С какво ви дразнят свекървите? – 161

• 27 826
  • 758
  •   1
Отговори
# 660
Никой дори не е споменал 10к.
Е, как никой. Ти 😄
Сама си писала, че почивките не са евтини, по 2 и повече хиляди били.
Родителите ти двама, вие двама, за деца говориш. 10 000 може дори и да не стигнат.
Сега, ако става дума, че тези 2000 са за цялата тумба почиващи роднини, т.е. по 400-500 на човек, е друго. Лошо си го написала тогава.

...когато говорим за такива не малки суми - една почивка ОИ е над 2000 лв. За вас явно е нормално да се платят...
На теб, че не ти се дават 500 лв. за свекървата разбирам, но този неин син, добър човек, ме озадачава. Приема от твоята майка, свиди му се за неговата си.
Не знам. Аз не бих го хвалила много.

На въпроса -ако беше обратното, пак бих казала, оставете я на мира жената! Щом не можете или не искате да платите вие, приемете, че ѝ е скъпо и не я разнасяйте по форумите!

# 661
Гледам около 2500, дори за тази вече съм запазила. Wink Родителите ми не плащат почивката на всички, те плащат тяхната и нашата, 5 не са 10. Пак ми слагате думи, които не съм казала, този път твърде очевидно.

Птице, мила, в грешната тема си попаднала. Тази е за разнасяне. 😂

# 662
  • София
Аз не видях някъде да е споменато, че двойката не се разбира със свекървата. Мъжът явно се разбира със своето семейство.

А цитираното горе, че всеки си плаща "неговата част" и една почивка е 2к, се разбира точно, че е на човек. Лингвистично, точно това е смисълът на изречението.

# 663
Ееех, то ако е така, аз най-много трябваше да се заяждам. Но съм благодарна, че на стари години Господ ми прати нормална свекърва, че предишната на млади беше голям дзвер, аз заради нея влязох в темата. Imp
Сега не смея да споделя някое безобидно дразнене, че от няма нищо ще стане голямо нещо.
На въпроса -ако беше обратното, пак бих казала, оставете я на мира жената! Щом не можете или не искате да платите вие, приемете, че ѝ е скъпо и не я разнасяйте по форумите!
Я пак! Викаш в темата за свекървите да не пишем за свекървите си ли? А за касво да пишем? За плетки?

# 664
За лоши и неблагодарни снахи. Колкото пъти съм влизала, толкова точно това ми е правело впечатление от изказванията на определени потребители. Да влизам често - ок, ще приема, но аз влизам рядко и вечно все няколко човека пропагандират това. Разбрах, че има теми за снахи, все пак, защо не се преместите там?

# 665
  • Варна
Всъщност, споделяла съм за моята свекърва, че много ми е помагала и се разбирахме, но като чета тука за какво се косят днешните снахи, вероятно щяха да я категоризират - дзвер. Обаче всичко иде от едно основно различие - тук битува мнението, че всеки трябва да си отговаря за родителите, демек мъжът да каже на майка/баща си какво искам аз. Тцъ, моите битки си ги водя директно, не чрез посредник. Е, тя не искаше война, аз не исках и се получи. Отиде си преди 23 г. с добро я помня. Тук чета и понякога пиша, защото засега съм тъща, ама и свекърва (дай боже) ще бъда, та да видя накъде духа вятърът.

# 666
Боряна, как прецени, че думата е казана с такава нагласа? Каза ми се да не говоря лошо за свекърва в тема С какво ви дразнят свекървите. На това как се отговаря, освен човек отново да си прочете наименованието на темата? Вие се разбирате винаги на 100% с някого и той никога не ви дразни в някои отношения ли? Не питам директно за свекърви, а цялостно. Означава ли това, че щом се дразня да ѝ плащам, се дразня изцяло от съществуването ѝ? За вас да, за мен не.
Когато някой споделя в темата С какво ви дразнят хората означава ли, че сте социопат и всички хора винаги ви дразнят? Ами не.

# 667
  • Другата България
Скрит текст:
Всъщност, споделяла съм за моята свекърва, че много ми е помагала и се разбирахме, но като чета тука за какво се косят днешните снахи, вероятно щяха да я категоризират - дзвер.
Обаче всичко иде от едно основно различие - тук битува мнението, че всеки трябва да си отговаря за родителите, демек мъжът да каже на майка/баща си какво искам аз. Тцъ, моите битки си ги водя директно, не чрез посредник.
Скрит текст:
Е, тя не искаше война, аз не исках и се получи. Отиде си преди 23 г. с добро я помня. Тук чета и понякога пиша, защото засега съм тъща, ама и свекърва (дай боже) ще бъда, та да видя накъде духа вятърът.
Напълно споделям написаното.
Това за мен е основния проблем. За нещата, които те притесняват и не си съгласен с тях, трябва да се говори, ако искаш да си добре ти самия, както и близките ти. За мен е неразбираемо как една снаха ще има неприязън към свекърва си /независимо от повода/, и няма да ѝ го каже в очите, а ще натоварва съпруга си с това. Същевременно анонимно по форумите всички сме “бели и добре, че и възпитани“, хулим непознатите свекърви, ама собствената сакън - мъжО да се оправя. И като не се получават нещата - бил “мамин златен“.
Същото важи и за свекървите - като не ти харесва нещо в снахата - казвай го на нея, не на сина си, той да ѝ каже. После тя ще върне отговор пак по него, нещата неминуемо ще се изкривят някъде “по трасето“, и нищо няма да се реши по начин, който да удовлетвори всички.

