С какво ви дразнят свекървите? – 161

• 27 926
  • 758
  •   1
Отговори
# 345
Ирис, а ако семейството на майката идва, за да помогне на родилката, а свекървата идва, за да бъде обгрижвана какво правим? Защото в казуса на Римона точно за това става въпрос - свекървата ще дойде, за да чака да ѝ се сервира, а майката на Римона може да я видят само за разходка.

Просто свекърва и живее далече, ако живееше близко, можеше и тя да идва  само за разходка. При това положение, обаче, ще трябва да преспи поне веднъж-дваж.
Тя Римона си реши въпроса, има и по-голямо дете, което ще се радва да бъде с баба си, така че в случая драма няма.

А родилка, която има нужда от помощ, в смисъл на легло е, болна, не може да се грижи за бебето, по-добре да я получи от мъжа си, а не у тях да се мотае и майка и. Говорим за здрави жени и баби, които идват да видят новороденото, а не да гледат болна родилка.

# 346
  • Варна
Бабата да я впрегнат да гледа изцяло по-голямото дете. Сигурно сама ще си отиде на втория ден.

# 347
Доста са търпеливи Римонини. С хормони и всички салтанати, такова търпение. Комуникация е в основата на всичко. Там където комуникацията не работи, сработва само пълната ѝ липса. Но това си е краен случай.

# 348
Ирис, а ако семейството на майката идва, за да помогне на родилката, а свекървата идва, за да бъде обгрижвана какво правим? Защото в казуса на Римона точно за това става въпрос - свекървата ще дойде, за да чака да ѝ се сервира, а майката на Римона може да я видят само за разходка.

Просто свекърва и живее далече, ако живееше близко, можеше и тя да идва  само за разходка. При това положение, обаче, ще трябва да преспи поне веднъж-дваж.
Тя Римона си реши въпроса, има и по-голямо дете, което ще се радва да бъде с баба си, така че в случая драма няма.

А родилка, която има нужда от помощ, в смисъл на легло е, болна, не може да се грижи за бебето, по-добре да я получи от мъжа си, а не у тях да се мотае и майка и. Говорим за здрави жени и баби, които идват да видят новороденото, а не да гледат болна родилка.
Добре де, хубаво, свекървата ще дойде на гости с едно-две преспивания, но защо през това време очаква родилката да я обгрижва? Ако не може да помогне с домакинството, поне да не се държи като кралска особа - сложи ми масата, вдигни ми масата, направи ми кафе, не пипай телевизора да си гледам турските сериали. Ми малко човещина трябва, а не само чесане на егото.
Бабата да я впрегнат да гледа изцяло по-голямото дете. Сигурно сама ще си отиде на втория ден.
Бабата сама си признава, че не иска да гледа по-голямото дете. Не знаела и не разбирала какво и как.

# 349
Интересно ми е, каква помощ очаквате от жена, която чака на бременна жена и прясна родилка да я обслужва, докато тя си гледа сериалите. И също в прав текст е казала, че я е страх да гледа детето. Тя за 2 часа не е пожелала да остане сама с него. Ама вие сериозно ли?

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 14:45 от alex_jp

# 350
Аз предлагам,след като й приключи гостуването на свекървата,да вземе голямото внуче за няколко дни,като иска да помага
Хем мама и бебе ще дойдат на себе си,хем и свекървата ще е полезна с нещо. Не помня кога трябваше да роди Рамона,но ако е скоро във вирусния период,изобщо няма да приема за нормално някой да се тика при новородено.

# 351
Аз предлагам,след като й приключи гостуването на свекървата,да вземе голямото внуче за няколко дни,като иска да помага
Хем мама и бебе ще дойдат на себе си,хем и свекървата ще е полезна с нещо. Не помня кога трябваше да роди Рамона,но ако е скоро във вирусния период,изобщо няма да приема за нормално някой да се тика при новородено.
Ама тя свекървата не ще да остане сама с него за няколко часа в дома на родителите, как ще вземе внучето при нея? И да, това с вирусите е съвсем легитимен довод.

# 352
Интересно ми е как се изчислява време по равно на двете баби? Някакви записки ли се водят? По Закона за задълженията и договорите ли се кара? Май някой има професионално изкривяване. Wink
Моят брат живее на 400 км, братът на ММ е през един блок от нас. Естествено, че не може да се виждаме по равно с тях. И повече празници прекарваме с неговия брат, отколкото с моя. Естествено, че аз обичам повече моя брат, не може да има равенство между него и брата на ММ. Ние сме с малка разлика, израснали сме много близки, имахме общи хобита и като възрастни, така че не е само роднинската връзка, но много го обичам. Обаче реалността е, че 400 км са си 400 км, а 100 метра са си 100 метра. Виждаме се когато можем и никой не се сърди, че не е по равно.
Така и за двете баби, няма как едната да е на съседната улица, другата на един ден път и да виждат децата по равно, освен да се издаде ограничителна заповед на близката баба.
А това двете жени да се обичат и харесват еднакво от Римона, вече няма и да го коментирам. Майката си е майка и колкото и да е добра свекървата, няма как да има еднакви чувства и отношение към нея.
И не разбирам защо се вменява вина у Римона, че не харесва свекървата си. Аз също не бих я харесвала, вижда ми се мрънкало, а аз не харесвам такива хора.
(Много ми я чудно като коже някой, че не може да гледа деца. Аз като почнах работа като детегледачка, не бях гледала дете на четири години. Два дена с майката отидохме да го вземем от детската градина, после малко в парка, после у тях, обясни му че това е какичката, която ще се грижи зо него и на третия ден отидох сама да го взема и го гледах до прибирането на майката. Сумарно 4-5 часа ми е било обучението, така да се каже. То пък ще кажеш, че е ядрена физика да дадеш нещо за ядене, да смениш памперс или да сложиш на гърне, ако е по-голямо. Оправдания....)

