RYANAIR - 28

• 37 210
  • 754
  •   1
Отговори
# 720
Няма да даде. Само за "деца", до 12.
То като тръгнете да резервирате и ще си каже - купи си места, че иначе ще седите отделно.

# 721
Здравейте! Раница от Тему, мека, с размери 40/30/25, но не натъпкана, а рехава, би ли била проблем, ако успее да влезе в металната мярка за ръчен багаж, въпреки, че не е точните размери?

# 722
Няма да е проблем.

# 723
  • Бургас
Моята раница е 55х45х20, пътувала съм многократно с нея, когато не е претъпкана, се побира идеално. Ако е мека и успееш да я напъхаш в рамката, няма никакъв проблем.

# 724
Моята раница е 55х45х20, пътувала съм многократно с нея, когато не е претъпкана, се побира идеално. Ако е мека и успееш да я напъхаш в рамката, няма никакъв проблем.
А когато е пълна надвишава размерите за куфар, би трябвало да е за долната рамка.

# 725
  • Бургас
Когато съм само с ръчен багаж, гледам да не е толкоз пълна Simple Smile

# 726
Когато съм само с ръчен багаж, гледам да не е толкоз пълна Simple Smile
Значи сте истинска късметлийка.

# 727
  • Бургас
Ами, по-скоро имам изграден алгоритъм какво да взема, за да нямам нужда от много багаж. До 5 дни става, после е сложно Simple Smile

# 728
Повечето, които пътуваме, имаме такъв алгоритъм. Аз коментирах, че сте късметлийка, че не са Ви накарали да платите глоба при размер 55 на раница, която "не е толкова пълна".

# 729
Не го казвам с ирония, а откровено се възхищавам на смелостта на хора, които пътуват с по-големи багажи 😁 на мен ми предстои пътуване и сакчето с което ще пътувам влиза във всички ограничения, освен ширината, която е буквално половин сантиметър над допустимото и всъщност мога съвсем леко да натисна с ръка, за да си влезе в изискванията, но пак съм напълнила гащите, че нещо ще ме захапят, че си позволявам да натисна навътре, а онлайн все ми излизат хора, които поемат риска да пътуват с багажи по 50x25x30 и разни подобни 😁

# 730
  • Свищов
Oliboo, ако е сакче и е меко, не мисля че ще е проблем да влезе. Иначе ние преди пътувахме с едни по-големи раници, които реално са 50 см, но са заоблени в края и изглеждаха по-малки. Не сме ги препълвали, но и не са ни проверявали. Последният път ме хвана страх и си взехме от Декатлон в допустимите размери, даже едната малко по-малка, за да нямаме притеснения. Пак не са ни мерили. Проверявахе само приорити куфарите и то такива, които са очевидно големи и от плат. При тях пътниците бяха разпънали уширението и багажът си изглеждаше голям. За останалите правеха бележка само ако са с повече от 1 парче багаж - молеха дамската чанта или раничка да се сложи в другата. Ама някои прекаляват - 1 момиче имаше раница, малка раничка и дамска чанта, а не беше с приоритет. Всичко набута в голямата раница, като облече 2-3 дрехи, за да се събере.

# 731
Здравейте!
Имам въпроси към тези, които са летяли с бебе (под 2г.) скоро. Предстои ни такъв полет и питането ми е:
1. Какво мога да взема в бебешката чанта?(знам, че се допуска такава, по изключение за бебетата).Храна - разни бисквитки, хрупанки за убеване на време, адаптирано мляко (мога ли да взема 1 кутия направо и да си греба от нея или трябва само няколко дозички) и съответно термосче с топла вода за разтваряне, няколко памперса, резервни дрешки и ми си иска поне Нурофен и свещички да мога да взема. Та с какво пълните бебешката чанта вие? И като количество също...
2. В крайна сметка какво се случва с количката - различни мнения имаше на по-предни страници. Кога и къде се оставя и откъде се взима после?
Прочела съм общите условия за пътуване с бебе, но ми се иска мнения от наскоро пътували мами.
Благодаря!

# 732
  • Бургас
Повечето, които пътуваме, имаме такъв алгоритъм. Аз коментирах, че сте късметлийка, че не са Ви накарали да платите глоба при размер 55 на раница, която "не е толкова пълна".

След като се побира в малката рамка, съм спазила правилата им и няма как да платя глоба. А се побира, точно защото не е пълна. Не е като да не са ме проверявали.

# 733
  • София
Здравейте!
Имам въпроси към тези, които са летяли с бебе (под 2г.) скоро. Предстои ни такъв полет и питането ми е:
1. Какво мога да взема в бебешката чанта?(знам, че се допуска такава, по изключение за бебетата).Храна - разни бисквитки, хрупанки за убеване на време, адаптирано мляко (мога ли да взема 1 кутия направо и да си греба от нея или трябва само няколко дозички) и съответно термосче с топла вода за разтваряне, няколко памперса, резервни дрешки и ми си иска поне Нурофен и свещички да мога да взема. Та с какво пълните бебешката чанта вие? И като количество също...
2. В крайна сметка какво се случва с количката - различни мнения имаше на по-предни страници. Кога и къде се оставя и откъде се взима после?
Прочела съм общите условия за пътуване с бебе, но ми се иска мнения от наскоро пътували мами.
Благодаря!
Oграничението за всички, а не само за бебетата, е по отношение на течности и кремообразни/гелове. На практика всичко изброено горе може да се носи от всеки. А за бебета правят изключение за водата в термоса, за някое пюре или приготвена каша/супа. Могат да те накарат да опиташ от тях. Няма ограничение в количествата. Все пак може полетите да са дълги или повече на брой. Но не бива да се прекалява.

Количката се чекира, но не се оставя на гишето за чекиране, а е с бебето до самолета. Оставя се пред стълбичката на самолета. Тя вече си има лепнат етикет от преди това и се знае на кого е. На връщане зависи от летището. Виждала съм да оставят колички до стълбата на самолета и бебетата веднага се настаняват. Обаче в повечето случаи ги пускат  на лентата с чекираните куфари, а бебето се носи доста време на ръце.

Има колички като на моя внук, които се сгъват до размерите на ръчен багаж. Имат си и калъф и се качват в самолета заедно с пътниците вместо полагащия му се ръчен багаж. Но това е по-скоро изключение.

Последна редакция: ср, 07 май 2025, 12:51 от Таня67

# 734
Здравейте!
Благодаря!

Вземете каквото ви трябва. Течности и пюрета може, но не в големи количества и може да ви накарат да ги отворите и да пробвате, тоест не взимайте запас за 3 дни в ръчния багаж.
Твърди храни всеки може да носи колкото си иска.
Вземете и някакви играчки, залъгалки...

Общи условия

Активация на акаунт