# 668
Тайс, аз вече съм отговаряла назад, честно казано не ми се върти едно и също. Както и съм казвала, че разбирам, че хората сме различни и приемам различно чуждо мнение, то няма как да рефлектира върху мен и не би променило моето. Не разбирам какво е очакването, човек трябва да ви каже директно - Да, вашият модел е правилен, моят не е, тогава ще спите ли спокойно? Откъде тази енергия, за мен негативна, за вас явно не. Аз ако отговарям по този начин на непознати и налагам своето мнение, вероятно щях да натрупам негативизъм в себе си. Не е моето.

# 669
Catcher, за едно си права - така го виждаш ти. Това е твоят прочит между редовете и твои свободни съчинения на базата на това, което аз съм решила да споделя. Ти не си наясно с моето семейство, не си наясно с цялостната картинка, единствено с това, което аз съм ти подхвърлила и то не особено подробно. Така че, позволи ми да не се съглася за определени твои мнения. Няма как.
За другото - нямам проблем с епитетите ти, аз не те познавам, както и да ме наричаш не бих се засегнала, не и във форум с непознати. Не бих ти и отвърнала, твой прочит - твои разсъждения.

# 670
Не е наша работа да намираме какво е удачно за чуждите мъже.
И нищо не се нацелила, просто се хвърляш като бик на червено, а няма защо.
Тук в темата сме чели снахи, които живят в дома на свекърите, свекърите им плащат сметки, разходи, гледат им децата, че и се оплакват, ето това са били фрапантни случаи. А тук става въпрос за една почивка  за 2000 лева. Нищо не е това, толкова даде бабата на внучетата си, дето я споменах че сме и били куриери. А е обикновена пенсионерка, живееща на село. Вече доходите ни са по-големи и подаръците станаха по-големи. Ето и за сватби, за абитурентски балове се спрягат не 100-200 лева, а 500-600 и то не за близки хора, за тях вече нагоре.
Просто критиката не съответства на казуса, това прави впечатление.

# 671
Амброзия, не знам как с търпението си устоя до сега да не качиш платежното за тазгодишната почивка на свекърва си.
То е извън всякакви граници вече. 10 страници назад трябва да се трият едни и същи мнения, повтаряни до безкрай. С каква цел?!

# 672
  • Sofia
Темата (въпреки заглавието си) не е в раздел "Романтични сериали".
Моля да преустановите персоналните разправии и квалификации.
Не е нужно за всеки отделен казус да се сформират фенски групи и да се разразяват битки.
Опитваме се да държим темата в рамките на добрия тон, но някои потребители многократно преминават границите.

# 673
Ама защо родителите на Амброзия да нямат право да покрият почивката щом това им е приятно и им носи комфорт? Само свекървите ли имат право да подсигуряват? Не разбирам. Аз не бих отказала помощ от майка ми, защото нейния маниер на помагане е точно от сърце и никога не очаква някакви чудеса в замяна. Като иска да даде, дава с кеф и си го е преценила. Аз самата никога не й искам пари. Тя си решава понякога, че нещо иска да е от нея и толкова. С това приключва въпроса. Мога да й откажа естествено, но защо? За нея е кеф, за мен е помощ. Да, не сме 90те гладни години, но и сега си има трудности, не разбирам защо трябва да откажа помощ от най-близките ми хора, когато те я предлагат и е по тяхно желание. Не бих поискала сама освен, ако не сме на умирачка. Ама така като си е решила, какво? Трябва да й кажа: "Свекърите нямат същите възможности, така че не ме купувай" ли? 😅 Ми тя не ме "купува" - просто иска да е от помощ и се радва да помага на детето си и внучето си.

# 674
  • Пловдив
Същевременно анонимно по форумите всички сме “бели и добре, че и възпитани“, хулим непознатите свекърви, ама собствената сакън - мъжО да се оправя.
Ама не е вярно. Много от нас си казват. Аз например съм признала, че съм труден човек, с кофти характер.

Общи условия

Активация на акаунт