# 353
И двете баби ще се радват да видят внучето, или едната може, а другата- не. Това имах предвид под равнопоставеност. За виждането.
То е ясно, че не са равнозначими.
Които млади майки имат синове, ще се сетите за темата, когато ви дойде на главата и на вас. Че не можеш да игнорираш майката на сина ви, просто защото сте имали нещастието да родите дете от мъжки пол.
И колкото и да се старае свекърва, тоест, вие, не можете да уцелите как да сте  Не/желани , или Не/уважавани от снахата. И обратното важи.
Аз затова си стоя настрани. Синът ми много добре се справя да си знае всеки мястото. И от темата се уча. Чак дотам съм се наплашила, че онзи ден снахата трябваше сама да дойде у нас да ми донесе документ, защото им върша работа на рода и с имотите. И се чудех какво да я правя 🤣. Кафе и предложих, пи. Викам си, сигурно от немай къде. Стоях на тръни. Нито да я задържа, нито да я изпратя. Откъде да знам какво и е в главата. Аман.

# 354
Аз ще бъда свекърва, и да съвсем нормално намирам, бъдещата ми снаха да предпочита да прекарва повече време с майка си, от колкото с мен. И да, не бих давала зор да им висна с дни на главите, дори това да значи майка ѝ да вижда внучето повече от мен. Боже, дано не изтрещя до толкова.

пп. Таис, когато си добронамерена, то се усеща. Никоя няма зорлем да си влошава отношенията със свекървата. Никой не бяга от любезни хора. Но това, което описва Римона, не е нормално, съжалявам.

# 355
  • София
Аз затова си стоя настрани. Синът ми много добре се справя да си знае всеки мястото. И от темата се уча. Чак дотам съм се наплашила, че онзи ден снахата трябваше сама да дойде у нас да ми донесе документ, защото им върша работа на рода и с имотите. И се чудех какво да я правя 🤣.
Таис, аз пък точно от тези теми разбирам, че на дете и снаха/зет рядко може да се угоди. Все ще си виновен за нещо. Предвид това очакване хич не се впрягам да ме харесват отвъд нормалното възпитание. Сега виждам грешките на моите родители в това отношение и смятам да не ги повтарям. А ти пък щом вършиш услуга, имаш пълно основание да се държиш както ти харесва. Днешните баби обикновено още работим и не само че не скучаем, ами на мен лично понякога през уикенда хич не ми се ходи буквално на другия край на София - 30 минути с кола, 1 час с ГТ.

# 356
Ами Тайс, всичко си е в твоята глава значи.
Вършиш им работа, гледаш им кучето, има защо да те е страх и от гледане на внуче.
Освен това явно нямаш добри отношения със снахата, щом не знаеш дали едно кафе може да и предложиш, което е нормално дори за непознат човек да го направиш.
Как може да поканиш човек на кафе и да си мислиш, че го пие от немай къде... ми по-добре не предлагай тогава, щом така се натоварваш.
Тя не е поканена у нас да пие кафе. Идва служебно. Да ми донесе документ. Писа ми, че ще мине. Мине. Нищо не ми е тежало и я харесвам. Гледам да не я задържам, ако намерението и е само да остави документа, без да влиза. Ей, веднага реши, че не я харесвам 🤣
Перфектни са ми отношенията, защото не я смятам за другарче. Не фамилиарнича, не се подмазвам, не досаждам.
Куко, така е. Поела съм ангажимент да им върша работа, но не преливам от ентусиазъм, то и в неделя беше. Пише в 15, че ще мине около 17, ако е удобно. Отговарям, у нас съм. Ще те чакам. Идва в 18. Е.

# 357

Перфектни са ми отношенията, защото не я смятам за другарче. Не фамилиарнича, не се подмазвам, не досаждам.

Значи си перфектната свекърва. За мен това е основната предпоставка за добри отношения.

# 358
  • София
Нали се сещаш, че ако се държиш така с родителите на мъжа си, той никак няма да се зарадва.
Зависи. Познавам двойки, в които снахата не просто не контактува със свекърите, а е дресирала и мъжа си да не го прави. И само тъстовете прихождат и идват на гости, защото "те са свестни, а свекърите са ужасни". Това го пиша като факт просто с учудване за мен, не като нещо, което рекламирам.

И встрани от казуса на Римона, по който смятам, че сме единодушни.

# 359
Аз затова си стоя настрани. Синът ми много добре се справя да си знае всеки мястото. И от темата се уча. Чак дотам съм се наплашила, че онзи ден снахата трябваше сама да дойде у нас да ми донесе документ, защото им върша работа на рода и с имотите. И се чудех какво да я правя 🤣.
Таис, аз пък точно от тези теми разбирам, че на дете и снаха/зет рядко може да се угоди. Все ще си виновен за нещо. Предвид това очакване хич не се впрягам да ме харесват отвъд нормалното възпитание. Сега виждам грешките на моите родители в това отношение и смятам да не ги повтарям. А ти пък щом вършиш услуга, имаш пълно основание да се държиш както ти харесва. Днешните баби обикновено още работим и не само че не скучаем, ами на мен лично понякога през уикенда хич не ми се ходи буквално на другия край на София - 30 минути с кола, 1 час с ГТ.

Ето тука грешиш-щом вършиш услуга,можеш да се държиш както искаш.....От какъв зор бе жена? Толкова ли е трудно да се държиш добре с един човек? Без значение дали му правиш услуга или не? Какви хора сте,от какво поколение и как сте възпитани не знам.

Общи условия

Активация на акаунт