж? Бъди здрава, ще се справиш! Hug Всички тебе гледат и от тебе очакват. 
ТАНУ, ще се кандидатирам за едно бурканче малинов сироп. Като се видим на срещата у дома, тогава. Heart
ПИПИ, срещнахме се на портата. HugКолко хубаво ни разказа за любовта между теб и Кюфтето! Grinning
Отивам да размятам тенджерите и тавите. Гушкам ви Hug
Ех, БОРЯНЧИЦЕ, и за нещо съвсем обикновено да говориш, пак се получава красиво. Който си го може, си го може. Kissing Heart

# 650
Я помагайте, срещу заплащане, заглавие и  корица на книгата, че работим по нея, как да изглежда?

# 651
  • Вила Великула
Борянка, заглавието най-добре мисля, че ти ще го измислиш, а за корицата помисли кое нещо ти е най-на сърце, най-любимо и сложи снимка или ИИ по нея да ти направи рисунка. Трябва да е нещо много твое.

# 652
Добър ден!

Бог да прости и светла памет на близките ни! "Човек е жив докато го помнят!" Помним ги! ❤️ Тук е ледено и няма как да се ходи на гробище. Направих баница, жито сварих и към тях разни други неща. Занесох на съседите от горе и на една съседка и приятелка на свеки, тук хапнахме, споменахме и така.

Янче, да кажа и аз, не е шега работа, посети лекар. 😘
Ениса, невероятен е пИятеля! Голяма фантазия! Нагушкай го!
Клечице, аз също трудно излизам от подобни ситуации, а трябва. Опитвам се, но все още не мога да простя и да забравя.

# 653
Макавели, май цял гардероб ще заформиш от такива като мен  Blush
Боряна,  на нас ни харесва съдържанието, корицата и заглавието ще си ги измислиш ти. Ако не  - да питам пИятеля? Stuck Out Tongue Winking Eye
Снощи на въпроса ми защо вълкът не ги изяде тия козлета сега, а ще чака до утре,  отговорът беше:  Защото си има негови вълкови работи в момента.
Но явно се връща на темата с костенура. Усещам как в Златоград ще се търси такова нещо, там има в горите край града.

# 654
Фло, Лори ще е при нас до април. Не знам точната дата. Свикна детето и се чувства добре. Понаучиха го моите на английски та по-лесно се разбират вече. Вчера голям смях падна. В у-щето учителят по френски и казал, че има перфектен френски език. Той още не е загрял, че тя е белгийка. Решил, че е българче и го похвалил за владеенето на езика.
                  Утре чакаме и Габриел - за две седмици. Ваканцията си ще я кара у дома. Залепил се е за девойката ни и си е извоювал пътуването до Сф. Единствено дете е и майка му малко се понамръщила, че трябва да учи, нали и той завършва. Казал, че докато нашата е на у-ще той ще учи у дома. Та такива ми ти бабини вълнения. Yum
                  Ениса, аз имах един младеж, който каквото и да правехме вмъкваше зелен вълк. Рисуваме пейзаж и ...там зеления вълк, по математика - пак и по всичко все зелен вълк. Майка му се ядосваше с този зелен вълк, а той завърши Кембридж. Та се стягайте да финансирате младежа с костенура.

# 655
Питай пИятеля, само той ще свърши работата със заглавие. Мислих за едно " Дантелата на моята душа" , ама ми се вижда превзето. Продължавам да мисля, златоградските дами да си носят патъци за горите,  колко му  е костенур да намерят. Да й обява някъде в продавалниците , детето го сънува и бълнува вече.

# 656
  • Вила Великула
Готова съм с усукания тутманик, сега си обикаля нивката. Може би бързо го извадих от тавата, но мисля, че се получи. А как ухае на масло.....Изпращам ви виртуално по едно парче, да почетем близките си на днешния ден. Спазих заръката на КАГ - има сирене, има и яйца.

# 657
  • София
Така апетитно ми замириса на Усукан тутманик, че веднага дотичах при вас.
Е кой друг, ако не ПИПИ. А тя от нашите дружки отбрани, каквото пипне, каквото хване, все ще стане първокласно! Майстор ПИПИ е прекрасна! Вдъхновител и учредител, на къщичката ни  строител Heart
БОРЯНЧИЦЕ, когато дадох стиховете на мама на издателката нямах никаква представа как ще се нарича и как ще изглежда корицата. Доверих се на нея. Предложи ми няколко варианта и аз избрах един от тях. Заглавието беше заглавие на едно от стихотворенията - Люлка от цветя, а корицата беше макове, обърнати наопаки и към тях прикачена люлката от цветя. Интересно се получи. Виж и тя какво ще ти предложи. Може да си избереш вариант.
Радвам се, че напредвате. Дали ще стане за рождения ти ден? А дано!
Леле, ДИДИА, този младеж да не ни вземе красивото и талантливо момиче? Знае ли човек??? Ако е рекъл Господ...Нека младите да се вземат! Heart В началото и моите внучки получаваха похвали за владеенето на немския и английския. С българския не е така. Елиа е много добра и говори без акцент, но на Кати речникът е доста беден. Вече втора година взима уроци по български. И все пак със западните езици е отлична, с Бг е м/у 4 и 5. Важното е, че се старае много.
ЕНИСА, ако кажеш да помоля колегата от Златоград да намери един костенур и да зарадваме пИятеля. То и аз бих се зарадвала заедно с него. Бабина душичка!
КАССС, за теб - чувалчето с прегръдките. Hug
ЯЖКА къде изчезна?
А аз следобед ще отида до кабинета. Роднинско момче ще дойде чак от Брезник. Трябва да му помогна.

# 658
Много сте гадни, за стомаха ядене сложихте ,за моята душа се ослушвате.
 То може голяма любов да излезе от гостите, може нищо да не стане, но момата си струва разходките. Дай Боже пък любов да  е.

# 659
  • Вила Великула
Фло, зачервих се от комплименти ти. Наистина стана много вкусен. Направих го по рецептата на Ваня Джорджевич с австрийското брашно, което прави чудеса. Добавих и малко любов и се получи.
Борянка, според мен заглавието може да е както Фло е предложила от любимото ти стихотворение, а корицата според него. Дай предложение за заглавие и ще мислим за корица. Дантелата на моята душа ми харесва.
Дописвам се специално за Боряна, дано да го види. Ако се спре на това заглавие, може корицата да е жена или женска глава с дантелена воалетка или дантелена карнавална маска, която от едната страна с конец от дантелата като разплетен е написано заглавието.

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 14:36 от pipilota6

Общи условия

Активация на акаунт