Проблеми с роднините на мъжа ми

• 6 603
  • 146
  •   1
Отговори
Предварително се извинявам за дългия пост!
С мъжът ми сме женени от 5г. Първите две живеехме в неговото село. Имаше доста противоречия между мен и свекърите ми. Първо мъжът ми от бебе е оставен за отглеждане при баба си (без ясна причина). Има брат и сестра които са отгледани от свекърите ми. Те си живеят самостоятелно в д-р къща близо до нас. И съответно нашето място все още е при баба му. По онова време тъй като все още учех, се налагаше доста често да пътувам до моя роден град. Винаги е имало недоволства от рода на “не сме си пратили сина, зет да става там” .Никога не са ни помагали финансово дори да сме имали нужда. Винаги нашата опора са били моите родители. Имало е и куп други неразбирателства между нас. Завърших и убедих мъжът ми да заминем за чужбина. И вече 3та година живеем тук в Германия. Имаме детенце на 1г. Докато бях бременна в 7мия месец получих тел обаждане от майка му и баба му. При което чух нападки от рода на “ти развали момчето ни, искаш само тебе да си гледа, той е длъжен да ни гледа ние разчитаме на него” за пари става въпрос винаги сме им пращали преди да забременея. Но след това прецених че и ние ще имаме разходи и нас ще ни трябват  и спряхме, съответно и започнаха нападките. Чух какви ли не неща, но пак заради мъжът ми, преглътнах вс. Той винаги ме е защитавал но някак няма кой да го чуе. Родих та дори писахме името на сина ни, на свекъра. Поразминаха се нещата, успокоиха се . Но сега се налага да се приберем заради някои обстоятелства тук. И още от сега се започва с командите. Снощи доживях да чуя че те щели да гледат и да се разправят с моето дете което аз съм създала и родила. Нямам против да го виждат, но те очакват аз да почна работа и да зарежа детето при тях свекървата да го гледала. А между другото, братът на мъжа ми е вече женен и живеят всички заедно. Не знам как ще се справим. Мъжът ми беше доста против да се приберем, защото си ги знае. Но решено е вече след седмица се прибираме и не знам какви последствия ще има, тъй съм се напрегнала, не ми се спи, не ми се яде…. Дайте съвет как да постъпя.

# 1
И какъв вълшебен съвет да ти дадем? След една поредица от грешни решения аз не виждам лесно измъкване. Единствено да не се прибирате на село, а в някой град, далеч от тях. То и в това село какво точно ще работиш? Отидете като нормални хора на квартира, намерете си работа, запишете детето на ясли и градете самостоятелен живот. Ако ви стиска (и на мъжа ти, и на теб). Ама щом си го убедила за Германия, защо не го убедиш и за София или друг голям град?

# 2
Дистанция - колкото повече, толкова по-добре.
Семейство сте ти, мъжът ти и детето ви- никой освен вас не може да взема решения за бъдещето ви. Бъдете сплотени и не допускайте да се намесват в отношенията ви.

# 3
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Ако и двамата сте против, не се прибирайте.

# 4
Има блокиране на тел. номера, има квартири.

# 5
Друг град. То от такива хора спасението е трудно.

# 6
Ако твърдо сте решили да се приберете, отидете на квартира.

# 7
Спазвайте дистанция в отношенията си с тях. Покажете им, че нямате нужда от помощта им. Максимум отидете на гости за половин час, за да видят внука си и приберете си у дома. Често бабите и дядовците развалят режима и възпитанието на децата. Не им позволявайте да се намесват във вашето семейство.

# 8
Къде ще живеете, като се приберете, у бабата ли?

# 9

Да
Относно преместване в град евентуално, не мисля че две премествания веднага ще се отразят добре на нас и детето веднага. На по късен етап ще видим.. но едва ли ще го позволят. Ще има “болни” и най различни причини поради които да викат постоянно мъжа ми да се прибира. А той си е мекошав и трудно отказва..

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 10:21 от IwanowaA

# 10
И защо ще се прибирате, щом не искате? Поне за мъжа ти е ясно, че не иска. Но се прибира, защо? Ти ли го накара?
И ти не искаш да ходиш там, защо тогава? Или идеята е да отидете при твоите родители?
Ами, изясни си първо какво искаш ти, после го обсъди с мъжа ти, вземете отговорно решение като възрастни хора и действайте. Не сте деца вече, самите вие сте родители. Носете си отговорността и не се крийте зад гърба на родителите си. Те не могат да носят вина за грешките, които вие правите.

# 11
Не се връщайте там. Сменете града в Германия, сменете държавата, или започнете на чисто в друг град в България, но не и в тази дядова ръкавичка. Ще се изпокарате с родата, ще се изпокарате с мъжа ти, ще се изнервите максимално всички, и никой няма да бъде щастлив от цялата тази ситуация. Щом там има вече млади брат и снаха, да се грижат те за възрастните, и да ползват и меда, и жилото. Вие веднъж сте се отделили, правете крачки само напред, не и назад.

# 12
  • Melmak
Не разбрах защо се прибирате????

# 13
И аз не разбрах причината да се приберат и то на същото място при тези хора
Трябва да е доста сериозна щом отново отиваш там и то в доста напрегната

# 14
Това, че се връщате в БГ не означава, че трябва да живеете в същото населено място като тях. Доколкото разбрах са в някое село. Вие имате бебе на него ще му трябва образование, защо не се насочите към някой град? Може да отидете и при твойте родители. Цялата тая работа е много странна. Кой е казал, че трябва да живеете в едно село/град. Щом сте се справили в Германия, няма как да не се справите в някое по-малко градче, че дори и по-голямо тук в България. Това за мен е най-разумното решение на проблемите ви.

Общи условия

Активация на акаунт